Guma de mestecat poate conţine un ingredient nociv pentru dinţi!

Guma de mestecat se regăseşte în genţile şi buzunarele multora dintre noi. O consumăm aproape zilnic, deşi nu suntem conştienţi de modul în care ne poate afecta sănătatea dinţilor. De-a lungul anilor au apărut numeroase mituri, care vorbesc atât despre beneficii, dar şi despre efectele nedorite ale acestui aliment.

Medicul stomatolog Adrian Mina a dezvăluit adevărul despre unul din cele mai consumate produse din supermarketurile de pretutindeni.  Încă din cele mai vechi timpuri guma de mestecat există sub diferite forme, cu diferite arome şi texturi. Dacă în Antichitate oamenii mestecau seva unor arbori, baza folosită în prezent pentru majoritatea gumelor de mestecat este un amestec de materiale sintetice, arome, culori şi îndulcitori. 

Guma de mestecat ne împrospătează respiraţia neutralizând mirosurile neplăcute, însă este bine să o consumăm doar câteva minute şi nu ore întregi. Stimulează secreţia salivară şi neutralizează aciditatea apărută dupa masă, având astfel rol anti-carie prin reechilibrarea proceselor de mineralizare şi demineralizare apărute în cursul meselor. Din păcate, multe produse de acest tip conţin zahăr, pentru a le face mai gustoase. Acesta accentuează practic demineralizarea dinţilor prin menţinerea unui ph salivar scăzut şi favorizează apariţia cariilor. Deci într-un final, rezultatul pozitiv al stimulării secreţiei salivare este practic anulat de zahărul din compoziţie”.

Fumatul şi mestecatul de gumă în acelaşi timp, un obicei nociv

Optim ar fi să renunţăm definitiv la guma de mestecat sau măcar să alegem o variantă fără zahăr. De asemenea, nu trebuie să asociem mestecatul gumei cu fumatul, dar nici să credem că aceasta poate înlocui periajul dentar. 

Pentru consumatorii de gumă de mestecat, cea mai bună variantă de consum este cea a produselor care nu conţin zahăr, iar momentul optim consumului ar fi după mese. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că gumele de mestecat conţin aşa numitele “E-uri” alimentare care sunt nocive pentru organism dacă sunt consumate în cantitate mare.

Nu trebuie să asociem mestecatul gumei cu fumatul, pentru că efectele nocive ale acestuia sunt potenţate. În ultimul rând trebuie menţionat faptul că aceste gume de mestecat nu vor înlocui niciodată un periaj dentar corect realizat şi că în lipsa acestuia, efectele pozitive ale gumei de mestecat sunt aproape nule, cele negative fiind pe primul loc”, recomandă medicul.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6