[geot country="Romania"] [/geot]

Igor Dodon: „Eu nu exclud că elevii vor reveni la școală la 1 septembrie”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
cînd revin copiii la școală
Autoritățile vor relaxa treptat restricțiile impuse de starea de urgență, în dependență de evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. Totuși, există o mare posibilitate ca instituțiile de învățământ să nu se mai deschidă până la 1 septembrie, a declarat președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Șeful statului a declarat că atâta timp cât nu există un vaccin pentru virusul Covid-19, în Republica Moldova ne putem aștepta la mai multe valuri de infecții cu acest coronavirus, însă, asta nu înseamnă țara își permite să mențină atâta timp restricțiile impuse prin starea de urgență.

Igor Dodon a spus că autoritățile au luat în calcul relaxarea restricțiilor în câteva etape.

„În prima etapă, dacă pe parcursul săptămânii curente ne vom menține la nivelul 100-150 de cazuri depistate pozitiv de Covid-19, cel mai probabil va urma o relaxare începând cu 27 aprilie, ceea ce înseamnă ieșirea la lucru a bugetarilor și scoaterea interdicțiilor pentru unele genuri de activitate, cum ar fi Horeca”, a declarat președintele.

Cea de-a doua etapă ar însemna scoaterea încă a unui șir de restricții la data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

„Cea de-a treia etapa ține de reluarea activității sistemului educațional. Nu exclud că elevii vor reveni la școala la 1 septembrie”, a spus oficialul. Această etapă se preconizează la începutul lui iunie.

O parte din restricții se vor menține în continuare, în special ceea ce ține de evenimentele cu participarea a mai mult de 50 de persoane. „Eu cred că aceste restricții se vor menține încă câteva luni.”, a precizat Igor Dodon.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

CNESP: Începând cu 8 noiembrie, se interzic nunțile, botezurile și mesele de pomenire în Republica Moldova

Începând cu data de 8 noiembrie, în R. Moldova se interzice organizarea tuturor evenimentelor private, nunți, botezuri, mese festive sau de pomenire. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până în prezent organizarea de evenimente private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6