[geot country="Romania"] [/geot]

Interviu cu Livia Negru, medic stomatolog: “ Am moștenit această meserie de la tatăl meu “!

Interviu cu medicul stomatolog, Livia Negru

“A dărui zâmbete pe chipul oamenilor este o realizare excepțională “!

Convinsă de mic copil că va urma calea medicinei, a moștenit această meserie nobilă de la tatăl său, fiind medic stomatolog. Livia Negru, cucerește de la prima vedere prin zâmbet, distincție și profesionalism. Cu o carte de vizită impresionantă pentru vârsta sa, cu realizări notabile în domeniu, absolventă a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţeanu”, practică această profesie de 11 ani. Pe lângă faptul că, îi place foarte mult ceea ce face, o face și foarte bine.

Astăzi este Ziua Mondială a Stomatologului – sărbătoarea profesională a dentiștilor și medicilor stomatologi, celebrată în întreaga lume pe 9 februarie. Permite-mi să te felicit pe tine și pe toți cei care au îmbrățișat această profesie.

Acum 11 ani ai pășit pe drumul unei profesii nobile. Cum ai ales să fii medic stomatolog?

Pasiunea pentru medicină și Stomatologie o am de mică, tatăl meu la fel fiind medic-stomatolog. Profesia pot să zic că, am preluat-o prin dinastie. Respectiv când a venit timpul să-mi aleg facultatea nu am avut nici o îndoială că anume asta îmi doresc să fac toată viața”.

Ce ţi s-a părut cel mai greu când ai interacţionat prima dată cu pacienţii?

Și prima dată și tot timpul cel mai greu este să treci bariera psihologică a pacienților, majoritatea având frica de stomatolog. Cei mai mulți dintre ei o au  încă din copilărie sau din cauza experiențelor mai puțin plăcute din trecut”.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

 ”Cel mai important cred că, este încrederea pacientului față de medic și față de tratamentul care i se oferă. Esențial este ca medicul să câștige încrederea pacientului de la primele ședințe, altfel, planul de tratament nu v-a avea nici un rezultat notabil”.

Ce anume te motivează să continui?

Zâmbetul de pe chipurile pacienților după ce închei tratamentul. În momentul în care se privesc în oglindă, zâmbesc este cu adevărat fericit și își recapătă încrederea în sine, pentru mine înseamnă mai mult decât o realizare profesională. Este și o mulțumire sufletească”!

Care sunt cele mai frecvente cazuri stomatologice?

Cele mai frecvente afecțiuni sunt: cariile, complicațiile acesteia, lipsa dinților”.

Ziua Internațională a Stomatologului este marcată în țara noastră de mai bine de 20 de ani. Tradițional, în această zi se desfășurau, congrese și conferințe. În acest an, din cauza pandemiei, sărbătoarea va fi marcată în mare parte în mediul online.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
For men
Mîndrilă Alina

Povestea unui tânăr care a acceptat provocarea de a lansa o afacere în IT. Victor Moisa: BrainStorm ajută clienții să atingă un nivel înalt de gestionare

S-a îndrăgostit de domeniul IT încă din copilărie. A început oficial să muncească la o vârstă fragedă, încă fiind student și a depus mult efort pentru a ajunge acolo unde se află astăzi. Pare o istorie tipică, în care un tânăr cu ambiții, a reușit să își lanseze propria afacere, cu o echipă de profesioniști alături. Dar de fapt, în spatele acestei istorii stă o lecție importantă de viață și anume, să muncești pentru visul tău. Vorbim despre Victor Moisa, originar din satul Lăpușna, raionul Hîncești.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6