Începând de astăzi accesul în restaurante și alte localuri va fi permis doar cu certificat de vaccinare

De astăzi, 1 octombrie 2021 intră în vigoare noile restricții aprobate de CNESP, printre care și obligativitatea de a prezenta certificatul Covid-19 în unitățile de alimentație publică, la evenimentele private, cum ar fi nunțile, cumătriile și alte festivități, centrele de sport/fitness și la evenimentele sportive. În acest context, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat, ieri, cine va verifica dacă se respectă regulile instituite de autorități și când va fi gata aplicația mobilă, la care se lucrează de mai bine de o lună, transmite scrie unimedia.info.

 „Organizarea este în responsabilitatea angajatorului sau organizatorului și evident că pot fi aplicate sancțiuni în cadrul juridic existent. Îndemnul meu este să nu așteptăm sancțiuni, pentru că statul nu poate fi în fiecare restaurant, în fiecare zi, la fiecare oră și să stea cu bâta. Sunt reguli de bun-simț, care au fost elaborate inclusiv în consultări, care balansează interesele agenților economici și interesele de sănătate publică. Vedem că ritmul de creștere a îmbolnăvirilor ne cauzează limite, deci, nu mai avem locuri în spitale. De aceea, noi putem trece împreună, cu cele mai mici consecințe, dacă suntem solidari. Solidari înseamnă să nu ne gândim doar la propria persoană, ci la beneficiul societății, la interesul public. Aceasta înseamnă vaccinare”, a menționat Natalia Gavrilița.

Nu suntem aici ca statul să meargă să sancționeze, să impună aceste reguli, pentru că sunt reguli de bun-simț. De aceea, nu doar introducem măsuri, venim și cu un pachet de susținere a locurilor de muncă, a angajaților, angajatorilor, venim cu aceste stimulente pentru vaccinare, care sunt finanțate din bugetul de stat, pentru ca toată lumea să lucrăm în mod pozitiv, nu să așteptăm când va veni sancțiunea”, a mai adăugat prim-ministra.

Întrebată cum statul se va asigura, la modul practic, că se respectă regulile impuse de la 1 octombrie, cu privire la prezentarea certificautului Covid și când va fi disponibilă aplicația digitală, șefa Executivului a răspuns:

Este responsabil angajatorul și în foarte multe țări ale lumii, atunci când nu exista aplicația digitală, se verifica pe hârtie prezența certificatului Covid. Încă pe 13 august, la prima ședință a CNESP, în prima săptămână după învestirea acestui Guvern, am adoptat o decizie,care împuternicește vicepremierul pe digitalizare, să lucreze la o asemenea aplicație, care va fi gata în următoarele câteva zile și va funcționa ca și în alte țări”.

La 22 septembrie, CNESP a decis intituirea pragurilor de alertă, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, toate localitățile din țară urmează a fi repartizate pe coduri verzi, galbene, portocalii și roșii, în dependență de incidența de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori. Totodată, măsurile de sănătate publică pentru gestionarea pandemiei Covid-19 vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate în parte.

Sursa: unimedia.info

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6