Interviu cu Raluca Duțu Grecu, fondatoarea TREY SYS – Estetique Beauty Center: “În educație și formare profesională, am investit și voi investi”!

A muncit mult pentru ceea ce și-a dorit, iar succesul nu a întârziat să apară. Este frumoasă, deșteaptă, ambițioasă și pasionată de domeniul nail art. Raluca Duțu Grecu, antreprenoarea care deține 2 saloane de înfrumusețare, în România, a parcurs o cale lungă în cei peste 13 ani de activitate, pentru ca astăzi afacerea să fie recunoscută și apreciată la cel mai înalt nivel.

În domeniul frumuseții am pășit acum mai bine de 13 ani, iar la putin timp a apărut și  pasiunea pentru nail art. A început ca o provocare deoarece nu credeam vreodată că voi profesa această meserie. Eu cu studii superioare, absolventă a facultății de Relații Internaționale și Studii europene, masterandă în resurse umane, întotdeauna am crezut că jobul meu va fi unul de birou în care îmi fac loc printre munți de hârtii. În luna iulie 2008 am început încet să-mi construiesc cariera în această sferă. Sunt o persoană care crede cu tărie că formarea profesională continuă este cheia succesului în carieră,  de aceea mereu am învățat, având la activ un număr impresionant de cursuri atât în domeniul manichiurii și pedichiurii cât și în antreprenoriat.

A pășit în lumea antreprenoriatului cu multe idei și dorința de a-și depăși propriile limite, iar la baza activității întregii afaceri, a investit timp și efort. Astfel a reușit să devină un sprijin de încredere al femeilor care îi pășește pragul dar și un model pentru ele, întru-cât este membra fondatoare a CONAF Targoviste (Confederatiei pentru Antreprenoriat Feminin) și presedinte al PADIR Dambovita (Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România).

Am început să practic meseria după ce am participat ca și model la un curs de manichiură și pedichiură SPA, iar ulterior am urmat multe cursuri de tehnici și proceduri specifice în urma cărora am acumulat foarte multe cunoștințe. Am lucrat astfel până în anul 2012 când mi-am luat calificarea de stilist protezist.

Practic în 2012 am urmat cele mai multe cursuri de până atunci și am avut o evoluție spectaculoasă ca și tehnician pe plan local. În 2015 am decis să mă dezvolt mai mult din punct de vedere antreprenorial și ne-am relocat într- un spațiu mai mare și frumos. A urmat o stagnare pentru mine ca lucrător timp de 3 ani deoarece mi-am dorit să dezvolt foarte mult și echipa, dar s-a meritat, deoarece m-am dezvoltat ca și antreprenor.

Ghidată de ideea că femeile își doresc servicii de calitate, realizate cu suflet, încă de la începutul carierei și-a promis că va învăța și va investi în cursuri de perfecționare.

Cel mai important lucru ca și meseriaș este să îți faci treaba la cel mai înalt nivel și astfel niciodată nu vei avea de pierdut. În perfecționări, am investit și voi investi mereu, atât pentru mine cât și pentru echipa mea, dar și în echipamente, produse, ustensile având branduri exclusiviste și de cea mai bună calitate. Am în spate oameni profesioniști care se dedică meseriei, iar eu încerc să le ofer condiții prospere de lucru. Astfel, toți angajații mei beneficiază de un concediu de studiu de 5 zile/an. La Manichiură și pedichiură principalele branduri pe care le folosim sunt marci nemțești, de top.

Am urmat foarte multe cursuri până acum, menționez câteva dintre ele:

  • În 2008 am început cu un curs de produs și tehnici Spa pentru produsele Alessandro, produse care mi-au rămas la suflet până astăzi;
  • 2014 curs formator ca și stilist protezit;
  • 2015 curs tehnici design Emi;
  • 2017 curs pedichiurist;
  •  2019 curs forme cu specialistul Tatiana Macarova;
  • 2019 curs trainer cu Denisa Bereski;
  • 2020 curs tehnici pedichiura orientată medical.

Dacă ar fi ușor să îți creezi un nume, probabil că toți am avea numele autografe, însă pentru a reuși este nevoie de multă muncă, sacrificii personale și puțin noroc- lucruri care îți pot asigura un business de succes.

Domeniul frumuseții cere în permanență perseverență, dăruire și implicare, iar acum Raluca are o echipă profesionistă cu care se mândrește.

Primul salon pe care l-am deschis a fost în 2008, fiind ideea surorii mele, ce avea o pasiune aparte pentru domeniul hair. Am funcționat într-un apartament cu o echipă de 7-8 membri până în 2016 când ne-am relocat. Ulterior echipa s-a mărit până la 26 de persoane, acoperind cam toate ramurile înfrumusețării: coafura, manichiura, estetica, cosmetică, remodelare corporală.

În decembrie 2020 am decis să intram și pe piața bucureșteană, iar în prezent dețin împreună cu sora mea două saloane de înfrumusețare: unul la Târgoviște cu o echipă de 20 membrii și altul în București, unde activează 6 persoane minunate.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6