div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Greșeli de machiaj care îți pot agrava acneea!

Foarte multe dintre noi ne-am confruntat la un moment dat sau încă ne confruntăm cu acneea. Știm că este destul de neplăcut și frustrant acest lucru, iar de multe ori din dorința de a ascunde această problemă, ai tendința de a folosi produse cosmetice în exces sau să aplici mai multe straturi de fond de ten și anticearcăn. Sunt câteva greșeli de machiaj care pot agrava acneea și mai mult, de aceea îți recomandăm să fii foarte atentă la ce cosmetice folosești!

Venim în ajutorul tău și îți spunem care sunt cele mai frecvente greșeli în ceea ce privește aplicarea produselor de machiaj și care îți poate înrăutăți acneea:

1. Nu îți pregătești tenul în mod corect

Probabil că ești adepta folosirii unei baze, pentru a prelungi rezistența machiajului, dar, în fapt, aceasta poate acționa precum o barieră între tenul și fondul de ten folosit, iar astfel porii tăi vor fi blocați. Primer-ul creează o barieră protectivă la contactul cu tenul tău și va proteja orice produs tip tratament folosit în timpul rutinei tale de machiaj. Dacă totuși nu simți nevoia să folosești o bază, atunci hidratează-ți foarte bine tenul în prealabil, înainte de a aplica fondul de ten.

Aplici produsele de machiaj cu degetele

Măcar o dată, ți-ai aplicat fondul de ten cu degetele. Poate fi la îndemână și te scutește să folosești și mai multe pensule sau bureței pentru aplicarea acestuia, însă, degetele noastre pot avea foarte multe bacterii, iar ulterior apar iritații la nivelul tenului. Chiar dacă te speli foarte bine pe mâini înainte de a aplica fondul de ten, totuși, nu este de ajuns. Astfel, indicat ar fi să folosești o pensulă sau un burețel, însă și acestea trebuie curățate foarte bine înainte să aplici fondul de ten, iar dacă folosești un burețel, acesta trebuie umezit înainte de folosire.

Nu îți cureți pensulele în mod regulat

Probabil că nu ai timp să îți cureți pensulele după fiecare utilizare, lucru care este și recomandat, însă, dacă nu vei face acest lucru, bacteriile care se află pe acele pensule vor ajunge pe tenul tău, implicit în pori, din nou și din nou, până când le vei curăța, ducând la o piele sensibilă, iritată și predispusă la acnee. Acest lucru cauzează și mai multe probleme ale tenului, cum ar fi coșuri sau puncte negre. Recomandarea make-up artiștilor este să îți cureți pensulele la fiecare două săptămâni.

Fondul de ten nu se potrivește tipului de ten

Unele ingrediente care se află în compoziția fondului de tău îți pot bloca porii, lucru care duce la apariția coșurilor și a punctelor negre. Acordă atenție ingredientelor fondului de ten și felului în care pielea ta reacționează. În mod normal, produsele de make-up nu îți cauzează acnee, dar unele ingrediente îți pot accentua acest lucru. Indicat este să folosești un fond de ten hipoalergenic sau non-comedogenic pentru e evita ca porii tăi să fie blocați.

Folosești prea multă pudră

Cele mai multe persoane care au un ten acneic au și un ten gras, iar din acest motiv folosesc și multă pudră pentru a înlătura excesul de sebum, acumulat pe parcursul zilei. Dacă aplici prea multă pudră, riști ca tenul tău să nu arate bine, având acel aspect de ten tern. Dacă ai tenul gras, poți folosi un spray care îți matifiază, dar îți și setează machiajul, iar ulterior să folosești o pudră translucentă doar pe anumite zone.

Sursa- https://www.elle.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6