Fiecare femeie își dorește la un moment să facă anumite transformări ce ține de podoaba capilară. Coafat, schimbări de tunsoare și culoare. Dar, de cele mai multe ori pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să ne supunem unor tratamente mai agresive, iar decapajul și decoloratul sunt două dintre ele.
Decolorarea părului este o metodă la care apelează foarte multe dintre noi atunci când ne dorim să obținem o anumită culoare a podoabei capilare. Ce se întâmplă cu părul nostru, dacă are de suferit sau nu și, cum putem restabili firele deteriorate -sunt întrebări care macină absolut orice femeie dornică de a face o transformare.Efectuat corect și de către un specialist profesionist, nu distruge firele, mărturisește hairstylista Doinela Cecan. Tânăra care și-a creat un nume în domeniul beauty, fiind cunoscută atât în R.Moldova cât și peste hotarele țării, datorită iscusinței și profesionalismului de care dă dovadă.
Ce se întâmplă cu părul nostru după decapaj sau decolorare?
”Părul după procedura de decapaj își pierde din vitalitate. Se rup deseori legăturile sulfatice iar, ca consecință mai apoi se distrug firele. Cuticula are de suferit la fel, dar se poate de restabilit ușor după aceasta dacă îi acordăm îngrijirea corespunzătoare. Totuși, principala cauză care duce la deteriorarea podoabei capilare este procedura efectuată necalitativ de către specialiști mai puțin profesioniști”.
Cum îngrijim părul corect după decapaj, pentru a-i conferi un aspect sănătos?
După decapaj este important să urmezi câteva reguli de îngrijire a părului în condiții casnice. Care sunt aceste sfaturi, află în continuare de la Doinela Cecan.
”În totalitate, firele nu pot fi reparate imediat, însă este posibil să menținem și restabili ph-ul părului cu ajutorul unor produse speciale. Șampoanele care nu conțin sulfați, parabeni și siliconi sunt ideale. Desigur și măștile au un rol esențial, de aceea trebuie utilizate odată pe săptămână pentru oferi hidratarea necesară. O altă recomandare ar fi ca, părul să nu fie spălat după procedura de decapaj măcar trei zile”.
Putem obține o culoare deschisă la păr, fără a apela la metodele menționate mai sus?
”Da. este posibil să obținem o culoare mai deschisă la păr prin decapaj cu produse speciale care nu îl decolorează, dar totuși scot parțial pigmenții din fire. Cu vopsea blondă sau culori deschise nu e recomandat de făcut, deoarece se știe că, ph vopselei e mare si astfel există riscul să deteriorăm părul”.
Măştile naturiste pentru păr sunt eficiente şi vin la pachet cu numeroase beneficii în ceea ce priveşte sănătatea podoabei capilare. În urma folosirii, poţi obţine rezultate precum catifelarea şi hidratarea, strălucirea sau accelerarea creşterii firului de păr. Hairstylista Doinela Cecan are un principiu, întotdeauna recomandă clienților săi produse testate chiar de ea.
”E adevărat că, mereu recomand femeilor ce este mai bun pentru podoaba capilară, iar cea mai bună recomandare vine de la mine dacă testez un produs. Am descoperit de ceva timp o mască naturală pe care pur și simplu o ador. Vei avea nevoie de 1-2 avocado, 1-2 linguri de ulei de măsline și 1/2 cană de iaurt simplu. Adaugă toate ingredientele într-un bol, amestecă-le bine și aplică pasta de la vârfuri către rădăcinile firelor de păr. Pune mai o cască de duș de cap iar, după aceasta și un prosop încălzit. Lasă masca să acționeze pentru cel puțin o oră.
Însă, sunt și adepta măștilor din comerț, dar cele de calitate, care oferă efecte mai eficiente și rapide.Este important să le alegem întotdeauna în funcție de tipul de păr și problema cu care ne confruntăm”.
O altă recomandare este să eviți aparatele electrice cu aport de caldură, cum ar fi placa, feon etc. Le poți folosi ocazional și să testezi la o temperatură mică. De asemenea, înainte de aceasta, nu uita de produsele de styling cu protecție termică.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?