div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Interviu cu Maria Bolgari, meșterița handmade care confecționează jucării după tehnica japoneză-amigurumi.

Este cunoscută pentru creațiile handmade pe care le realizează cu dragoste, migală și plăcere. Maria Bolgari, de meserie psiholog a făcut din pasiunea ei pentru lucrul manual-un business, iar în prezent se bucură de mare succes.

Maria are 34 de ani și este originară din raionul Comrat. De aproximativ cinci ani, tânăra confecționează jucării după tehnica amigurumi. O metodă japoneză de realizare a păpușilor croșetate și umplute cu diverse materiale. 

M-am îndrăgostit de croșetă încă în 2010. Primele informații le-am cules de pe YouTube, care a devenit platforma mea de învățare la început. Mai târziu, în 2015, am descoperit lumea jucăriilor Amigurumi. Mi-au plăcut atât de mult, încât am decis să-mi creez singură prima păpușă. Așa a început povestea mea în domeniul croșetei.

Tehnica amigurumi este aproape aceeași pentru toate jucăriile, dar fiecare meșter deja are propriul stil de croșetat: densitatea tricotajului, tranzițiile culorilor, designul feței, hainelor și altor elemente. Sunt de părere că, frumusețea se află în detalii”.

Ce lucrări putem găsi în atelierul tău improvizat?

 ”De-a lungul timpului, preferații mei, dar și ai clienților, au devenit iepurașii. Dar, croșetez și ursuleți, câini, unicorni și păpuși. Sunt gata oricând să realizez orice jucărie care își dorește clientul. Pentru mine fiecare creație nouă îmi aduce mare plăcere de a realiza și a primi emoții strălucitoare”.

Păpușile și restul jucăriilor pe care le creează, sunt născute din dorința de a crea povești pentru copii, povești pe care să le poarte cu ei prin lume toată viața și de care să-și aducă aminte cu căldură. Acestea sunt realizate din materiale certificate de calitate și nu conțin părți de plastic care ar putea fi periculoase pentru copii.

Primele jucării pe care le cream, mă străduiam de fiecare dată să le donez sau să particip la licitații pentru copii mici care au nevoie de asistență financiară.

La etapa inițială a croșetării, existau jucării care nu-mi plăceau cu adevărat, din moment ce era puțină experiență. Le-am dat pe toate. Dar apoi, am schimbat tehnica de croșetat (aș putea lega aceeași jucărie până când mi-a plăcut eu însumi). Mi-am  îmbunătățit tehnicile, dar, după cum se spune, nu există nicio limită la perfecțiune. Învăț de fiecare dată, de aceea îmi place să croșetez anume jucării. Deoarece sunt atât de multe și diverse, nu cred că mi-ar ajunge suficient timp pentru a croșeta totul. Acest fapt mă motivează și mai mult să nu mă opresc și să continuu să croșetez”.

Sunt convinsă că, fiecare model nou implică multe ore de învățare. Care a fost cel mai lung timp de execuție pentru o lucrare?

”Jucăriile precum păpușile mari necesită mai mult timp și efort. Mai ales când sunt croșetate pentru prima dată. Trebuie să refaci piesele de multe ori și uneori pur și simplu nu am suficientă putere. Apoi, fie fac o pauză, fie încep să croșetez o altă jucărie mai simplă pentru a ameliora oboseala. Am croșetat primele păpuși 1-2 săptămâni chiar. A fost dificil din punct de vedere psihic și fizic, dar am găsit întotdeauna modalități de a-mi schimba concentrarea și de a ușura tensiunea. În ciuda acestui fapt, rezultatul mi-a adus mereu emoții pozitive și dorința de a continua să creez noi modele de jucării”.

 Cum arată o zi creativă pentru tine?

Ziua mea creativă începe cu cafeaua și micul dejun potrivit. Apoi analiza comenzilor și încep sa croșetez jucăriei. Mă strădui să ascult muzică calmă-clasica, care îmi oferă starea de spirit potrivită pentru a lucra. Mereu fac o pauză și trec la treburile casnice. Încerc să ies în parc, tricotatul în natură aduce dublă plăcere (mai ales în zilele călduroase).La sfârșitul zilei încerc să fiu atentă familiei mele și mie”.

Păpușile amigurumi sunt croșetate la exterior, iar în interior au o umplutură specială din materiale antialergice care nu se fac ghemotoc la spălare. Istoria lor foarte vagă. O ipoteză este că tehnica a fost adusă din China, unde păpuşile croşetate se realizau încă din cele mai vechi timpuri. În anii ’80, postul naţional japonez NHK a organizat un show numit „AMI” şi astfel nebunia „amigurumi” şi-a lărgit orizontul.



Facebook MaryAmi Handmade

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

MOOD lansează piesa „Oameni” – ODĂ luptei cu propriile vulnerabilități

Chișinău, Moldova — MOOD, artistul enigmatic din Moldova, cunoscut pentru abordarea sa unică și sinceritatea versurilor, lansează noua sa piesă, „Oameni”. Cu producția semnată de Sergiu Cociorva, „Oameni” este o reflecție profundă asupra relațiilor umane, ilustrând momente de vulnerabilitate, intensitate și căutare a sinelui. Piesa este disponibilă acum pe toate platformele digitale la ffm.to/oameni. Cu versuri

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6