div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Interviu cu Sabina Nemerenco, trainer calificat în domeniul nail art: „Pasiunea este cea care mă motivează”

În zilele noastre unghiile îngrijite și manichiura frumoasă sunt cartea de vizită a oricărei femei! La o distanță de cel mult două ore, ai unghiuțe frumos colorate și de dimensiunea preferată. Meșterițele țin pasul cu trendurile în materie de nail și continuă să se performeze de dragul clientelor.

Este o ramură a industriei beauty ce nu va dispărea niciodată, femeia mereu are nevoie să fie frumoasă. O știe mult mai bine Sabina Nemerenco care este un nume de referință în domeniul frumuseții de dincolo de Prut. Activează de câțiva ani în Cluj Napoca și se numără printre cei mai căutați specialiști în materie de predare a cursurilor de nail.

Sunt în domeniu din noiembrie 2018 – perioada când am cunoscut o femeie și un mentor minunat, Ionel Luminița, care m-a făcut să îmi doresc mult mai mult să cresc în acest domeniu.

Cum a început aventura ta în domeniul nail art?

Încă din gimnaziu făceam manichiură cu oja clasică la prietene și colege. Peste ani, în urma unei întâmplări din viața mea, care m-a marcat mult, acest hobby m-a ajutat să mă eliberez, parcă intram într-o bulă relaxantă. Să fac unghii era o activitate ce îmi aducea plăcere – și vroiam să continui. Teoretic primul curs l-am făcut în noiembrie 2015, iar în martie 2016 m-am angajat la un salon unde am lucrat 8 luni.

Cea mai mare provocare a Sabinei, la început de drum, au fost copiii. Trei la număr și cu diferențe mici de vârste, femeia a fost încurajată de soț și mentor să lupte pentru visul ei.

Nu aș putea spune că am avut una dintre cele mai dificile perioade de formare a carierei mele, însă cea mai mare provocare cred că a fost să frecventez cursurile de instruire cu toată familia alături, pentru că 2 din 3 copii erau alăptați, dintre care unul era nou născut. Însă, aceste deplasări au fost și interesante, deoarece când ai oamenii potriviți lângă tine, nimic nu îți mai pare așa de greu.

Mă bucur că profesoara mea întotdeauna m-a înțeles și m-a primit la cursuri chiar dacă soțul îmi aducea copiii să îi alăptez în timpul zilei. Atitudinea ei m-a motivat. Atât soțul, cât și Lumi, niciodată nu mi-au dat sentimentul că se îndoiesc de mine și de capacitățile mele.

Atunci când ai oameni cu care rezonezi situațiile dificile devin mai ușoare. Nimic nu este greu, doar trebuie să exersezi pentru a ți se da ușor tehnica.

Un tehnician de unghii devotat profesiei trebuie să muncească asiduu și să țină pasul cu cele mai noi tendințe din domeniu. Participând la diferite cursuri sau competiții, Sabina a cunoscut diferiți tehnicieni, traineri, mentori ai industriei, care i-au arătat unde poate ajunge dacă își dorește un progres.

Chiar și în condiții pandemice, am reușit să particip la o competiție în Grecia în anul 2021- eveniment la care am obținut diplomă și medalie. Un suport de încredere pentru activitatea mea de specialist care oferă posibilitatea de perfecționare continuă pentru tehnicienii care doresc să asigure servicii complexe și unice clienților.

Cursurile și workshop-urile de nail art predate de Sabina Nemerenco asigură viitoarele manichiuriste, în folosirea tehnicilor corecte de aplicareș cunoaștere a materialelor noi.

Tehnicile pe care le predau și le pun zilnic în practică, sunt preluate cu încredere de la Masterul Internațional Ionel Luminița – sunt tehnici rapide și moderne de lucru. Personal, tind mereu să îmi pun amprenta peste lucrările mele, pentru că fiecare tehnician își creează în timp propriul stil de execuție. Această meserie avansează foarte mult și mereu trebuie să ții pasul.

Întâmplător, sau nu, meseria de nail tech i-a deschis multe orizonturi. A ajuns să cunoască oameni diferiți, să lege prietenii la care nici nu a visat și cel mai important, să facă multe femei fericite, completându-le cu o manichiură perfectă.

Eu sunt o persoană comunicativă și îmi place enorm când cunosc persoane noi, atât din rândul clientelor, cât și al cursantelor, însă, satisfacția cea mai mare este când citesc fericirea și mulțumirea persoanelor din fața mea. Eu mă hrănesc cu fericirea lor când simt că sunt mulțumite de ceea ce le ofer. Mă bucură mult lucrările impecabile ale cursantelor de după curs, mesajele și recenziile frumoase.

Pentru a face performanță în acest domeniu este nevoie de produse profesionale, de multă pricepere și iscusință. Sigur că în acest domeniu mai este nevoie obligatoriu și de foarte multă răbdare.

Așa cum probabil că știți deja, procedeul prin care se aplică extensiile de unghii durează destul de mult și este foarte important ca noi manichiuristele să avem răbdare și să facem acest lucru din pasiune.

Cursul organizat este un întreg proces creativ realizat într-o atmosferă amicală. Sunt lecții practice, iar toate etapele se execută pe cliente. Fiind deja un trainer bine instruit, Sabina ajută fiecare „învățăcel” să obțină cunoștințele de bază și să-și dezvolte personal aptitudinile sub stricta supraveghere a specialistului.

La început nu mi s-a dat ușor, dar după multe cursuri și prin mult exercițiu am reușit să performez din ce în ce mai mult. Proverbul “Repetiția e mama învățăturii” mi se potrivește ca o mănușă. Ușor-ușor am urcat treaptă cu treaptă și datorită ambiției. Am avut și eu, ca orișicare la început unele momente când vroiam să renunț. Dar, mă bucur că există lângă mine o persoană care crede în mine mai mult decât cred eu și mereu îmi spune că pot mai mult. Pentru mine, orice curs și orice informație corectă, este o investiție pentru a fi și mai bună decât am fost ieri.

Prin cursurile ei, Sabina a creat o adevărată călătorie pe care o parcurge împreună cu elevele, unde totul este explicat pas cu pas. Trainerul încearcă să ofere un feedback personalizat care să ajute cursantele să vadă propriile greșeli, dar și cum să le repare.

Care sunt BENEFICIILE cursurilor? Vei ști regulile fiecărei etape de execuție ale unei manichiuri, lucru care îți va da mai multă încredere în tine și vei elimina orice teamă pe care o aveai legată de tehnica de execuție. Îți vei încânta clientele cu unghii calitative. Vei afla cât de importantă este promovarea ta pentru a atrage cât mai multe cliente.

Am ales să predau cursuri pentru a putea oferi din cunoștințele mele, să ofer educație și satisfacții.

Ce motivează o începătoare să meargă mai departe în acest domeniu? Ce sfat ai oferi celor la început de drum?

Cursurile de modelare oferă un imbold și bazele acestei specializări. Dacă nu au răbdare și tendința de a se perfecționa continuu, atunci mai bine să renunțe la acest domeniu. Dintre cei care încep acest domeniu, există și norocoși, acei oameni care realizează pe parcurs că de fapt au talent și că și-au ales domeniu foarte bine, că e loc de construit și dezvoltat și că pasiunea va ajunge o meserie. Pasiunea este cea care te motivează și te face să vrei mai mult și mai mult și mai apoi să ajungi să fii chiar foarte bine plătit.

Facebook/ Sabina Nemerenco (Covali)

Text-Elena Țurcanu

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6