Interviu cu Mirela Păduraru, trainer internațional cu o experiență de peste 20 de ani: „Efortul îşi arată roadele după ce o persoană refuză să se oprească”!

mirela paduraru
“În anii ‘90, arta machiajului era remunerată la un preț ridicol. Acum, mă bucur mult că femeia modernă a evoluat”. Interviu cu Mirela Păduraru – trainerul mai multor branduri beauty în România, numele căreia a ajuns în revistele de specialitate alături de cele a unor vedete de la Hollywood.

mirela paduraru

Nu a visat niciodată la succes, ci a muncit pentru a-l obține. Este un principiu după care s-a condus pe tot parcursul carierei sale de consilier în estetică din România, Trainer internațional, autor a peste 300 de articole în presa scrisă și cea de specialitate, Speaker la conferințe naționale și internaționale pe teme de frumusețe, anti aging și îmbunătățire a imaginii. Mai multe detalii, vă invităm să aflați din interviul acordat pentru Revista Isecrete.

Cine este Mirela Păduraru?

”Am 44 de ani și sunt mama unei mici balerine foarte talentate, Sophia. Sunt licențiată în ECTS – Economia Turismului, Comerțului și Serviciilor, Masterandă în NLP recunoscut de ABNLP (American Board of Neurolinguistic Program). Din anul 2008 am devenit trainer în cosmetica științifică, în urma unui stagiu de pregătire la Institutul de Cosmetică Științifică din Barcelona.

Particip de 2-3 ori pe an, la multiple specializări internaționale în Spa & wellness, cosmetică, machiaj profesional, estetica aplicată, electro-estetica, neuro-cosmetica, cosmetogenetica, la institute și academii prestigioase precum: Institutul de Cosmetică Științifică Skeyndor Barcelona, Academia de Cosmetică Științifică Skeyndor Madrid, Institutul Maria Galland Paris, Institutul Ericson Laboratoire Paris, Academia Biomer – Mar Menor Spain, Thalgo Academy – Cote d’ Azure France”.

Cu multă perseverență a reușit să demonstreze că rezultatele frumoase iau naștere doar din ambiție și încrederea în forțele proprii. Combină perfect viața profesională și cea de familie,  iar în cei peste 20 de ani de experiență, și-a creat un nume binemeritat printre specialiștii de top.

Totul a început în anul 1994, când aveam 18 ani și, ca orice adolescentă, eram atrasă de machiaj și îngrijirea tenului. Așa că, am pășit în această lume a frumuseții în urma absolvirii unor cursuri de estetică și machiaj – nivel de inițiere. Din fericire, am avut o profesoară foarte bine pregătită, care ne-a oferit din dragoste pentru meserie, un volum mult mai mare de informație decât cel prevăzut în programul de studii.

Greu poate fi la început, însă dacă ai mult entuziasm se compensează. Este important să continui și să cauți mereu cele mai bune soluții pentru a reuși. Să lași mereu loc de “bună ziua” și o vorbă bună, pentru că niciodată nu știi cum evoluează oamenii pe care îi întâlnești și ce surprize frumoase îți rezervă viitorul”.

Calea spre reușită i-a fost presărată cu greutăți și numai prin eforturi Mirela a ajuns la cariera mult visată.

Nivelul remunerării prestării serviciilor de cosmetică și machiaj în 1994 era ridicol de mic și atunci erau foarte puține doamne care își permiteau sau apelau la servicii de frumusețe. Am încercat să lucrez pentru un teatru, să machiez la prezentări de modă, am machiat și “manechine vii” care stăteau în vitrine – un proiect avangardist pentru acea perioadă, aranjam prietene (una dintre ele și prezentatoare TV). Începutul a fost extrem de greu și anevoios, iar când trăgeam o linie, nu mă alegeam cu mare lucru. Plus că, nu erau aproape deloc informații despre cum poți evolua profesional și de unde poți asimila noi cunoștințe. Așa că, m-am orientat spre studiile superioare, sperând la un viitor mai bun.

În timpul facultății am lucrat part-time la o multinațională, care apoi mi-a oferit posibilitatea unei promovări și a unui post bine plătit, într-un domeniu care, sincer, nu îmi plăcea în mod deosebit. Însă eram încântată că, pot beneficia de foarte multe cursuri gratuite de relaționare cu clientul, comunicare, vânzări, rezolvarea conflictelor, motivare și dezvoltare personală.

Acum 17 ani, mi-am luat inima în dinți și am zis să îmi mai ofer o șansă în domeniul frumuseții. Și am pornit din nou de la zero cu studiile, am considerat că piața esteticii evoluase foarte mult și am absolvit o școală internațională de cosmetică, mi-am luat competența în peeling-uri chimice, phytopeelinguri și design de sprâncene.

Timpul prezent ne dictează altceva….

În 2008 am primit propunerea să devin trainer în cosmetica științifică și am fost trimisă la un stagiu gratuit de pregătire la Institutul de Cosmetică Științifică Skeyndor Barcelona. În același an, am înființat în Slatina, primul centru spa din zona de sud a țării – Aquarium Spa Center, de managementul căruia m-am ocupat până acum 3 ani. În anul 2010, am renunțat la funcția de trainer pentru brandul Skeyndor și am început să lucrez ca freelancer, susținând în Romania workshop-uri de machiaj și design sprâncene pentru branduri celebre.

Tot în anul 2010 am devenit Ambasador Intraceuticals – brandul folosit de Madonna și vedetele Hollywood, pe vremea aceea abia intrate în Romania. A fost o mare onoare să mă văd pe aceeași pagină cu Naomi Campbell sau Eva Longoria. Pentru că am promovat foarte bine brandul în presă și televiziune, devenisem primul specialist român premiat de Gina Brooke – makeup artistul Madonnei și Ambasador internțional Intraceuticals. Ceva mai târziu, eram solicitată în calitate de Speaker la diverse evenimente, conferințe de specialitate sau pentru publicul larg, precum și în cadrul mai multor companii celebre sau în teambuilding-uri”.

Care au fost cele mai memorabile cursuri de perfecționare la care ați participat?

Toate au fost memorabile, am primit cunoștințe temeinice, am rămas cu amintiri frumoase și, uneori, prietenii precum cea cu Fabienne Prudent – trainerul internațional Ericson Laboratoire Paris. În machiaj m-au inspirat mult Paolo Guatelli, marea Doamnă a machiajului Malu Wilz și Renata Abdullaeva – școala rusă de machiaj.

În cosmetică, cel mai greu stagiu de pregătire a fost cel de la Paris, la Laboratoarele Ericson (Ericson Laboratoire Paris), pentru că, în acel an, am fost singura participantă din Romania și m-au “lipit” de grupa Franței și cea a Elveției, cu predare în limba franceză.  Un alt curs, destul de dificil, a fost cel în morfopsihologie”.

De ce trebuie să investească un tânăr specialist în cursuri de perfecționare, Mirela ne-a răspuns:

Pentru că, dacă nu o vei face tu, cu siguranță altcineva ți-o va lua înainte cu noutățile, metodele și tehnicile de lucru. Îi sfătuiesc pe specialiști ca, măcar 10% din ceea ce câștigă lunar, să economisească pentru următoarele cursuri. Evitând plafonarea, dacă vor veni mereu cu informații noi și diplome de specializare, vor deveni mai apreciați și respectați de către clienții lor. Acum nu sunt timpurile în care să îți permiți să stai degeaba și să te întrebi de ce nu ai clienți… Nu mai merge machiajul? Investește atunci în specializarea de Design Sprâncene”!

A devenit un renume în rândul specialiștilor beauty din România, datorită muncii și pasiunii pentru ceea ce face. Astfel, tinerele dornice să facă școala Mirela Păduraru, participă la cursuri de specialitate și masterclass-uri organizate de ea.

Participantele află de la un trainer triplu calificat, în cosmetică, machiaj și design sprâncene, exact informațiile de care au nevoie pentru a începe sau continua o carieră de succes. Mă axez pe cursuri de perfecționare sau specializare. Avem următoarele cursuri:

 • Masterclass Design Sprâncene
 • Masterclass Design Sprâncene Bărbați
 • Masterclass Design Sprâncene nivel Expert (destinat absolventelor primelor doua masterclass-uri)
 • Curs de manualitate și folosirea corectă a pensulelor de machiaj: în care cursantele învață cum să țină corect și ergonomic pensulele în mână. De asemenea, cum să își corecteze prizele și mișcările greșit învățate);
 • Workshop Smokey eyes (5 metode diferite)
 • Workshop Bridal Makeup / Machiaj mireasă
 • Workshop Contouring & Strobing Make-up
 • Masterclass Cosmetologie (diferite tematici: 5 tipuri de demachiere, peeling-uri, electroestetica, folosirea de diverse aparate cosmetice, oxigenare hiperbarică a pielii)
 • Workshop Promovare servicii și Marketing Social Media
 • Workshop “Comunicare eficientă cu clientul” și gramatica transformațională

De anul acesta, dorim să introducem un “Workshop de evaluare 1 la 1”  în care sunt doar eu și cursanta. Vom evolua gradul de pregătire în machiaj, produsele cu care lucrează, pentru a-i putea confirma onest dacă o sabotează anumite produse, sau tehnica de lucru, care trebuie îmbunătățită”.

Fie care manager are o rețetă a propriului succes! În cazul dumneavoastră care sunt ingredientele de bază?

Studiile, munca, profesionalismul și personalitatea mea. Sunt o persoană “fără fițe”- simplă, cu simțul umorului, care a lucrat mult și studiat aproape 20 de ani să ajung aici. Nu m-am limitat doar să fac un curs și să îmi iau atestat de formator pentru a-mi deschide o academie, ci am studiat în permanență: atât să fiu la curent cu ultimele informații în domeniu, cât și să descopăr noi metode de predare. 

 Respect cursantele și profesia pe care o am. Ca trainer, cel mai mare succes al meu este succesul cursantelor mele! Sunt conștiincioasă, preocupată de rezultate și dornică să iasă foarte bine lucrurile. Oamenii simt că, se pot baza pe mine, probabil de aceea, chiar și peste ani, am surprize plăcute din partea lor”.

În perioada 10-14 se va desfășura “Săptămâna sprâncenelor frumoase” în București. ce vor învăța cursantele la acest masterclass ?

România are nevoie de specialiști în domeniu. Statistic, un eyebrow designer, poate avea aproximativ 50 de clienți / lună, dacă ținem cont că aceștia revin odată la 2-3 săptămâni, pentru întreținerea formei după design. Consumul de materiale la acest serviciu este minim, asigurând o profitabilitate imediată.

 • 10 – 11 august 2020  Eyebrow Design Masterclass  / Masterclass Design Sprâncene Femei este desinat specialiștilor din domeniul beauty care vor să învețe cum să creeze sprâncene frumoase, în funcție de fizionomie, vârstă, profesie și tipul de personalitate.
 • 12 august 2020 – Man Eyebrow Design / Masterclass Design Sprâncene Bărbați,  în cadrul căruia eyebrow designerii ce au absolvit deja Masterclass-ul anterior cu mine, vor avea posibilitatea de a învăța cum să  creeze forme masculine. Reprezentanții sexului puternic au nevoie de o abordare complet diferită.
 • 13 -14 august 2020 – Expert Eyebrow Design Masterclass / Masterclass Design Sprâncene nivel Expert destinat eyebrow designerilor care au absolvit primele doua Masterclass-uri și devin astfel, specialiști de top din domeniul lor.

Așa că, cei care doresc să facă primii pași către succesul profesional, vor primi:

 • asistentță gratuită timp de 3 luni de la finalizarea cursului
 • promovare gratuită în social media
 • module de marketing, promovarea serviciilor, precum și de fidelizare a clientele. După ce îi oferim suportul nostru, va putea continua cu succes maxim activitatea și să își crească notorietatea pe piața serviciilor de calitate”.

Mirela Păduraru, echipa Isecrete vă dorește succese mari în tot ceea ce faceți!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6