Fenomenul industriei beauty: un succes prea mare pentru o țară nepregătită. Interviu cu Iuliana Grosu, Master trainer international și specialistă în domeniul frumuseții autorizată de Ministerul Muncii și Educației din România.

iuliana grosu

Iuliana Grosu:“Sunt lector fondator al școlii Giulia Beauty Academy Galați, de 18 ani activez în calitate de  cosmetician, make-up artist și dermopigmentist”.

Cu mulți ani în urmă, când a decis să meargă pe urmele pasiunii a observat că acest domeniu are oameni total nepregătiți. Femei care vor să muncească, dar care nu beneficiază de o “școală” bună, la ele acasă. Iuliana Grosu a pus baza “matematicii sprâncenelor”, instruiește mii de specialiste în domeniul frumuseții și care se mândrește cu discipole premiate la diferite competiții internaționale de profil.

De 10 ani sunt trainer autorizat de Ministerul Muncii și Educației din România și de câteva luni sunt și Master trainer internațional al brand-ului INTRIGO DERMO MILANO. Mai exact, învăț cursantele cosmetica, arta machiajului, totul despre stilizarea genelor și sprâncenelor și despre dermopigmentare. Masterclass-ul meu“Matematica Sprâncenelor” este despre sprâncene, henna și laminarea lor.  Cele mai în vogă tendințe în lumea brow artiștilor.

În urmă cu 7 ani am fondat Giulia Beauty Academy, după ce am avut o experiență de 2-3 ani într-o altă școală din orașul meu. La deschiderea școlii am fost susținută doar de soț și familia mea. Ideea a pornit de la primul meu salon unde am întâlnit tinere slab pregătite dar dornice să se angajeze. Ca să evolueze acestea aveau nevoie de pregătire/instruire de la zero. Credeți-mă, lacunele erau imense!!!

Curios lucru e și viața asta! Mulți părinți nu reușesc să stea deoparte atunci când copiii lor vor să ia o decizie  hotărâtoare, mai ales când li se pare că e una greșită. Iuliana a fost mereu atrasă de tot ce e frumos, încă de pe la vârsta de 5 ani, dar maturii au decis în locul ei. Astfel, la insistența părinților a încercat mai multe specialități: contabilitate și chiar Dreptul. Dar, după ani, experiența de viață și încrederea în propriile abilități și-au spus cuvântul! Astăzi, este omul care dă aripi mai multor vise….și nu toate sunt visele ei!

Încerc să dau o șansă oamenilor să facă în viață o meserie care le place și care le aduce mari satisfacții, atât financiare cât și sufletești… să evolueze de la o zi la alta în mai bine.

 Până în prezent am școlit mii de eleve, care azi sunt profesioniști angajați în saloane sau sunt antreprenoare în propriile  lor studiouri. Ori au și ele, la rândul lor, școli deschise în diverse domenii. Am și câteva cursante ajunse campioane sau traineri. Cu școala mea, am reușit să avem diverse evenimente organizate, chiar să obținem 2 premii în make-up și multe apariții în reviste de specialitate pe partea de gene și dermopigmentare.

Cine nu-și doreste tinerețe și frumusețe cât mai mult timp? Însă fără excese. Iuliana a fost mereu atrasă de frumusețea naturală pe care o promovează la cursurile ei din cadrul Giulia Beauty Academy. A început târziu, pe la vârsta de 29 de ani, însă de atunci  muncește cu suflet pentru visul ei.

Da, de mic copil am cochetat cu fardurile și foarfecele. Am fost atrasă de moda anilor 7080 pe care o vedeam la mătușile și mama mea. Pe atunci femeile erau foarte cochete…cu o frumusețe naturală pe care, din păcate, nu o mai găsești azi.

După aproape 10 ani de lucru în domniul contabilității am avut curajul să-i spun mamei că nu îmi place și vreau să fac altă meserie. Am pornit de jos, pas cu pas, cu bani economisiți din altă afacere și miam deschis primul salon, la care am visat. E mult mai dificil să fii antreprenor în acest domeniu. Angajat e mult mai simplu te concentrezi alfel pe creație.

Nu a scăpat de lumea cifrelor nici atunci când a decis să-și urmeze pasiunea. Acum, însă, numără cu plăcere premiile și nominalizările acumulate de-a lungul timpului. În palmaresul specialistei se regăsesc zeci de premii de top.

Cel mai memorabil este primul meu campionat din 2019, Lash Fest ediția 3-a, organizată la București. La primele două ediții am avut doar cursante, însă la această ediție am fost încurajată de fete să particip și eu. După experiență, diplome și premii câștigate ești automat trecut la o anumită categorie: juniori, profesioniști, master sau Elite. Eu m-am încadrat la cea mai mare categorie. Era prima mea participare și am fost nominalizată la  6 categorii. Emoțiile au fost imense iar la final am plecat cu brațele pline de cupe: locul 1 și locul 2, plus 2 premii speciale.

Am început toată această aventură de la câteva cursuri de bază în cosmetică, make-up, stilizare de sprâncene, gene și acum 5 ani am absolvit un curs de dermopigmentare. Am urmat apoi, peste 150 de specializări, seminare, conferințe și masterclass-uri în domeniul beauty…și încă mai am de gând să organizez câteva și anul acesta. Importanța lor este majoră precum și distribuirea fiecărei informații din make-up, cosmetică, stilizare Henna, micropigmentare. Toate sunt strâns legate între ele, deoarece lucrăm pe fața clientelor și trebuie să respectăm anumite reguli, pași, etape etc.

Am eu o vorbă: nu poți fi doar Makeup Artist fără să cunoști tenul clientei și asta se învață la cosmetică sau nu poți stiliza o sprânceană cu Henna fără să știi forma feței, forma ochilor  și alte corecții – care se învață mai detaliat la cursurile de dermopigmentare sau machiaj.

Mediul de business din România a fost prins nepregătit de această coronacriză. Nici afacerile din domeniul beauty nu sunt o excepție. În opinia, Iulianei Grosu, ca să te menții la suprafață într-o situație de criză trebuie doar să te concentrezi asupra viitorului.

În activitatea pe peste 18 ani în acest domeniu am trecut prin multe, peste birocrație și piedici din partea concurenței. Au fost momente în care am vrut să renunț- s-a întâmplat în 2008-2009 când a fost criza financiară, se întâmplă și acum, în pandemie când a scăzut drastic cifra de afaceri. Am fost atacați dur deoarece prin închidere noi am contabilizat doar cheltuielile nu și profitul. Însă, a fost perioada propice de a crea noi planuri de lucru, strategii de promovare și planificare.

Pentru viitor am organizate câteva specializări, campionate unde sunt invitată în calitate de Jurat și am de onorat un turneu cu care am pornit în toată țara, inițiat încă de la începutul anului.

Ce sfaturi aveți pentru femeile antreprenoare, care sunt la început de cale?

 Să lupte pentru visul lor, să muncească mult și să se perfecționeze continuu.

Viața femeilor de afaceri din România nu este una ușoară. O recunoaște chiar și Iuliana – cea care, în pofida prejudecăților, se împarte între viața de familie și provocările legate de conducerea unei afaceri.

Sincer nu prea mai am timp de familie dar încerc continuu să găsesc un echilibru. Formula mea pentru un succes profitabil este multă muncă, studiu continuu și investiție în propriul meu viitor.

Din cauza programului prea încărcat cu școala, am lăsat pe planul doi hobby-urile și alte pasiuni ale mele cum ar fi călătoriile, muzica și pictura. Dacă nu aș fi ales domeniul beauty, astăzi  probabil că aș fi fost pictoriță 🙂

iuliana grosu

Dacă te-ai întâlni cu tine la început de carieră, ce ți-ai spune?

Să fiu mai încrezătoare în propriile forțe, să lupt mai mult doar pentru ce este important în viața mea, să fac doar acel lucru pe care îl pot face și să profit la maximum de momentul meu de glorie!!!

Iuliana, echipa revistei isecrete îți urează succes și realizarea tuturor planurilor! Mulțumim pentru interviu și timpul acordat cititoarelor noastre.

Facebook Giulia Beauty Academy

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6