Epilarea definitivă: tipuri, beneficii și contraindicații. Interviu cu Diana Munteanu-Covila, medic dermato-cosmetolog.

Epilarea definitivă este o procedură tot mai solicitată în ultimul timp. Tehnologiile avansează extrem de rapid, iar în prezent există mai multe tipuri de dispozitive medicale cu ajutorul cărora părul nedorit de pe corp poate fi îndepărtat fără efecte secundare pe termen lung. Tratamentul de epilare definitivă este personalizat în funcție de nevoile fiecărei persoane. Mai multe despre tipuri, efecte și contraindicații aflați în interviul cu Diana Munteanu-Covila, medic dermato-cosmetolog.

diana munteanu

Ce este epilarea definitivă și cum funcționează?

Epilarea definitivă constă în înlăturarea firelor de păr de pe suprafața corpului și a feței cu un rezultat permanent prin metoda laserelor, IPL sau cu ajutorul electroepilării. Cea mai progresivă metodă este epilarea cu laser, ce se bazează pe principiul fototermolizei înalt selective, care distruge ţintit rădăcina firului de păr, fără afectarea pielii”/

Tipuri de epilare definitivă cu laser

În ultima perioadă tehnologiile laser au cunoscut o evoluție fulminantă în lume. La momentul actual există câteva tipuri de lasere pentru epilare definitivă. Cele mai răspândite sunt laserul Alexandrite cu lungimea de undă 755 nm și laserul Diode cu lungimea de undă 808 nm, care mai este numit și standard-ul de aur în epilare. Mai puțin utilizat este laserul NdYag cu lungimea de undă 1064 nm și cel mai nou tip de laser este combinat din aceste 3 lungimi de undă”.

Care este diferența dintre aceste metode?

Fiecare tip de laser are un anumit nivel de penetrare a undei luminoase. Fascicolul laser ajunge la adâncimi diferite ale țesuturilor, astfel unele aparate devin mai eficiente pe anumite părți ale corpului, iar altele pe zone diferite.

  • Laserul Alexandrite se potrivește pentru părul mai fin și mai deschis la culoare (atenție – nu blond, nici cărunt). Aceasta pătrunde în straturile superficiale ale pielii fiind cea mai eficientă pentru pilozitatea facială și părul velus de pe piept, abdomen, spate.
  • Laserul Diode are o penetrare mai profundă și o rată de repetiție mai mare comparativ cu laserul precedent. De aceea, este o metodă mai universală ce se potrivește pentru tipurile de piele I-IV, fire de păr întunecate la culoare. Structura manipulei ne permite o prelucrare rapidă a unor zone extinse cum ar fi picioarele, mâinile, intim și axile.
  • Laserul NdYag cu undă lungă se caracterizează printr-o absorbție mai scăzută a melaninei (pigmentul pielii), ceea ce o face potrivită pentru pielea întunecată la culoare sau chiar bronzată.
  • Laserul combinat se potrivește universal pentru cei cu pielea mai întunecată la culoare și păr negru sau cafeniu”.

Care este durata ședințelor și a unui tratament complet?

Se recomandă 6-8 ședințe cu interval de 1-1,5 luni. Ciclul normal de creştere a firului de păr are 3 stadii: anageneză (faza activă), catageneză (faza de tranziţie), telogeneză (faza de eliminare). Foliculul firului de păr va trece prin toate aceste faze, iar singurul moment în care poate fi distrus definitiv este atunci când se află în faza activă (în anageneză). De aceea tratamentele necesită repetare indiferent de tipul laserului utilizat”.

Ce se face cu părul crescut între proceduri?

Între procedurile de epilare cu laser părul poate fi ras cu lama, înlăturat cu trimmer sau cremă depilatoare. Este necesar de a exclude depilarea cu ceară sau pastă de zahăr pentru a menține rădăcina firelor de păr în interiorul foliculului. Astfel vom reuși înlăturarea cu laser a mai multor fire aflate în anageneză”.

Ce pregătiri sunt necesare înainte de procedura de epilare  ?

Zona supusă tratamentului cu laser se rade cu 1-2 zile înainte de procedură, încât lungimea părului să nu depășească 0,1-0,2 mm. Părul velus (față, piept, abdomen, spate) înainte de epilare cu laser alexandrite nu necesită să fie ras sau oricare altă pregătire specială”.

Este permanentă îndepărtarea părului prin epilare definitivă cu aceste metode?

epilarea definitivă

Da, putem afirma că metodele de epilare menționate anterior oferă rezultate permanente dacă sunt selectate corect. Nivelul eficacității procedurilor este direct proporțional cu profesionalismul specialistului ce oferă metoda personalizată fiecărui tip de piele și păr, calitatea echipamentului utilizat și respectarea protocolului de către pacient”.

Cum alegem tipul de laser care se potriveşte?

Tipul de laser necesar fiecărui pacient trebuie să fie selectat de către o persoană bine instruită în acest domeniu. Printre criteriile de bază sunt culoarea părului, grosimea firului, fototipul pielii, prezența/absența nevilor sau a efelidelor, nivelul de sensibilitate a tenului și altele. De aceea, este important să selectați clinici specializate ce dețin toate tipurile de epilare pentru a vă putea oferi anume metoda potrivită dv”s.

Cât de dureroasă este epilarea definitivă ?

Dacă ai folosit vreodată epilatorul, ceara sau pasta de zahăr atunci ești familiarizat cu acest tip de senzații neplăcute. Pragul de sensibilitate este la toți diferit, dar aproximativ o putem compara cu o senzație de arsură ușoară ce va fi calmată imediat la finalul procedurii prin aplicarea cremelor regenerante. Acest mic discomfort local va fi depășit ușor pentru a avea o piele fină și catifelată mereu”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6