Interviu cu maratonista Alina Rusu: “Minunile din maratonul personal vor continua și în noul an care vine”

În preajma sărbătorilor de iarnă, lecțiile de omenie prind viață mai mult ca oricând și ne îndeamnă să fim mai înțelegători și mai buni cu cei din jurul nostru. Se pare că minunile să întâmplă atunci când credem cu adevărat în ele.

Cu acest îndemn, maratonista Alina Rusu participă la o cursă de alergări neobişnuită. În ajunul sărbătorilor de iarnă, tânăra și-a propus să alerge 700 de km pentru 700 de minuni în cadrul Maratonului Minunilor lansat de Asociaţia Copil, Comunitate, Familie (CCF) pentru 700 de copii din familii nevoiaşe. Până pe 27 decembrie, voluntarii vor continua să alerge în grupuri, până vor parcurge împreună 700 de kilometri. Iar doritorii le pot răsplăti efortul cu o donaţie, care poate fi făcută pe site-ul Asociaţiei Copil, Comunitate, Familie.

Pe perioada sărbătorilor de iarna, ar fi bine ca fiecare dintre noi să fie un Moș Crăciun pentru cineva. Maratonul minunilor pentru 700 de copii este un eveniment de caritate organizat de CCF Moldova care are drept scop colectarea surselor financiare pentru a ajuta 700 de copii din familii fulnerabile pentru a sta alături de părinții lor, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. În cadrul  acestei campanii, ca în multe altele, eu alerg pentru fapte bune, motivându-i și pe alții să fie alături de cei care cu adevărat au nevoie de ajutor. Vă îndemn și vă provoc (dacă tot suntem în anul provocării) să faceți o donație pe acest cont:

Una dintre condițiile participării este să fim grupați câte trei persoane în echipă și de data aceasta alerg împreună cu antrenorul meu Valentin Moscalu și Daria Milaș. Echipa noastră poartă denumirea de “ПатамуштаМыБанда” – numele a fost ales la întâmplare și fără multe dezbateri. Important e că împreună alergăm pentru același scop – să aducem zâmbetele pe fața copiilor care le lipsesc multe, în special de strictul necesar.

Mulțumesc Universului pentru tot ce am, momentele pe care le trăiesc și tot ceea ce pot face. Sunt recunoscătoare pentru tot ce mă înconjoară, aleg să îi ajut cu ce pot și pe alții ca să prindă aripi pentru a-și realiza visele. Mai mult, susțin astfel de campanii pentru că este vorba de ”Copii”, pentru că ei sunt generația de mâine. Eu am crescut într-o familie fericită și știu cât de mult m-am ajutat susținerea celor dragi, să devin OM, de aceea îmi doresc ca toți copiii să crească alături de părinții lor, pentru a-și urma visele. În familie depășești mai ușor orice greutate.

2020 prin ochii Alinei Rusu

Anul 2020 a început fenomenal, cu o listă plină de task-uri pentru 365 zile. Cu oameni noi în viața mea, cu mult optimism și vise mărețe. Dar, din păcate sau din fericire, a fost anul Învățăturii. Recunosc că am avut multe de învățat, începând de la acceptarea și depășirea trădărilor și eșecurilor până la adevărata valoare a familiei. Cel mai important eveniment al anului a fost nașterea nepoțelului meu Bogdan, cel care azi mă motivează mai mult să zâmbesc, să iubesc și cel mai important să nu uit de copilul din mine.

2020 prin prisma unui runner (maratonist)

La acest capitol e trist – anul acesta foarte multe evenimente sportive au fost anulate. Noi, iubitorii de senzații sportive am simțit lipsa lor. Sper, cât mai curând să stăm cu toții la linia de Start. Să trăim momentul, nu să ni-l amintim. Mă antrenez mai intensiv pentru următoarele competiții alături de antrenorii mei Tamilina Ecaterina și Valentin Moscalu, cei care mă ”chinuie” să obțin rezultate din ce în ce mai bune. Le sunt recunoscătoare.

Încă o medalie în colecția personală

Chiar și în condițiile actuale am reușit să îmi extind colecția de medalii. Unele evenimente sportive s-au desfășurat on-line: în luna august am participat la Race Nation Odesa, în septembrie la Maratonul Internațional ”aparte dar împreună”, care a fost diferit de anii precedenți, fiind urmat de Rundemia (maraton on-line), apoi Rundemia 2.0, care m-a făcut să îmi testez gradul de rezistență . Am luat locul II, pentru 171 km. Totul e posibil! Voință și curaj să avem.

Anul 2020 se încheie frumos pentru mine! Colaborarea cu trupa AKORD este un cadou frumos pe care l-am primit de la Moș Nicolae! Am participat la filmările clipului “Te aștept în seara de Crăciun” unde fiecare a investit multă energie pozitivă în acest proiect. Clipul redă exact atmosfera care a fost și în timpul filmărilor: Eduard a fost o gazdă primitoare iar Igor a încins atmosfera pe platou. Cred că această piesă să le aducă tuturor căldură, iubire și pace de Crăciun.

Așteptări 2021

Tare îmi doresc ca 2021 să fie anul care să îmi ofere posibilitate să pun în aplicare ceea ce am învățat în 2020.

Alina, echipa isecrete.com îți mulțumește mult pentru interviu și îți urează sărbători furmoase!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6