div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Îngrijirea tenului în sezonul rece.Sfatul specialistului

Sezonul rece este potrivit pentru regenerarea tenului, pentru hrănire şi reparare după expunerea excesivă la soare din perioada verii, iar tratamentele efectuate la cabinetul cosmetologic sunt ideale pentru hidratarea pielii în această perioadă.Totuși, extrem de important este îngrijirea pielii în condiții casnice cu produse corespunzătoare, alese în funcție de tipul de piele.

Cosmetologul Marina Vlad oferă câte sfaturi utile pentru a preveni uscarea, iritarea, crăparea, descuamarea şi aspectul tern al pielii în sezonul rece.Totodată, vei afla cum trebuie să decurgă ritualul zilnic dar și ce proceduri sunt recomandate în această perioadă.

Rutina zilnică de ingrijire a pielii trebuie să fie lege. Acest ritual nu doar  va reda un ten curat și îngrijit dar și sanătos. Trebuie să urmăm câțiva pași:

Demachierea – “Pentru a preveni apariția acneii și a ridurilor, indiferent de vârstă, regula de bază este să demachiem tenul de doua ori pe zi: dimineața și seara, chiar daca am purtat sau nu machiaj pe timpul zilei. Deși demachiantul poate fi diferit în functie de tipul de piele pe care îl avem, recomandarea generală este să îl aplicam cu mișcăti ascendente, circulare”, a menționat cosmetologul Marina Vlad.

  Loțiunea tonică – “Multe persoane tind să nu introducă loțiunea tonică în rutina de ingrijire a pielii, considerând că este inutilă. După demachierea și curățarea pielii de impurități, tonerul îndepartează orice reziduuri lăsate în urmă de demachiant, precum și orice urma de machiaj care nu a fost înlăturat prin demachiere. Astfel, pielea va fi pregatită pentru a absorbi crema hidratantă”.

Exfolierea – “Este recomandat ca exfolierea să aiba loc 1-3 ori pe săptămână, dar acest lucru depinde de tipul de piele și de modul în care reacționează fiecare ten la exfoliere. Este recomandat să experimentați pentru a descoperi frecvența potrivita a procesului de exfoliere”.

Protecția solară– “Soarele este unul din factorii principali ai aparitiei semnelor premature ale îmbătrânirii și cauza numarul unu a cancerului de piele. De aceea, folosirea unei creme hidratante care contine SPF sau aplicarea unei creme de protecție solară este pasul cheie pentru protejarea pielii de razele daunatoare ale soarelui. Crema cu SPF sau protecție solară se folosește tot anul împrejur”, a mai adăugat Marina.

În perioada rece a anului sunt recomandate în special procedurile precum peelingurile chimice și dermapenul.

Peelingul chimic

Această procedură sporește sensibilitatea pielii la soare și frig, de aceea nu este recomandată în sezonul de vară și nici iarna.Perioada ideală de mijloc a toamnei se consideră a fi cea mai prielnică pentru efectuarea acestui tratament.

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, acesta se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite. Astfel, tratamentul soluţionează problema ridurilor fine de expresie de sub ochi şi din zona gurii, dar şi pe cele cauzate de expunerea excesivă la soare, îmbătrânire sau factori ereditari. În plus, se adresează tenurilor care suferă de acnee sau care au rămas cu cicatrici în urma acestora, diminuează pistruii şi intensitatea petelor solare, dar şi a celor pigmentare”.

Dermapenul

Dermapenul este o altă procedură recomandată a fi efectuată toamna, o procedură de rejuvenare a pielii, care constă în producerea de mici perforații la nivelul pielii, pentru a facilita pătrunderea uniformă a substanțelor nutritive aplicate, direct în straturile profunde ale pielii.

“Sistemul #DERMAPEN® este un dispozitiv medical bazat pe o tehnologie de ultima oră cu care se pot trata cu succes urmatoarele probleme ale tegumentului: tratamentul ridurilor, cicatrici postacneice, postchirugicale, postarsuri, pielea îmbătrânită și afectată de soare, ridurile faciale, hiperpigmentare /probleme de pigmentatie sau pori dilatați”.

Marina Vlad și-a început activitatea în domeniul cosmetologiei pe când avea aproape 17 ani, iar de atunci a reușit să-și deschidă un salon de frumusețe. Acum administrează propria afacere și trăiește visul din copilărie, de a deveni medic. Totodată, este studentă la Universitatea de Medicină „N. Testemiţanu”, se implică în diverse proiecte și reușește să facă față celui mai important rol…de mamă.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Beauty

Mihaela Borit: După ani de muncă și sacrificii am devenit trainer, campioană internațională și specialistul la care am visat

Revista Isecrete este mai mult decât o simplă publicație; este o platformă dedicată femeilor din domeniul beauty, unde poveștile prind viață.  În același timp, nu uităm de clientele noastre fidele, cu care avem o relație specială. Cu ele, creăm mereu conținut proaspăt, articole care reflectă evoluția lor continuă și legătura strânsă pe care am construit-o

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6