Interviu cu Liudmila Gonța: „Meșterul handmade trebuie să se adapteze cererii pieții și dorințelor clienților’’!

Liudmila Gonța este o femeie cu imaginație, aspirații, vise, creativitate și pasiune pentru tot ceea ce face. Acum cinci ani și-a descoperit pasiunea pentru lucrul manual, iar de atunci nu trece nici o zi fără să creeze ceva. Un artist nu reușește niciodată să realizeze din prima încercare o lucrare perfectă. Este nevoie de multă muncă, perseverență și dorință. Așa a fost și în cazul Liudmilei. Însă, dorința de crea bijuterii ce vor stârni admirație a motivat-o să continue.

A renunțat la meseria de filolog și și-a urmat visul!

“Muncește ca un sclav, poruncește ca un rege, creează că un zeu.” Pasiunea de a crea bijuterii nu este unica în viața mea. Lectura s-a strecurat și mă valorifică zilnic. Un autor al cărților citite a spus:”Diferența dintre hobby și vocație este că, printr-un hobby te faci pe tine fericit, în timp ce prin vocație, pe lângă că te faci pe tine împlinit, îi faci și pe cei din jur fericiți.”

A realizat sute de piese unicat până în prezent, bijuterii de o rară frumusețe pe care orice femeie și le-ar dori. Accesoriile realizate redau caracterul sensibil și creativ al meșteriței.

Liudmila Gonța, fiind o soție iubitoare și grijulie, știe să combine mai multe activități: consultat de frumusețe, librar, meșter handmade. Îmi place comunicarea cu oamenii, să ajut clientul să aleagă cartea perfectă, ce poate fi adevărat balsam pentru sufletul acestuia. Meșterul trebuie să se adapteze cererii pieții și dorințelor clienților. Un moment important este acela de a ține legătura cu clienții după vânzare, să primim un feed back al muncii noastre. Critica constructivă este binevenită oricând. Astfel vom crește expertiza noastră și vom atinge perfecțiunea.

Dragostea pentru artă îi aduce împlinire!

 Crearea bijuteriilor este o pasiune de ani de zile. La început cream accesorii pentru mine și le purtam cu mândrie. Cu timpul am simțit că pot face asta și pentru alți oameni. Arta frumosului m-a cucerit mereu, iar căutarea sinelui prin artă m-a orientat să descopăr această lume minunată a bijuteriilor confecționate manual.

Descoperindu-ți vocația îmbini perfect următoarele elemente: pasiunea, motivația internă, libertatea de a face ce-ți place, bunăstarea materială, împlinirea sufletească. Am petrecut mult timp pentru a învăța, a cunoaște cât mai mult posibil. Am început să planific afacerea. Am urmat cursuri și webinare online până am ajuns să combin pasiunea și antreprenoriatul, arta, creativitatea și psihologia într-un brand personal.

A apărut și timpul de care noi toți ne plângem că nu ne mai ajunge. Carantina pandemică de la începutul lui martie 2020 a fost “o surpriză” pentru toți. Astfel ne-am pomenit că avem foarte mult timp liber și am profitat de asta ca să-mi pun la treabă creativitatea. Timpul trecea neobservat fiind preocupată de crearea și confecționarea bijuteriilor.

Care sunt etapele de creare a unei bijuterii?

Prima etapă în crearea unei bijuterii este realizarea schiței, apoi urmează alegerea furniturii ce îmi ia mult timp pentru că selectez cu grijă fiecare element. Confecționarea bijuteriei este procesul în care orele curg fără să observi și prinde viață, chiar în fața ochilor mei, o minunăție unică și irepetabilă. Schimbările au loc în procesul creației propriu-zise. Nu urmez schița 100%, fiindcă lucrarea cere altceva și apare o nouă viziune. Sunt foarte critică cu mine însămi și îmi doresc ca produsul final să fie perfect și calitativ. Folosesc cristale din sticlă, swarovski și argint, perle de cultură.

Spune-mi de câte ori ți se întâmplă să refaci sau să abandonezi o lucrare care nu îți iese așa cum îți dorești tu?

Se întâmplă uneori ca lucrările să fie refăcute de mai multe ori până a obține rezultatul mult așteptat. Fiecare lucrare este unică, nu le repet. Dacă unei cliente îi place o lucrare care nu este în stoc, o realizez dar cu mici modificări, deoarece nu pot să mă plagiez. Lucrările nereușite sunt analizate și modificate. Unele au fost refăcute total, fiindcă nu-mi satisfăceau așteptările. Mă bucur că acestea mi-au antrenat răbdarea și dăruirea de sine prin creație.

Bijuteriile create de Liudmila sunt pline de culoare, cu motive florale, realizate cu multă răbdare şi atenţie. 

În atelierul meu veți găsi coronițe pentru domnițe/domnișoare/ doamne, cercei, agrafe de păr cu pieptene, agrafe de păr cu clame pentru evenimente speciale -nunți, cumetrii, cât și pentru a fi purtate zi de zi (la oficiu, o ieșire în parc, o seară de cocktail). Natura este muza meșterilor handmade, aici găsim cele mai originale idei. Culorile, florile, anotimpurile au farmecul lor și ne inspiră.

Facebook Gonta Liudmila handmade accessories6

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6