div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Îngrijirea tenului în sarcină și alăptare. Madlena Raileanu, cosmetolog: “ Excludeți produsele chimice, cu rentinoizi. Dozele mari de vitamina A pot fi dăunătoare copilului nenăscut”!

Tot ceea ce mănâncă o femeie însărcinată sau folosește pentru îngrijirea corpului, intră în contact cu pielea și poate afecta sănătatea bebelușului. Există produse care ajută la contracararea efectelor schimbărilor hormonale din această perioadă, iar altele trebuie evitate. Cosmetologul Madlena Raileanu ne-a oferit mai multe informații despre problemele cu care se confruntă o gravidă în sarcină, ce produse trebuie să excludă dar și care sunt tratamentele faciale cu care se poate răsfăța.

Orice femeie își dorește să arate bine, să-și mențină tenul curat și cu un aspect sănătos, indiferent prin ce transformări trece de-a lungul timpului. Graviditatea-nu este o “boală” și femeile nu ar trebui timp de 9 luni să uite de sine! Femeile gravide în primul rând trebuie să atragă atenție la produsele protectoare. Și anume împotriva razelor UVA si UVB, pentru ca ulterior să nu apară pete pigmentare și pistrui.( să nu uitam că, cremele cu spf sunt efective doar 2 ore ). Produsele cu un conținut minim de parfum, parabeni și coloranti sunt potrivite!

Excludeți produsele chimice, cu rentinoizi (derivați din vitA). Se interzic produsele cu rol de tratament a acneii ce conțin: Retinoizii topici sunt derivaţi de vitamina A. Acest tip de tratament nu este recomandat femeilor gravide sau care alăptează, deoarece dozele mari de vitamina A pot fi dăunătoare copilului nenăscut.

Tetraciclinele orale pot interfera cu dezvoltarea osoasă normală a fătului şi pot afecta dinţii. De altfel, orice antibiotic trebuie administrat cu prudenţă în sarcină şi doar la recomandarea medicului.

Acidul salicilic intră în compoziţia unor produse pentru tratamentul acneei, având rolul de a elimina celulele moarte şi desfundarea porilor. Acesta este de evitat pentru binele mamii si copilului”.

Perioada sarcinii vine cu numeroase schimbări, iar pielea este cea mai afectată în aceste 9 luni. Iată de ce îngrijirea corespunzătoare a acesteia este esențială pentru sănătatea fizică, dar și psihică. Cosmetologul Madlena Răileanu ne spune ce proceduri cosmetologice sunt recomandate femeilor însărcinate.

În practica mea observ, tot mai multe femei gravide ce se adresează fie pentru o procedură de relaxare sau de tratare a unei acneei, proaspăt apărute! Aici pot spune că, cea mai solicitată și benefică procedura este masajul facial. Fie că, este efectuat manual sau cu aparatul, aduce numai beneficii. În primul rând sporește circulația locală, îmbunătățește drenajul limfatic și tonifiază bine pielea. Atâta timp cât mămica se relaxează, bebelușul în burtică se simte bine și el.

De asemenea, se permite și o curățare facială, lejeră. În acest mod, curățim fața de impurități și cu un peeling enzimatic.  

Fitopeeling-ul( acest tip de peeling este benefic grație ierburilor din componență, de aceea această procedură nu este toxică și nu dăunează organismului.

Măștile – au și ele un rol important, le alegem în funcție de preferințe de miros (dacă are toxicoză) și desigur atragem atenția la componenți și alergii.

Printre problemele cu care se confruntă femeile în sarcină este melasma și vergeturile.

Melasma, dispare de obicei în primul an după naştere, dar în 30% din cazuri leziunile persistă şi după această perioadă, existând riscul ca unele din acestea să fie rezistente la tratament. Tratamentul melasmei constă în aplicarea de creme depigmentante, peelinguri chimice, dermabraziune. Aceste tratamente însă sunt contraindicate în sarcină şi alăptare.

 Din acest motiv importantă este prevenirea acestei afecţiuni, care se realizează prin evitarea expunerii excesive la radiaţii ultraviolete şi prin utilizarea cremelor de fotoprotecţie”.

Vergeturile nu sunt o problemă de sănătate, dar aduc prejudicii estetice greu de trecut cu vederea.

O altă problemă cu care se confruntă femeile gravide sun vergeturile, linii vizibile pe suprafaţa pielii. La început acestea sunt roşiatice, pentru ca mai apoi să devină albe şi să capete aspectul unor cicatrici. La gravide, vergeturile apar în special la nivelul abdomenului, coapselor, feselor, sânilor, uneori pot acoperi suprafeţe mari ale corpului.

Apar atunci când pielea este „întinsă” prea mult, dincolo de puterea sa de flexibilitate. Rezultatul este reprezentat de cicatrici fine sub stratul superior al pielii. Sarcina este principala cauză de apariţie a vergeturilor, deoarece se acumulează nişte kilograme în plus şi pentru că în anumite zone (abdomen, sâni) pielea se întinde forţând la maxim elasticitatea”.

Ce tratamente sunt recomandate pentru a combate vergeturile?

Putem enumera: radiofrecvenţa fracţionată, microdermabraziunea, peelingul chimic, tratamentul dermapen, terapia laser nu sunt recomandate în timpul sarcinii. La aceste metode medicale de tratament se poate apela după naştere. Prevenirea apariţiei vergeturilor: se face printr-o alimentaţie, o hidratare corectă şi exerciţii fizice pentru a nu acumula kilograme în exces; este important masajul zonelor cu probleme, pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui şi a menţine elasticitatea pielii; folosirea de creme şi loţiuni antivergeturi. Eficacitatea acestor creme depinde de cât de afectată este pielea. În fazele incipiente ele pot face să dispară leziunile. Dar dacă vergeturile sunt severe, după naştere este nevoie de ajutor medical specializat”.

Procedurile de înfrumuseţare de tipul: peeling chimic, mezoterapie, dermapen, injectare de acid hialuronic şi toxină botulinică, laser, radiofrecvenţă sunt contraindicate în sarcină. De asemenea, tratamentele de reducere a depozitelor de grăsime localizată sau a celulitei de tipul cavitaţie, vacuum bipolar, radiofrecvenţă multipolară sunt contraindicate la gravide.

Nici epilarea definitivă cu laserul sau lumina intens pulsată nu sunt indicate în această perioadă. Toate acestea pot afecta sănătatea şi dezvoltarea normală copilului. În timpul sarcinii nu este cazul să se apeleze la schimbări semnificative ale aspectului corpului şi feţei. Se recomandă evitarea ingredientelor toxice, adoptarea pentru îngrijirea zilnică a unui regim sănătos de înfrumuseţare, prin folosirea produselor naturale“.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Beauty

Mihaela Borit: După ani de muncă și sacrificii am devenit trainer, campioană internațională și specialistul la care am visat

Revista Isecrete este mai mult decât o simplă publicație; este o platformă dedicată femeilor din domeniul beauty, unde poveștile prind viață.  În același timp, nu uităm de clientele noastre fidele, cu care avem o relație specială. Cu ele, creăm mereu conținut proaspăt, articole care reflectă evoluția lor continuă și legătura strânsă pe care am construit-o

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6