div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Îngrijirea podoabei capilare în sezonul rece – sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos, de la hairstylista Iana Morarenco.

Din cauza diferenţelor de temperatură dintre exterior şi interior, în sezonul rece firul de păr se deshidratează mai uşor decât de obicei. După o vară lungă, părul intră în sezonul rece sensibilizat, iar situaţia se agravează pe măsură ce temperatura scade în termometre. Primul pas pentru o podoabă capilară sănătoasă toamna constituie hrănirea și hidratarea corectă, iar masca şi uleiul pentru păr nu trebuie să lipsească din kitul tău de îngrijire. Alte sfaturi aflăm de la hairstylista Iana Morarenco.

Odată cu sezonul rece apar și unele probleme legate de întreținerea părului. Care sunt acestea?

Odată cu sezonul rece cel mai des ne confruntăm cu părul uscat, deshidratat și uneori apare problema căderii sezoniere. Cel mai important pas în îngrijirea podoabei capilare sunt produsele pe care le folosim. Acestea trebuie alese corect și nu în ultimul rând utilizate corespunzător. Părul se șamponează de două ori, condiționerul și masca aplicați doar pe lungime( se folosește la fiecare a treia spălare, nu mai des).

Una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă schimbăm produsele odată cu trecerea de la un sezon la altul. Nu! Acestea trebuie utilizate și alese în funcție de starea părului și a scalpului.  

 Utilizează produse de calitate pentru îngrijirea părului!

Pentru părul deshidratat se recomandă produse din seria de hidratare, sau combinația de hidratare și hrănire. Trebuie să ținem cont dacă părul e deshidratat și uscat din cauza vopsirii, sau folosirea frecventă a feonului și plăcii.

Ori  poate fi deshidratat din cauza structurii ondulate a părului chiar dacă e natural. În funcție  de toate aceste aspecte, alegem gama de produse potrivită. Pentru hidratare alegem un balsam sau mască, ulei ,spray mască sau lăptișor, produse care nu se clătesc.

Îngrijirea părului gras în sezonul rece

Problema scalpului gras se întâlnește destul de des și apare din cauza că,  glanda sebacee produce sebum, o peliculă protectoare de grăsime, la fiecare individual. Dar,  pentru scalp e binevenit ca și pentru pielea feței să se facă un peeling ușor. Sunt recomandate șamponuri de curățare adâncă “clear scalp” “purifying shampoo” ” deep cleanser” pe care le putem folosi ca un produs secundar. Nu se utilizează la fiecare spălare deoarece poate usca prea tare scalpul sau să deregleze ph-ul scalpului.

Indiferent de produsele de îngrijire pentru păr pe care le foloseşti, ai grijă să nu lipsească din alimentația ta nutrienţi importanţi. Deficitul de minerale (fier, zinc), proteine şi calorii are drept rezultat o nutriţie neadecvată a firului de păr care, din cauza rădăcinii slăbite va cădea.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6