Coronița de Crăciun este una dintre cele mai frumoase decorațiuni de Sărbătoare. Am împrumutat și noi obiceiul din Occident și mai ales din filmele americane, unde ușile decorate de Crăciun sunt atât de elegante.
În acest interviu, pentru isecrete.com, Larisa Jitari de la Lara Deco, femeia care reușește să construiască lux, natură și decor povestește despre tradiția decorațiunilor de Crăciun dar și despre tendințele din acest an, în materie de culori și aspect.
ISTORIA coronițelor de Crăciun! Un ornament cu origini germanice
Coroanele din crengi de copaci sunt simboluri străvechi și au semnificații profunde, dincolo de rolul lor estetic. Romanii purtau coroane de laur pentru a-și etala victoria și fala. Grecii antici asociau coronițele din crengi de dafin sau de leandru cu zeii și cu eroii. În vechile triburi germanice, coroana din crengi sau din frunze era pusă pe masă pe festivități, iar în interiorul ei stăteau lumânări aprinse. Ei foloseau îndeosebi crengi de brad, mereu verzi, pentru a-și aduce aminte că natura va renaște în primăvară și zilele vor fi iar luminoase după iarna întunecată și rece.
Împreună cu Lara Deco am pregătit câteva idei din care să te inspiri anul acesta când îți decorezi casa, în așa fel încât în orice colț din casă te-ai afla, să simți măcar o fărâmă din atmosfera de poveste a sărbătorilor.
Și pentru ca Moș Crăciun să fie așteptat așa cum se cuvine, trebuie să ne decorăm spațiul personal/familial cât mai frumos. Iar dacă nu ai timp de creaţie, poţi să îţi foloseşti imaginaţia în a cumpăra ornamente originale şi cu gust, care să facă din casa ta, un loc plin de magie pentru Moş Crăciun.
În această perioadă, fiecare cămin se transformă într-un cadru de poveste, în care decorațiunile, ghirlandele și luminile împodobesc cu grație locuințele. Culorile sunt alese în funcție de preferințele fiecăruia. Important este să ne folosim de culori pentru a provoca emoții, pentru că aceasta este caracteristica lor principală. Pentru o amenajare reușită, Lara sugerează cele mai potrivite combinații de culori, care îți vor umple casa de farmec și căldură.
Una dintre ultimele tendințe recomandă o nuanță delicată și versatilă de roz spre roșu, ca fiind una din tendințele de culoare pentru Crăciun 2020, însă există și alte tematici populare în acest an. Mai jos îți voi prezenta în fotografii tendințele actuale în ceea ce privește ornamentele festive și brazii de Crăciun:
Forma de cerc a coroniței simbolizează unitatea și eternitatea, dar și ciclul reproducerii. De asemenea, aceasta mai semnifică și fidelitatea divinității față de oameni. Tocmai din aceste motive, ea nu trebuie să fie văzută drept o simplă formă florală, la care se adaugă lumânări, susține Larisa.
Am împrumutat și noi, treptat, obiceiul de a agăța pe la uși și pe la ferestre câte o coronița de Crăciun, împodobită cu globuri, fundițe sau mici obiecte simbolice. Ne decorăm casa de Sărbătoare, dar coronița nu este un simplu ornament. Este mesajul de bun venit celor mai așteptate sărbători de suflet. În acest an, coronițele de la intrarea în case poartă roșu în combinație cu cele mai populare accesorii cum ar fi scorțișoara, feliile uscate de citrice sau conurile de brad.
Întâmpină Crăciunul începând de la uşa de la intrare, cu coroniţe din crenguţe de brad împodobite cu câteva mănunchiuri de măceșe, nuci sau câteva conuri decorate cu puţin spray alb care imită zăpada sau argintiu.
Fie că e așezată pe masă, pe ușa de la intrare sau pe un perete coronița de Crăciun este una din cele mai răspândite dar și apreciate decorațiuni de Crăciun. Asta probabil și pentru că este foarte ușor de realizat și foarte adaptabilă când vine vorba de locul în care să fie așezată în casă. Coronițele de Crăciun sunt cu siguranță, după brad, cea mai folosită decorațiune de Crăciun.
Fiecare din ornamentele prezentate de Larisa și echipa sa, pot fi un cadou minunat oferit cu drag celor mai scumpe persoane din viața dvs. în semn de respect și apreciere!
Larisa, echipa isecrete.com îți mulțumește mult pentru sfaturile utile și îți urează un sfârșit de an memorabil … și un nou an în care să pășești cu dreptul!
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?