Publicații
Recente
Marta Botnari, stilistă de gene: ’’Când tocmai te gândești să renunți, nu uita de ce ai început ’’!
Și-a transformat pasiunea pentru frumos într-o carieră plină de satisfacții. Fiecare curs de perfecționare este extrem de important pentru Marta. Iată de ce investește de fiecare dată când are posibilitate în noi cunoștințe alături de cei mai cunoscuți specialiști din domeniul beauty.
Viața neștiută a Mirelei Retegan, fondatoarea Zurli. A trecut printr-un divorț dureros: "Am plâns foarte mult"
Atunci eram tânără, nu aveam suficientă experiență din punctul ăsta de vedere. Mai pierdusem o relație, avem senzația că atât a fost… Dar viața m-a luat de mână și m-a dus în cele mai frumoase locuri din sufletul meu și din lumea largă și am învățat despre mine și despre ceilalți cât n-am crezut vreodată că aș putea să aflu
Scumpirea abuzivă a măştilor faciale va aduce amenzi uriaşe companiilor.
Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri.
Pneumolog, despre coronavirus: Nu trebuie creată panică, astfel de evenimente au mai fost. În 2018-2019 au murit de gripă 61.000 oameni
Din păcate nu avem un vaccin, dar măsurile de izolare şi aplicarea măsurilor de prevenţie sunt salutare. Populaţia trebuie informată, să ştie ce e virusul, cum se transmite, care e simptomatologia, ce măsuri trebuie să urmeze când apar astfel de cazuri în simptomatoligie”, a declarat medicul Gilda Popescu.
Imagini cu orașele fantomă din nordul Italiei. Zonele în care singurele mașini care mai circulă sunt cele ale carabinierilor(VIDEO)
Locuitorii dintr-un orașel de lângă Milano au făcut coadă în afara unui supermarket pentru a cumpăra mâncare, dar au fost informați că acesta a fost închis din ordinul primarului.
Moldovenii din Italia, speriați de coronavirus.
Moldovenii stabiliţi în Italia sunt speriaţi de pericolul contaminării cu virusul COVID-19, iar unii dintre ei se gândesc să revină acasă.
Remediul antic care reduce ridurile și conferă elasticitate pielii!
Utilizat mai ales în aromaterapie pentru efectul de calmare pe care îl are asupra corpului, dar și la nivel mental, Ylang-ylang combate eficient depresia, tensiunea arterială și anxietatea. Dar face minuni și în îngrijirea pielii.
Cum explici copilului că el nu poate mânca chipsuri, bomboane și alte alimente nesănătoase pe care le vede la alți copii?
Copilul nu are voie dulciuri? Nu mâncați dulciuri în fața lui, nu le țineți în casă.
Natalia Ostafii, contabila care a ''îmbrățișat'' meseria de beauty specialist
De meserie contabil și cu o experiență vastă în tot ceea ce înseamnă cifre și calcule, acum patru a decis să mai încerce ceva nou. Astfel, pe lista preferințelor s-a adăugat epilarea cu zahăr și laminarea genelor. Pentru ca este o provocare atât pe plan personal cât şi pe plan profesional, Natalia a ales un domeniu care azi o face fericită.
Un american de 107 ani și-a plimbat logodnica de 99 de ani cu o decapotabilă roşie! (VIDEO)
A cumpărat maşina de la medicul său și și-a împlinit visul.Noua sa logodnică, Anita Sampson, are 99 de ani: „De obicei ţin ochii închişi când urc cu el în maşină”, a glumit aceasta.

Fericirea în cuplu: principii și sfaturi pentru o relaţie reuşită de la psihologul Lilia Dubiță.

Sharing is Caring 💕😘
cuplu căsătorit

“Căsătoria nu este doar despre a avea copii, a împărţi treburile zilnice şi a face dragoste.  Este important ca partenerii să aibă o înţelegere comună, să împărtăşească o viziune similară asupra unor domenii esenţiale cum ar fi obiectivele fiecăruia şi aşteptările cu privire la rolul pe care fiecare îl are relaţie. Aceasta necesită o atmosferă care să încurajeaze comunicarea sinceră a propriilor convingeri. În cuplurile care împărtăşesc un sens comun, conflictele sunt mai puţin frecvente şi rareori conduc la apariţia unui blocaj ” – John Gottman.

Căsătoria înseamnă să trăiești vise, gânduri și trăiri cu acelaşi partener pentru tot restul vieţii. Este însă cu adevărat o povară acest lucru? De ce a avea o relaţie este aşa de “dificil” și de ce unele mariaje rezistă în timp iar altele nu? Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac tinerii căsătoriți și ce recomandări are psihologul Lilia Dubiță pentru a avea o relaţie fericită, află din acest articol.

Căsătoria este o decizie ce apare în urma unor emoții, relații frumoase pe care doi oameni le simt unul față de altul. Între timp, pot apărea diverse neînțelegeri, mândrie, ambiția că fiecare dintre ei este mai important sau dorința de a-și arăta personalitatea. Ambii parteneri doresc să dirijeze și să țină sub control relația.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii căsătoriți?

  • O greșeală ar fi că, nu există o strategie comună pentru gestionarea banilor, a bugetului.
  • Atunci când bărbatul nu își mai arată emoțiile. Nu este empatic, nu apreciază partenera iar, în acest fel deteriorează starea emoțională a relației.
  • Manifestarea egoismului este un alt element.
  • Supărările, emoțiile excesive, lacrimile, dramatizarea și exagerarea unei probleme simple. În aceste situații, femeia foarte des spune că ne despărțim/ divorță-drept urmare, aceste cuvinte pot deteriora serios calitatea relației.

Psihologul Lilia Dubiță este de părerea că, în cuplurile fericite partenerii sunt familiarizaţi cu lumea celuilalt: îşi amintesc de evenimentele importante, se interesează în mod constant de sentimentele pe care le trăiește jumătatea sa, cunoaște întotdeauna despre preferinţe, aspiraţii şi îngrijorările soțului/soției.

  • Lipsa pasiunii. Femeia la un moment dat înțelege că, sexul nu mai e la fel de important și evită foarte des inițiativele sexuale.
  • Activitatea redusă sexuală este un alt element foarte des întâlnit care provoacă certuri. Printre motive putem enumera copil mic, oboseală sau supărare.
  • Egoismul sexual din partea bărbaților. În dormitor bărbatul nu își mai alintă partenera de fiecare dată crezând că a cucerit-o deja și nu mai sunt necesare elementele de preludiu.( toate aceste lucruri care apar de obicei din cauza rutinei, lipsei de comunicare și înțelegere în timp duce la ”răcirea” relației dintre cei doi).

Dacă renunți la nevoia de a fi importantă pentru o anumită persoană, este posibil să intri în panică și să te lași copleșită de stres și anxietate. De ce se întâmplă așa și ce putem face în asemenea situație?

1.Să vorbim calitativ. Să putem aprecia partenerul de fiecare dată când ne-a plăcut ceva ce a realizat.În același timp, atunci când ne-a supărat, nu ne-am simțit bine sau chiar am fost furioasă pe el, este indicat să spunem imediat ce ne deranjează pentru a evita izbucnirea emoțională.

2.Activități efectuate împreună. Pentru a păstra pasiunea este important să petrecem împreună cât mai mult timp, dar calitativ și interesant.

3. De asemenea, este important să ne susținem pasiunile reciproce.

4.Femeile foarte des pun accent exagerat pe rutină. Nu ai dus gunoiul la timp pentru că, nu îți pasă. Nu vii la timp acasă pentru că, nu mă mai iubești. Ești un egoist pentru că nu mi-ai făcut ceai și nu te-ai gândit la mine.

5.Cuvintele negative spuse. (nu faci nimic bine, fără mine nu te descurci, fără mine ești un nimeni, îmi pare rău că m-am căsătorit, ești un ratat sau ratată. Aceste cuvinte negative influențează foarte mult atmosfera relațională, ar fi bine să le evităm.

6.Indiferența este manifestată prin evitarea rezolvării unei probleme, tăcerea. Atunci când unul dintre parteneri își face aliați și comunică problemele propriii cu alți oameni decât partenera, la fel este o greșeală pe care ar trebui să o evităm.

Să păstrezi o relație frumoasă, să mergi la compromis și să îți privești jumătatea cu ochi dulci și îndrăgostiți ca la începutul mariajului poate fi greu, dar nu imposibil.Psihologul Lilia Dubiță vine cu câteva recomandări pentru pentru parteneri!

Recomandări pentru bărbați

Bărbatul este cel care trebuie să aprecieze mult mai des, să-și ia asta ca o obligație, ca o investiție frumoasă. Totodată, să motiveze partenera, să dezvolte dorința de a avea încredere în sine prin complimente, comunicare despre visele/dorințele ei.

Bărbatul de obicei planifică viitorul comun pentru că, până la urmă este capul familiei. El trebuie să spună care sunt planurile, și activitățile în comun. În acest mod, femeia se va simți liniștită și în siguranță că partenerul are totul sub control.

Recomandări pentru femei

Să nu aibă așteptări exagerate față de partener. Să accepte că, bărbații foarte mult diferă și gândesc diferit față de femei.

Să se învețe a evita stările de dramatizare. Multe femei copie comportamentul mamelor în momentele de supărare. Nu este recomandat să transformați o situație simplă într-o dramă de o săptămână sau o supărare care durează mai mult timp. Să nu oferiți la maxim totul partenerului. Astfel, creșteți în soțul dvs un copil care se obișnuiește că soția lui se va descurca singură în toate.

Recomandări pentru ambii soți

Încercați să vă oferiți emoții reciproce, să vă spuneți ceea ce simțiți, să apreciați cele mai frumoase calități pe care le aveți. Evitați să vă schimbați unul pe celălalt și priviți împreună spre viitor. Un cuplu ce are planuri clare va avea un viitor frumos, mai adaugă psihologul Lilia Dubiță.

Într-o relaţie nu se poate doar să primeşti, trebuie şi să dai. Atunci când unul dintre parteneri începe să resimtă faptul că dă foarte mult şi primeşte prea puţin în schimb, este clar că relaţia este inegală. Multe cupluri greşesc crezând că dragostea rezolvă orice problemă, iar dacă partenerul te iubeşte cu adevărat va face ce i se cere fără crâcnire. Oamenii au însă propria identitate şi propriile nevoi, iar angajarea într-o relaţie de cuplu nu înseamnă să renunţe pur şi simplu la toate acestea.

Iar, conform unui studiu oamenii căsătoriţi sau aflaţi într-o relaţie de lungă durată sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai bogaţi.Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 3

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
TAGS
Sharing is Caring 💕😘

postări relevante

sexul mai eficient decât cafeaua
Relații&cuplu
Mîndrilă Alina

Sexul de dimineaţă, mai eficient decât cafeaua

Mâncatul şi sexul sunt două dintre activităţile principale care ne fac ziua mai frumoasă. În urma unui studiu s-a descoperit că aceste activităţi pot reduce stresul şi îmbunătăţesc dispoziţia. În timpul sexului se elimină oxitocina, care are efecte incredibile asupra corpului şi, mai mult, ne face să ne apropiem mai mult de partener, iar după sex parcă radiezi.

Citește mai mult »

postări recente

Top citite

Scroll to Top

Comandați un Site Web sau un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6