Interviu cu Irina Șveț, femeia care te motivează să pășești doar înainte

Artă din cristale! Asta reușește să facă Irina Șveț, originară din satul Crasnoarmeiscoe, raionul Hîncești. Fiind o activitate, pe care puțini oameni reușesc să o practice,  deoarece necesită migală, atenție, răbdare și mai cu seamă, pasiune. Dar pentru ea acest hobby a venit natural. A deprins această artă încă de când era o copilă și meșterea diverse  lucruri. Irascrystals, este brandul pe care și l-a creat moldoveanca stabilită cu traiul în Londra, ceea ce ar însemna “cristalele Irinei”.

Această ocupație am început-o acum 4 ani, din curiozitatea de a crea ceva frumos cu propriile mâini. Am început lejer cu un curs în Moldova. Am înțeles din prima că îmi place și că este ceea ce vreau să fac. Dar am simțit că nu a fost suficientă informația de la cursul respectiv și ca să-mi răspund la toate întrebările care au apărut pe durata primelor experiențe, am mai urmat câteva cursuri și masterclass-uri profesionale de la maeștri în domeniul cristalelor din întreaga lume.

Curioasă, ambițioasă și cu o energie deborantă, Irina se numără printre persoanele determinate pentru a-și urma propriul vis.

Ulterior setea de a crea ceva nou m-a făcut să încerc de toate, am decorat tot ce se cerea și se putea decora, uneori chiar și în minusul meu, doar ca să pot experimenta ceva nou pentru mine. Deși, o experiență nouă este o mai mare satisfacție decât orice remunerare financiară. Deci eu plasez cristale pe orice suprafață, fie o personalizăm cu nume, inițiale, mesaj scris, ori o acoperim în totalitate sau parțial, totul la discreția si cerința clientului.

Acasă e acolo unde este familia

Am plecat în UK în 2016 și de atunci casa mea e aici. Eu consider că casa omului e acolo unde el se simte bine. UK mi-a oferit acele oportunități și siguranță în ziua de mâine, care în Moldova eu nu li-am avut. După 6 ani locuiți în unul din cele mai mari megapolisuri din lume, îți pare totul (lumea întreagă) așa de mică și stelele mai aproape. Este suficient doar să dai cu mâna sau din coate ca să obții ceea la ce visezi. 

Întrebată care este cel mai frumos lucru în ceea ce face, Irina ne-a răspuns.

Aprecierea oamenilor, astfel am recăpătat încrederea în frumusețea sufletelor. Am întâlnit fel de fel de oameni de când lucrez cu cristalele, totuși majoritatea au lăsat o amprentă pozitivă. Încurajările și susținerile primite în momentele dificile, de la persoane practic străine, m-au făcut să nu cedez ci să merg mai departe. Cel mai des sunt solicitate cadourile personalizate în zile speciale, oamenii iubesc să surprindă pe cei dragi cu diverse seturi de căni, băuturi, tricouri, halate, tablouri în cristale etc. La fel în perioada caldă a anului accesoriile de nuntă și botez sunt la mare căutare.

Durata realizării unei lucrări poate varia între o oră și câteva săptămâni, în dependență de mărime, numărul de cristale și complexitate. Ceea ce fac pentru mine înseamnă dăruire, pasiune, exprimare, libertate. Este lumea mea, în care fiecare cristal își are locul său.

Este nevoie de iubire pentru artă

Tânăra, care are acum experiență bună în acest domeniu, decorează cu cristale totul la solicitarea clientului și, spune că ce face ea se poate învăța foarte ușor, datorită cursurilor pe care le-a lansat la cererea persoanelor dornice de a îmbrățișa această activitate.

Mi-a plăcut să decorez cu cristale din prima, și îmi ieșea bine. Acest lucru l-au observat și alții, și am început a primi tot mai des întrebări de genul “ da cum faci desenul?” “ de unde i-ai cristale”, “ce clei folosești?”, “ uite am făcut și eu un curs dar nu-mi ies așa bine lucrările ca ale tale, care e secretul?”, etc. Inițial le răspundeam și încercam să ajut cu ce pot, apoi când numărul la astfel de mesaje crescuse considerabil am înțeles că eu nu mai reușesc și timpul meu costă. Și respectiv, la cererea fetelor am realizat conceptul cursului și am împachetat informația ca să poate fi percepută de oricine.

Recunosc, inițial nu eram prea entuziasmată de idee, dar după ce am avut primele succese cu elevele am înțeles că-mi place foarte mult și primesc plăcere când împărtășesc cu cineva din experiența mea și mai sunt și apreciată pentru aceasta. Acum am ajuns foarte sigură pe mine, datorită succeselor elevelor mele și duc 2 cursuri:

Cursul de bază “Decorare cu cristale” care presupune toată informația de bază despre cristale și cum se face o decorare profesională și al doilea Cursul “Portrete în cristale”, unde se învață totul despre cum să transformăm imaginea într-un portret în cristale. Aceste cursuri dar și toată activitatea mea este despre crearea frumuseții și strălucirii în lume.

Instagram/irascrystals

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6