div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Interviu cu Elena Stelea, fondatoarea ”Hellen Art Deco”. Creatoarea păpușilor cu personalitate!

Continuăm seria interviurilor cu femei, mame și meșterițe care creează cu talent și inspirație lucrări handmade unicate. Un exemplu este Elena Stelea, mamă a doi copii, ce scoate din mâinile ei păpuși minunate, pe care nu le găsește asemănare cu cele din comerț. Ziua merge la job-ul de bază, fiind de meserie coordonator operațiuni, iar seara se dedică pasiunii pentru confecționarea păpușilor. Fiecare creație este unică, cu un caracter aparte și o istorie de povestit.

Confecționarea păpușilor handmade este o nișă care necesită pasiune, talent și răbdare. O lume absolut fascinantă care oferă creații „cu suflet” de care se simt atrași cei care apreciază arta lucrului manual.  

Mă numesc Elena Stelea, am absolvit Universitatea de stat, specialitatea Finanțe și Bănci. Sunt angajată la banca deja de 9 ani, fiecare domeniu are partea lui de plăcere, ziua la muncă, iar noaptea și în timpul liber confecționez păpuși.

La început a fost o idee, apoi a urmat documentarea. În total, o muncă de câțiva ani. Pasiune și multă muncă- de atât a fost nevoie ca visul Elenei să prindă contur.

De mică îmi plăcea tot ce era legat de artă si frumos, însă abea în concediu de maternitate cu al doilea băiețel am început să acord o atenție deosebită domeniul handmade. Confecționam bentițe, elastice, papioane până într-o zi când băiețelul mai mare m-a întrebat dacă nu vreau să fac o păpușă. Am încercat și mi-a plăcut.

Fiecare păpușă este realizată cu drag, iar Elena se desparte cu greu la final. Însă, bucuria copilului care o primește îi umple sufletul și face despărțirea mai ușoară.

Hellen Art Deco” a luat naștere din pasiunea pentru frumos. Ideea de a apela la ODIMM a venit după ce am creat o păpușă pentru o doamnă foarte plăcută Pelaghea Tipu, care m-a încurajat de nenumărate ori, chiar a insistat să nu las visul acesta de a crea păpuși. Astfel împreună cu cumnata ne-am apucat de treabă, am deschis în grabă întreprinderea și am îndeplinit business planul pentru ODIMM, peste o perioadă am fost anunțată că am câștigat.

Din ce material sunt făcute păpușile?

Țin foarte mult ca păpușele sa fie realizate din materiale naturale, bumbac, in, lâniță. De când creez păpușele am învățat că dorința, dispoziția sunt pe primul loc. Pentru ca o lucrare să fie perfectă e nevoie de plăcere și creată cu pasiune.

Până acum a reuşit să confecţioneze zeci de păpuşi. Munceşte câteva ore pe zi timp de o săptămână- două, în funcţie de complexitatea modelului. Totul este realizat manual, cu multă răbdare, dragoste și migală. Întrebată dacă poți exista în R.Moldova doar din creațiile handmade, Elena ne-a răspuns…

Probabil întotdeauna confecționarea păpușelor va rămâne mai mult un Hobby, însă cu siguranță poate deveni o afacere. Handmade-ul poate reprezenta un mijloc de trai, însă pentru aceasta este necesar dedicare totală și oamenii să se obișnuiască cu cadouri pentru suflet. Confecționarea păpușilor pentru este o relaxare, este ca și cum aș evada de toate din jur. Când îmi fac munca, simt doar emoții pozitive și fericire.

Pe viitor ne propunem să confecționăm gentuțe pentru fetițe și cuverturi împletite pentru copii.

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6