Creații deosebite din lut polimeric. Vezi cum arată lucrările meșteriței handmade, Iuliana Maftea.

Din pasiune și dragoste se pot naște afaceri profitabile, iar acest lucru este dovedit de persoanele care au ajuns să scoată bani frumoși din produse lucrate manual. Astfel, tot ceea ce odată era un hobby la un moment dat a devenit o sursă de venit, iar meșterii handmade petrec ore bune în ateliere pentru a realiza creații unicat.

Iuliana Maftea a absolvit facultatea de Economie,dar, nu s-a folosit de cunoștințele dobândite acolo. În schimb, dintr-o joacă, a descoperit ceea ce urma să îi ocupe timpul. Fiind în concediul de maternitate, a început să caute cu și mai multă determinare o ocupație care să îi aducă bucurie – așa a descoperit pasiunea pentru lutul polimeric.

Am 31 de ani și sunt originară din raionul Cantemir. Am studii superioare în economie, însă consider că am greșit mult cu alegerea facultății. Mi-ar fi trebuit ceva în ale artei. Iată de ce, fiind în concediul de maternitate mă căutam în diferite sfere. Am încercat să pictez, să croșetez și multe altele dar nici de una nu m-am ținut mult timp.

Lucrările create de Iuliana arată perfect. Este muncitoare, foarte atentă la detalii și iubește ceea ce face, iar rezultatele muncii ei sunt pe bună dreptate spectaculoase.

Lucrările din lut polimeric mi-a atras atenția într-o zi când pe internet am văzut o cănuță extrem de frumoasă și deosebită. În acel moment mi-am zis că, trebuie neapărat să încerc. Mi-am procurat toate materialele necesare, am urmărit câteva video-uri despre cum se face și într-un final m-am apucat să creez. Procesul mi s-a părut foarte interesant de aceea, am hotărât să continui.

Pasiunea pentru lutul polimeric stătea parcă undeva ascunsă în ea, așteptând doar o oportunitate. Asta deoarece din momentul în care a început să creeze, totul a venit de la sine.

În atelierul meu modest puteți găsi lucrări pentru toate gusturile. Îmi plac provocările de aceea, mă apuc de orice creație chiar dacă uneori mi se pare prea complicată.  Oricare dintre acestea însă nu le păstrez mult pe rafturi deoarece repede își găsesc stăpânul. Am doar 2 sau 3 lucrări abandonate, pur și simplu îmi pierdeam interesul sau nu aveam inspirație să le duc la bun sfârșit.  Erau lucrări – experimente, așa le zic eu. Dar, am o lecție învățată, iar data viitoare știu exact cum să procedez pentru a nu da greș.

Spune-ne ce găseşti atractiv şi interesant la acest material?

Am ales lutul pentru că, îmi place cum mă simt în proces, am o satisfacție enormă când îmi iese lucrarea așa cum am plănuit. Nu am învățat undeva anume, doar am privit multe masterclass-uri pe internet și desigur practica face minuni în orice ocupație, cred eu.

Visul Iulianei este de a avea propriul atelier, iar figurinele care capătă viață și culoare se vor bucura de un spațiu luminos și aranjat.

O zi creativă pentru mine e atunci când mă pot dedica pasiunii și realiza câte 4-5 lucrări. Cele mai complicate creații sunt pentru oamenii dragi, căci vreau mereu să pun tot sufletul și să iasă ceva într-adevăr wow. De ex. acum recent am făcut o lucrare pentru soțul meu. Procesul nu a durat mult și parca nici complicat nu era dar, a fost pentru o persoană dragă mie, iar dragostea și inspirația m-au ajutat să îl impresionez.  

Puteți admira lucrările meșteriței pe pagina de facebook Maficups

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6