Interviu cu basarabeanca Luminița Munteanu, life coach în Danemarca: Coachingul este partenerul care te stimulează să obții ceea ce îți dorești

Curajul și dorinţa sunt ingredientele pentru a evolua, iar acestea se regăsesc în activitatea Luminiței Munteanu. Până nu demult, coachingul sau mentoratul era limitat doar la zona sportului de performanță. Life-coach-ul ne va explica ce este mentoratul în cuvinte simple.

Când o persoană simte că nu mai poate trăi, că a sosit momentul să schimbe radical ceva, dar nu știe cum să o facă, recurge la ajutorul unui tip special de consiliere psihologică numită „coaching”.

Ce este coaching-ul?

Coach-ul e un accelerator, un declanșator ca să accelereze procesul, dezvoltarea și obținerea rezultatelor mult dorite atât în viața personală cât și cea profesională. Coachingul ridică nivelul de conștientizare al omului. Discuția e despre ei, despre ce își doresc și de ce au nevoie. Un proces Coaching cu durata de 3 luni de zile, cu o întâlnire la 7 zile e minunat pentru a simți rezultatele mult dorite.

Luminița este originară de la sudul Moldovei și de când se ține minte era cu “bagajele făcute”, mereu dornică să exploreze lumea de dincolo de frontiere.

Încă de mică aveam un vis, să locuiesc în afara țării. Acest vis nu mă lăsa în pace atunci când munceam alături de părinți la businessul familie noastre, unul în domeniul agriculturii. În imaginația mea, era că peste granița de la Oancea, e o lume cu totul diferită.

Visul de a călători a prins viață la 15 ani, când a plecat la studii în București. Apoi a urmat Italia, iar după o escapadă în Danemarca, tânăra s-a “îndrăgostit” de Copenhaga și în scurt timp s-a mutat în orașul ei preferat.

O nouă țară, o limbă și cultură nouă. Pe lângă toate acestea eram foarte convinsă că îmi va reuși să mă integrez în societatea daneză.

Dar cum ți-a reușit procesul de integrare și adaptare?

Aici și intervine coachingul. Coachingul e despre întrebări care au puterea să ducă către conștientizare, soluții și idei noi. M-am înscris la școala de limbă daneză, am urmat-o cu consecvență și determinare și la moment mă pot bucura de o viață activă și împlinită în societatea daneză.


În paralel am accesat și am fost deschisă la oportunități noi. Accesam cursuri de dezvoltare personală din cadrul a diverse companii, atât offline cât și online. Și iată intenționat am început să mă dezvolt când am ajuns eu să-mi achiziționez un proces de Coaching. Și Coachul respectiv m-a ascultat și a contribuit la punerea în vidență a celor mai puternice abilități ale mele. Luminița spune despre ea că este un ascultător activ, o persoană căreia îi pasă de ceilalți, care caută soluții în interiorul său și nu în circumstanțele din exterior.


Cel mai mult m-a marcat că orice îmi propun intenționat să fiu, să simt, să fac… totul duce la materializare prin aceea că am fost instruită de un Coach. Am fost provocată să gândesc și să găsesc soluții și pași de acțiune care se potrivesc doar mie, deoarece sunt generate de mine.

Tipul de Coaching care mi se potrivește cel mai bine e coach de dezvoltare personală și profesională. Totul începe de la cine suntem noi pe interior, celelalte domenii ale vieții (familial, financiar, social, spiritual, profesional ), ele nu pot atinge un apogeu atât timp cât nu se lucrează la propria persoană. Aici în Danemarca e foarte actual și în trend coachingul și mentorarea. În corporații, biserici sau în viața socială se apelează la un coach pe diverse domenii ( personal, profesional, familial, financiar, spiritual, emoțional ).

Faptul că a fost “antrenată” să –și găsească propriul EU, Luminița a decis să ajute la rândul ei alți oameni care sunt în căutarea unui mentor.


La moment sunt mai mult axată pe lucrul de one to one cu tinerele femei și nu doar. Cele care aleg să se înroleze într-un proces de Coaching de 3 luni, fiindcă de una singură nu reușește să obțină rezultate excelente în viața personală și profesională. Mentorez femeile care se simt singure, neînțelese, nu pot vedea soluțiile și oportunitățile de la nivelul în care au ajuns într-un moment de impas din viața lor.

Pe mai departe ca scop este crearea de Mastermind cu acele persoane care au o gândire profundă pentru creșterea personală și profesională, abundentă și armonioasă în tot ceea ce fac și ce sunt cu adevărat.

Luminița și-a găsit misiunea vieții ei prin prisma coaching-ului pe dezvoltare și creștere personală. Este activitatea care o ține mereu în priză – să creasca personal, să fie activă și să adauge valoare vieții celorlalți.


Cu drag și cu iubire față de oameni, Luminița Munteanu
Coach pe dezvoltare personală și profesională.


Website-ul: luminitamunteanu.com


Instagram: luminita_munteanu_page


Telegram, Whatsapp +4531151124


Facebook: Luminita Munteanu Page

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6