Fotografiile care ne arată că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și cea naturală

Cine a născut prin cezariană știe că și-a văzut puiul la după câteva zeci de minute bune sau poate nici atunci. Ei bine, se poate și altfel: operație prin cezariană, în care medicii sunt separați de mămică de un câmp steril transparent, și nu opac.

Mămici din lumea întreagă, care trăiesc în statele în care se practică o astfel de cezariană, au postat fotografii din timpul nașterii lor, arătând tuturor că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și cea naturală.

„Putem cere mai mult, putem cere ceva mai bun! Nașteri prin cezariană care sunt exact asta – nașteri, și nu operații! Mamele își pot vedea puii în primele secunde pe această lume și apoi îi pot lua la pieptul lor, piele pe piele”, scrie în dreptul unei fotografii postate de o clinică din California, în care se practică astfel de cezariene.

Operațiile prin cezariană în care se folosesc câmpuri sterile transparent, și nu opace, fac parte din așa-numitul trend al „cezarienelor blânde”. „Cezarienele blânde reprezintă un pas uriaș în direcția potrivită. Trebuie să le dăm femeilor nașterea înapoi. Femeile au nevoie de opțiuni, de alegeri, de autonomie și de respect. Momentul nașterii este unul dintre puținele momente monumentale din viața unei femei – și trebuie să fie tratat așa cum se cuvine”, spune Diana Spalding, moașă, asistent pediatru și fondator Gathered Birth.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Bebeluși & Copii

Zgomotul produs de copiii gălăgioși: soluții pentru vecini. Interviu cu psihologul Viorica Șaitan.

Unde se termină libertatea cuiva, libertatea înțeleasă sub forma sintagmei „la mine în casă fac ce vreau”?Trăim într-un mediu social în care vrem să ne simțim confortabil, respectați, apreciați pentru ceea ce facem, să nu ni se încalce anumite norme și valori. Aici vin cu o altă sintagmă „nu face altora ce nu ai vrea să-ți facă ție”.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6