div#ast-scroll-top { display: none !important; }

“Îmi place să merg pe bicicletă și să fiu un om bun”. Interviu cu actrița Rada Ixari despre rolul din filmul pandemia.md

Într-o secvență din trailerul oficial al filmului pandemia.md, o vedem pe actrița basarabeancă radiind de fericire și mergând pe bicicletă pe un șes înverzit. Se grăbește să-și îndeplinească misiunea prin rolul Concitei – o fată cu moravuri ușoare din provincie.

Rolul meu din Pandemia.md transmite cât de drag îmi e să fiu oricine.  Glumesc. Nu pot să-mi descriu rolurile sau ce simt. E un lucru foarte intim, e doar al meu. Îmi place doar să aud cum ți s-a părut personajul. S-a mai întâmplat sa fiu întrebată dacă a fost adevărat ce au văzut. Mi-a plăcut să le răspund că da…“, susține Rada Ixari.

Absolventă a Institutului Național de Arte Teatrale și Cinematografie, Caragiale în Bucuresti, Rada a jucat în mai multe spectacole la Teatrul Odeon din capitala României. Deși este stabilită de mai mulți ani peste Prut, Rada a reușit să se filmeze și în două producții autohtone.

Am avut doua filme cu Igor Sadovski: “Spectrum” și “Warner Gruber”, cu un mic premiu de interpretare pentru “Spectrum”, fiind rol principal. Da, și câteva promisiuni, care împlinesc niște ani.

Rada Ixari: Fac Filme cu Valeriu Jereghi, nu producţii moldoveneşti

Când e vorba de Valeriu Jereghi  nu m-am gândit vreodată cum e scenariul. Știam cum e și că vom face Film.

Cu regizorul și scenaristul Valeriu Jereghi sunt la al treilea film, altele două fiind “Mirajul Dragostei” și “Ocupation”, ambele minunat lucrate în Ucraina. Este  regizorul care mă iubește cu adevărat, dacă pot să mă exprim emoţional.

Lucrăm bine împreună, lucru care se întâmplă cu oameni profesioniști, implicați și îndrăgostiți de ceea ce fac, dar mai ales de actorul din faţa lor. Mă inspiră mult felul în care explică, “desenează”, cum vede personajul. De câte ori vedeam apelul, îmi spuneam : ” A venit filmul”, declară actrița.

Întrebată dacă poate să facă o comparație dintre industria cinematografică de la noi și cea de peste Prut, Rada a răspuns…

Nu pot și nu-mi doresc să fac o comparație între industria cinematografică din cele două ţări, ambele fiind ale mele. Un vis ar fi să avem o INDUSTRIE…

Altfel, eu sunt actor de o mie de ani, am absolvit UNATC București tot de 1000 de ani. Drum lung, deloc ușor, dar nici nu aş fi fost cea de azi fără.

Iubesc, dar și doare… Cum sa le despart?!…

Când ești actor – fiindcă mă întrebi ce pasiune am – nu știu ce altă pasiune ar mai încăpea când pot fi 1000 de ființe într-una. Îmi place să merg pe bicicletă și să fiu un om bun. E și asta o plăcere! ” a conchis actrița.

Premiera filmului pandemia.md va avea loc pe 29 septembrie iar pentru cinefili accesul la această producție cinematografică națională va fi din 30 septembrie în toarte sălile Cineplex din Chișinău.

Sursa foto: pandemia.md

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6