Mătreaţa este parte a unei afecţiuni foarte frecvente, cunoscută sub numele de dermatită seboreică. Nu există un singur factor care determină apariţia acestei probleme ci, în cele mai multe cazuri, este vorba despre un cumul de factori. La o singură căutare pe internet ce ține de tratamentul mătreții găsim o sumedenie de sfaturi printre care folosirea unor șampoane speciale.
Hairstylista Alisia Braga susține că, aceste produse minune nu sunt de mare ajutor, deoarece problema vine din interior și trebuie să începem tratamentul anume de acolo.
”Mătreaţa este o afecţiune frecventă a scalpului, care poate apărea din cauza mai multor factori. Printre care putem enumera stresul, modul de viață, alimentația sau anumite probleme de sănătate. Uneori, iritațiile pielii sunt provocate de șampon, atunci când nu este spălat intens de pe scalp, spuma care rămâne sau resturi de vopsea. Deși, sunt multe persoane care confund astfel de iritații cu mătreața deoarece în ambele cazuri apar cojițe”.
Mătreaţa se poate trata fără intervenția unui dermatolog. Totul depinde dacă e formă severă sau mai uşoară și produsele cu care îngrijim podoaba capilară.
”Recomand, în primul rând să ne alimentăm corect și sănătos. Nu uităm de hidratarea organismului cu apă. Apoi, ce ține de îngrijirea părului acasă este bine să respectăm câteva reguli simple și etape cunoscute de toți dar pe care puțini le respectă.
- Prima etapă, este aplicarea șamponului pe mâini, după aceasta pe scalp proporțional și masăm ușor rădăcina părului timp de câteva minute.
- Apoi folosim o mască pe păr, pieptănăm atent și o ținem în prosop minim 15 minute.
- Spălăm intens masca după care, cu mișcări ușoare uscăm părul cu prosopul. Nu ținem părul în prosop și nici nu ne culcăm cu păru ud- sunt greșeli care ne distrug podoaba capilară.
Totuși, dacă manifestările se agravează, este indicat să ne adresăm unui medic specialist”.
Folosirea la întâmplare a şampoanelor miraculoase din comerţ, care promit că ne scapă definitiv de mătreaţă de la prima utilizare nu este soluţia cea mai bună.
”Personal nu am observat o diferență majoră între tipurile de şampoane, fie că vorbim de cele pentru păr gras, anti-mătreață sau ce are la bază keratină etc. Din practica mea, pot spune sigur că un șampon pentru păr normal este foarte eficient dacă este utilizat corect. Fiți atenți, deoarece nu tot ce scrie pe ambalajul unui produs este adevărat. Doar testând o gamă mai diversă putem înțelege ce ne convine și este potrivit podoabei capilare.
Pe internet este adevărat că găsim o sumedenie de sfaturi precum că, anumite șampoane anti-mătreață ajută la tratarea acestei probleme. Consider că, nu este corect, poate ameliorează dar nicidecum nu te scapă definitiv. Nici dacă în fiecare săptămână vom schimba șamponul nu rezolvăm situația.
Măștile ajută la hidratarea părului, nicidecum la tratarea mătreții. Eu nu recomand nimic în acest sens, deoarece această afecțiune așa cum apare, în scurt timp poate dispărea de la sine. După cum am menționat mai sus, nu întotdeauna de vină sunt produsele pe care le folosim în îngrijire ci mai degrabă în stilul nostru de viață”, a mai adăugat Alisia.
Există şi alte metode să prevenim mătreaţa. Controlarea stresului- acesta determină dezechilibre, unele de ordin hormonal, care influenţează o multitudine de afecţiuni. Nu mergeţi pe principiul că, părul spălat mai rar nu face mătreaţă şi nu se îngraşă. E complet greșit. Spălaţi-vă ori de câte ori este necesar. Limitaţi folosirea produselor de coafat. Mâncaţi sănătos, bazându-vă pe alimente bogate în vitamine din grupul B sau zinc.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?