div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Interviu cu Violeta Ciumac, meșterița handmade pasionată de artă!

Nu renunța la ceea ce îți dorești să faci. Acolo unde există Dragoste și Inspirație, nu cred că poți greși. – Ella J. Fitzgerald

Violeta Ciumac este o mamă antreprenoare care și-a descoperit pasiunea pentru lucrul manual, fiind în concediul de maternitate. Se descrie ca o femeie cu imaginație, aspirații, vise, creativitate și pasiune pentru tot ceea ce face. Este cunoscută pentru creațiile handmade pe care le realizează cu multă dragoste, migală și plăcere. Cum a luat naștere această pasiune, aflați din interviu.

Cum ți-ai descoperit talentul de a confecționa accesorii?

Am absolvit facultatea de drept și am activat în acest domeniu 16 ani. Acum 6 ani când am născut, am descoperit o nouă pasiune, pentru handmade. Mereu mi-au plăcut lucrurile mărunte care necesită mult timp de a fi realizate. Fiind în concediul de maternitate, sora mi-a propus să studiez și să încerc tehnica Kanzashi, o metodă destul de migăloasă care presupune formarea florilor decorative din bucăți de materie sau panglică de satin. Mi-a plăcut și mi-am zis de ce să nu încerc să mă ocup cu asta”.

Muncă, dragoste pentru frumos, multă răbdare dar, o satisfacție nemaipomenită. Așa descrie activitatea de zi cu zi, meșterița handmade. Fiecare lucrare este unică și poartă amprenta celui care a confecționat-o cu propria măiestrie. 

Pentru crearea lucrărilor folosesc diferite materiale cum ar fi: panglică de satin, panglică gross-grain, fatin, catifea, spuma presată și fetru, din care creez diferite floricele și fundițe”. 

Cum îți găsești inspirația să faci toate astea?

De multe ori mămicile îmi trimit poze cu careva accesorii și mă întreabă dacă le pot realiza. Pentru mine fiecare lucrare este o adevărată provocare. Inspirația vine din practica de zi cu zi, dar mă documentez vizionând tutoriale”.

Pasiunea ta îți aduce și beneficii materiale sau ești fericită pentru că, faci ceea ce-ți place?

Nu pot să spun că, te îmbogățești sau că faci o avere din această pasiune. Handmade pentru mine este doar un hobby fără de care eu nu pot sa trăiesc. Îmi place enorm ceea ce fac, un impuls sunt aprecierile clientelor mele pentru care le mulțumesc mult. În portofoliul meu puteți găsi o gamă variată de accesorii pentru fetițe: fundițe, coronițe, agrafe, cercuri și alte lucrări de decor”.

Comenzile clienților și aprecierea lor, o determină pe Violeta să investească în materie primă de o calitate superioară și să creeze cele mai deosebite accesorii.

Ca și orice meșter handmade întâmpin o mare greutate, nu găsesc furnitura necesară, unele materii sunt la un preț destul de mare pentru Republica Moldova. Dar, aprecierea clientelor mă motivează să merg înainte și să creez ce îmi dictează muza”.

Prin ce metodă îți promovezi lucrările?

Lucrările le promovez pe rețelele de socializare, mai mult pe grupul și pagina personală “Handmade by Violeta”. Mă strădui mereu să-mi uimesc clienții fideli cu noi creații care sunt în topul preferințelor pe piața handmade”.

Violeta, îți mulțumesc pentru interviu! Îţi doresc mult succes şi sper că tot ceea ce faci să fie apreciat şi să îţi aducă bucurie în fiecare zi.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6