div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului!

Pentru a te bucura de un ten perfect hidratat și îngrijit, ritualul zilnic de înfrumusețare trebuie să includă câțiva pași esențiali.

O îngrijire corespunzătoare a pielii, care se bazează pe alegerea și folosirea corectă a produselor te va ajuta să menții aspectul tânăr și sănătos al tenului pentru o perioadă îndelungată de timp. 

Cosmetologul Mariana Pîrnău, vine cu mai multe detalii interesante și sfaturi prețioase despre cum alegem corect produsele de îngrijire în funcție de tipul de ten, cum acționează dar și ce componente trebuie să se regăsească în fiecare preparat!

Produsele se aleg în functie de tipul de ten. Evitați-le pe cele care conțin SLS, parabeni, coloranți sau parfumanți sintetici.

Demachierea

Primul produs esenţial pentru îngrijirea tenului care nu trebuie să lipsească acasă este demachiantul.

Demachierea tenului este procedeul de curățare superficială a tenului ce constă în îndepărtarea impurităților, a surplusului de sebum, cosmetică decorativă și celule moarte. Astfel, pielea perfect curată poate respira liber fără obstacole, condiție indispensabilă pentru vitalitate, prospetime și suplețe.

Toate produsele cosmetice de demachiere trebuie să corespundă urmatoarelor cerințe:

să nu provoace iritații;

să înlăture eficient produsele cosmetice și sebumul;

să fie plăcute la folosire ;

să miroase bine ;

să fie înlăturate ușor de pe suprafața pielii ;

p-H=5,5(mediul putțn acid ca să nu provoace iritații).

Loțiunea tonică

După aceasta folosim o loțiune tonică potrivită tipului de ten. Scopul acestei proceduri este de a înlătura resturile de emulsie demachiantă și de a echilibra pH-ul. Când alegem acest produs este important să atragem atenție la componența și acțiunea pe care o are asupra tenului.

Dacă avem porii dilatați putem alege un toner cu acid glycolic sau cu hidroxiacizi, tenului sensibil se recomandă ingrediente naturale calmante.Pentru pielea grasă, să conțină acid salicilic eficient pentru a îndepărta sebumul. Iar dacă avem pielea uscată optăm pentru o loțiune tonică cu extract de papaya sau acid lactic, aminoacizi ce vor reda hidratarea pierdută. Femeilor cu tenul matur o loțiune ce conține antioxidanți și ingrediente hidratante precum glicerina, este potrivită.

Crema facială

Pasul următor este aplicarea cremei, care va păstra un aspect hidratat și luminos tenului, totodată va oferi o senzație plăcută și fină la atingere. Astfel, pielea devine mai elastică și prevenim apariția ridurilor. Pentru zi alegem neaparat o cremă cu factor de protecție  de minim SPF15, fluidă și hidratantă,  iar pentru noapte ceva nutritiv cu componenți activi sau regeneratori.

Pentru tenul uscat >>alegem o cremă cu consistență mai grasă, deoarece are nevoie de hidratare continuă și cu o compoziție ce include vitaminele A,B,C si E, extract de miere ș ceramide.

Pentru tenul gras >> se recomandă o cremă ce are un efect seboregulator, matifiant și cu o textură ușoară. Le evităm pe cele care conțin uleiuri grase deoarece pot provoca apariția comedoanelor. Componente active ar putea fi menta , extract natural de mușețel, ceai verde, extract de castravete, ulei de macadamia, apa de hamalies, antioxidanți, acid hyaloronic, acizi alfa-hidroxi sau acidul salicilic.

Pentru tenul matur >> Crema pentru față va oferi un nivel de hidratare echilibrat, va combate semnele premature și liniile fine. Componentele active pot fi pe bază de acid hialuronic, colagen, coenzima Q10 sau retinol sau vitamina E.

 Evităm produsele care conțin alcool, parabeni, coloranți, parfum, conservanți deoarece pot irita sau usca pielea.

Crema pentru ochi

Zona din jurul ochilor este cea mai vulnerabilă, iar dacă nu este îngrijită corespunzător ne putem confrunta cu mai multe probleme precum riduri fine sau profunde, cearcăne și pungi sub ochi. Deaceea pentru a menține elasticitatea este important să alegem un produs cu o formulă corectă și cu ingrediente regenerante. Antioxidanții, acidul hyaloronic și peptidele vor fi ca reper, în schimb vom evita  în componența sa uleiuri și alcool.

Serumul 

 Serumul este alcătuit din molecule mai mici care pot ajunge în profunzimea pielii și pot livra o cantitate ridicată de ingrediente active exact acolo unde e nevoie. Acesta se utilizează în funcție de tipul de ten și de necesitățile acestuia:

Hyaluronic acid  – hidratare și tonifiere;

Collagen elastin -hidratare,elasticitate și tonifiere;

Vitamina C- antioxidant;

Bioplacenta- reabilitare și intinerire;

Vitamina B- efect antiiflamator ;

Aloe vera -antiiflamator, antiiritant;

Zinc – calmează iritațiile, reglează producția de sebum;

Retinol – reduce inflamația;

 Acid salicilic – desfundă porii, contribuie la eliminarea punctelor negre;

 Vitamina E – rol antioxidant, ajută la refacerea celulelor.

Exfoliantul

Cu ajutorul efoliantului îndepărtăm celule moarte ale pielii, murdăria depozitată în pori și  îmbunătățim aspectul general al tenului. Desigur că nu ar trebui totuși să exfoliem tenul zilnic.

Există două tipuri de exfoliere: chimică și mecanică.

  1. Exfolierea mecanică se face cu ajutorul măștilor exfoliante. Acestea conțin niște particule abrazive menite să îndepărteze eficient impuritățile.

2. Exfolierea chimică, numită și peeling facial se realizează doar de către un specialist calificat.

Masca 

Măștile în condițiile sunt indispensabile. Acestea au capacități multiple, alese pentru fiecare tip de ten, acestea pot purifica tenul și îl pot hidrata în profunzime.

Mască pentru tenul uscat >> Optează pentru o mască cu componente active precum extract de aloe, avocado, banane, piersici, uleiuri naturale,vitamina E, lapte sau miere cu o consistență cremoasă. Efectul de catifelare va fi  imediat, vei simtț fața mai relaxată, odihnită și moale.

Mască pentru ten gras >> Alegem o mască care conține componente active pe  bază de argilă, citrice, arbore de ceai sau ceai verde ori nămol, miere și morcovi. E potrivită și pentru tenul cu tendințe acneice, a căror sursă este excesul secretței de sebuum. Astfel, acest ritual are scopul de a curăța porii în profunzime și de a îndepărta impuritățile.

Masca anti-rid >> Optăm pentru o mască anti-rid care are stimulente precum ceaiul verde sau cofeina, ulei de migdale ,extracte de plante, vitamine în special A, C și E, dar și complexul de B-uri.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Beauty

Mihaela Borit: După ani de muncă și sacrificii am devenit trainer, campioană internațională și specialistul la care am visat

Revista Isecrete este mai mult decât o simplă publicație; este o platformă dedicată femeilor din domeniul beauty, unde poveștile prind viață.  În același timp, nu uităm de clientele noastre fidele, cu care avem o relație specială. Cu ele, creăm mereu conținut proaspăt, articole care reflectă evoluția lor continuă și legătura strânsă pe care am construit-o

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6