Mulți părinți aleg să doarmă alături de copilașii lor din cauza temerii de a nu dezvolta un atașament disfuncțional. Specialiștii afirmă că această concepție este complet eronată, adevărul fiind cu totul diferit.

Foarte mulți părinți tind să evite somnul alături de copilași, din cauza temerilor nefondate. Frica de a nu-i cauza micuțului un atașament disfuncțional, nesigur, este una dintre cele mai răspândite frici în rândul adulților, motiv pentru care aceștia evită să adoarmă alături de puiuții lor.
Cu toate acestea, specialiștii în parenting afirmă faptul că această temere nu va putea deveni niciodată realitate. Este important pentru un părinte să înțeleagă cu adevărat ce anume înseamnă atașamentul și cum se formează el. Practic, atașamentul unui copil se dezvoltă pe măsură ce părinții săi îl îngrijesc și îi sunt alături.

De-a lungul timpului, foarte mulți specialiști s-au contrazis în ideea conform căreia contactul fizic ar putea fi sau nu benefic pentru copii. Foarte mulți experți considerau că dacă un copil are parte de foarte multe momente de contact fizic din partea părinților, va suferi foarte tare în momentul în care va fi despărțit de părinți, chiar și pentru o perioadă foarte scurtă și în cele din urmă va deveni inadaptat.
Ca urmare a promovării acestei teorii, mulți părinți au început să limiteze semnificativ timpul fizic petrecut împreună cu copiii lor. Una dintre cele mai răspândite practici este evitarea somnului alături de copii. Se consideră că un copil care va adormi cu părinții săi, va deveni dependent de aceștia pentru tot restul vieții și nu va putea adormi niciodată pe cont propriu.
Experții susțin că, nu există absolut nicio problemă în a dormi alături de copil sau a petrece cât mai mult timp fizic cu acesta! Da, această practică poate avea și riscurile sale în măsura în care va avea și beneficii, însă mai mult ca sigur nu este nimic în neregulă. Mai mult, specialiștii afirmă că este chiar recomandat să stăm lângă micuții noștri până când adorm și să îi mângâiem, pentru că aceste gesturi întăresc legătura emoțională.

Este esențial să petreceți ultimele momente din zi alături de copii. Gândiți-vă că va veni un moment în care ei nu vor mai dori acest lucru, dar își vor aminti faptul că atunci când aveau nevoie, voi nu erați acolo și se vor simți neglijați și privați de dragoste.
Sursa
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?