În ce constă și cum funcționează singurul peeling permis în timpul verii. Interviu cu cosmetologul Natalia Tricolici.

peeling chimic vara
Pentru o piele perfectă pe timp de vară, este necesar să o protejezi corespunzător, pentru a avea un aspect radiant și catifelat. Pe lângă rutina de îngrijire în condiții casnice sunt recomandate și o serie de proceduri efectuate în cabinetul cosmetologic. Astăzi vorbim despre unul dintre cele mai populare tratamente și anume peeling-ul chimic. Am discutat cu cosmetologul Natalia Tricolici despre beneficii, tipuri, contraindicații și cel mai important…care acizi sunt indicați în sezonul estival.

Peeling-ul chimic este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice. Procedura are rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară.

Există multe tipuri de peeling-uri, clasificate fie după nivelul de profunzime fie după metodele folosite – mecanice sau chimice. Cel mai des utilizat este peeling-ul chimic.

Peeling-ul chimic care se face în perioada caldă este unul superficial sau chiar superficial- mediu, fără exfoliere uscată, fără a lăsa traume și nu necesită perioadă de recuperare. Poate fi folosit începând cu perioada de adolescență, atunci când apar primele probleme. Se alege în funcție de tipul pielii și necesitate, specialistul decide care este cel mai potrivit fiecărei persoane în parte”.

Procedurile efectuate de către specialist reprezintă un prim pas esențial în rezolvarea problemelor tenului, dar pentru a păstra rezultatele este necesar respectarea unor reguli.

Efectul peeling-ului se menține cu o îngrijire corectă acasă, folosind  produsele potrivite tipului de piele. În condiții casnice recomand utilizarea cremelor cu acizi. Acestea se aleg de specialist și pot fi aplicate chiar și vara. Sunt necesare în cazul în care ne confruntăm cu probleme precum pete pigmentare, acnee sau cicatrici post acneice.

Acizii cei mai actuali utilizați în perioada caldă a anului sunt:

  • Acidul lactic, hipoalergic, care se găsește și în pielea noastră, din acest motiv este potrivit pentru toate tipurile de piele, vârstă. Are rolul de a reînnoi și înălbi pielea.
  • Acidul azelaic, este potrivit pentru tipurile de piele acneice, inflații, comedoane, pete pigmentare. Indicat îndeosebi în cazul tenului sensibil.
  • Acidul ferulic, are un efect de prevenire a foto îmbătrânirii.
  • Acidul glicolic combate acneea, ajută la tratarea porilor dilatați. Recomandat pentru toate tipurile de ten gras”.  

Cu ce diferă peeling-urile chimice iarna de cele efectuate vara? În sezonul cald se fac cu scopul de bază al peeling-ului chimic. Astfel, menține rezultatul obținut în urma celor făcute iarna. De regulă, atunci când temperaturile sunt ridicate starea pielii suferă schimbări, petele pigmentare se accentuează, se formează hiperkeratoza solară, sensibilitatea față de razele UV”.

Peeling-ul poate fi efectuat și împreună cu alte tratamente, după o schemă stabilită de cosmetolog. Totul depinde de rezultatele pe care dorim să le obținem fie hidratare, fermitate,  luminozitate sau rejuvenare intensivă.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6