„Dragostea pentru frumusețe transformată în afacere”! Interviu cu moldoveanca Marina Babira fondatoarea studioului „MaryLashes” din Italia.

Marina Babira fondatoarea MaryLashes

„Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea” – W.H. Murray.

Adevărații artiști văd frumusețea peste tot, mai mult decât atât: comunică prin frumos și nu plagiază. Marina Babira este basarabeanca și femeia de afaceri care a obținut totul prin muncă și multă sârguință.

marina babira

Cine este Marina Babira?

Sunt născută în orașul Râșcani, R. Moldova. Am 35 de ani locuiesc și activez în Italia, orașul Ancona de 5 ani. Marina Babira este lash artist, Trainer My Lamination, Trainer extensii de gene, membru în diferite jurii la Campionate și The best Artist Lash Art Fantasy”.

A reușit să evolueze în profesia ei la un nivel la care alții doar visează. Și asta deoarece a muncit mult. Dintr-o întâmplare și experiență mai puțin plăcută a ajuns astăzi un lash artist renumit, cu propriul studio apreciat de cliente fidele, o meserie în care a pus foarte mult suflet!

După liceu am aplicat la facultatea de contabilitate ASEM. Pe atunci era o meserie prestigioasă și căutată. Însă, nu era pentru mine lucrul în oficiu. Sunt o fire comunicabilă, îmi place atenția și să fiu mereu printre oameni. În 2015 am mers în vizită la mama mea, care muncea în Italia și am rămas acolo. Apoi, m-am angajat și eu o perioadă chelneriță. După aproape 2 ani am revenit în Moldova și am făcut un curs de bază de extensii de gene…de ce? Pentru că eram purtătoare de gene false, iar în Italia, nu găseam un specialist calificat pentru a-mi realiza o corecție”.

Drumul către succes nu a fost deloc uşor. Au existat și momente când era pe pe punctul de a ceda, însă, ambiţia, dragostea, încăpăţânarea și abilitatea de a conduce au adus-o până aici. În prezent are propria afacere în domeniul frumuseții.

Ce mi-a fost greu la început, era să ofer încredere femeilor din Italia, deoarece ele privesc foarte sceptic munca celor care lucrează la negru. La scurt timp am făcut studii profesioniste de cosmeticiană, mi-am deschis un mic studio iar din acea clipă lucrurile au început să meargă mai bine. Colaborez cu mai multe centre de frumusețe și mă bucur de alegerea clientelor. În această afacere m-a susținut foarte mult mămica mea și soțul. Ei sunt cei care au crezut în mine, mi-au oferit curaj și încredere”.

Participă la foarte multe campionate din domeniul frumuseții pentru a însuși tehnici noi, de a implementa idei inovative și de a învăța cum să-și gestioneze corect bussines-ul.

Cel mai important și memorabil eveniment la care am participat a fost Congresul de la Brașov din 2019, organizat de Tabya Tabuică. La eveniment au fost prezenți peste 26 de speakeri din diferite colțuri ale lumii. Am cunoscut mulți maeștri, traineri, colege din domeniul extensiilor de gene. Am avut parte de masterclass-uri, am însușit noi tehnici, idei și metode de a gestiona corect o afacere și nu doar.

Am participat la peste 12 campionate Lash&Brow atât live cât și online în diferite țări (Rusia, România, Italia, Ucraina, Spania). Cel mai memorabil a fost campionatul de la Torino organizat de Valentina Pînzari, basarabeanca noastră care are studioul său în acest oraș, de mai bine de 10 ani”.

„MaryLashes” – locul unde predomină armonia, profesionalismul și energia pozitivă.

Studioul a luat naștere odată cu dorința de a activa pe cont propriu și de a trece la un alt nivel. Sunt axată pe extensii de gene, laminare gene și sprâncene. Am devenit Trainer My Lamination în acest an. Un alt serviciu pe care îl propun clientelor care îmi pășesc pragul, este arhitectura sprâncenelor cu henna – un tratament mai nou apărut și în Italia”.

Care este cea mai mare satisfacție din punct de vedere profesional?

Cel mai mult în meseria mea îmi place să organizez cursuri pentru elevele mele, să particip la campionate. Recent, am devenit și eu jurat la astfel de evenimente. Ador să comunic și să ofer femeilor cele mai bune servicii. Au încredere în ceea ce fac, știu că la mine pot găsi servicii de înaltă calitate și bună dispoziție, iar asta mă bucură enorm de mult. Iubesc să citesc în ochii lor fericire și mulțumire”.

Dacă ai un vis, trezeşte-te şi urmează-l”! Pentru Marina nu există concurență, deoarece este femeia care împarte din experiențele sale cu oricine. Întrebată ce și-ar spune dacă s-ar întâlni cu EA la început de carieră, specialista ne-a răspuns…

Am parcurs o cale lungă până am ajuns unde sunt astăzi. Dacă m-aș întâlni cu mine la începutul carierei probabil aș fi mai îndrăzneață, mi-aș spune să studiez această meserie cu mult timp înainte. Să am un scop bine definit în această viață, să nu-mi fie frică de greutăți și încercări”.

Fenomenul extensiilor de gene are propriile tendințe. De ceva timp, genele colorate au  prins notorietate. Iar pentru că Marina este mereu în pas cu noile tendințe și încearcă să ofere cele mai în vogă tehnici,  pune la dispoziția clientelor sale și acest răsfăț.

Extensiile colorate sunt foarte în vogă, dar mai puțin aici în Italia. Îmi place să le combin cu cele negre pentru a obține un efect wow, doar că italiencele nu au prins gust la genele colorate, e doar o chestiune de timp. Cel mai des folosesc genele colorate la nominațiile Lash Fantasy la Campionate. Eu am creat o echipă de fete care mă ajută foarte mult, toate sunt străine din diferite țări, respectiv fiecare dintre ele se ocupă cu stilul, culorile, machiajul, fotografiile etc. solicitate la acest Campionat.

La primul Lash Fantasy m-am pregătit o săptămână și am avut ca temă: „iarna luna decembrie”. La cel de-al doilea eveniment, tot designul am făcut t singură: pregătirea a durat undeva o lună dar a meritat, deoarece am câștigat Premiul Mare. Lucrările au fost publicate în Revista Lash& Brow Roma, Lash INC Italia și într-o carte despre extensii din Ucraina”.

Industria beauty presupune muncă și pregătire continuă. Marina are un portofoliu bogat și se mândrește cu fiecare lucrare.

Babira Marina proprietar al Studio MaryLashes Ancona, Italia

 • Master în sectorul de extensie și laminare a genelor din 2017
 • Câștigătoare locul 3 loc 3D, Cupa Internațională Lash Napoli, Italia 2019,
 • Câștigătoare locul 2 3D, locul 2 laminare, locul 2 mega volum, Top Lash Camp Brașov, România 2019
 • Participantă la Congresul Top Lash Camp România 2019
 • Câștigătoare locul 2 One To One, loc mega volume
 • Best Work 3D de Valentina Pînzari, Lash Queen Championship Chișinău, Moldova 2019
 • Câștigătoare locul 1 5D volum, locul 1 3D, ILB Olympiads Turin, Italia
 • Câștigătoare în cadrul concursului online Lash Fantasy de Olga Sharipova 2019
 • Câștigătoare locul 1 Extensia genelor colorate și Best Work de Madina Archeliya Lash Marafon online Moscova, Rusia
 • Câștigătoare locul 3 Extensia genelor Color Golden Beauty Champ, Ucraina 2020
 • Câștigătoare locul 3 Lash Fantasy Art, Lash & Brow Channel 2020 Italia și Best Work pentru cea mai bună lucrare Lash Fantasy de Rodica Fusu
 • Participantă a The Best of the Year 2019, Lash & Brow the Americas online.

Marina nu se oprește aici. Are proiecte mari de viitor printre care se numără și lansarea unui brand personal de extensii de gene.

Pe viitor mi-aș dori să studiez dermopigmentarea sprâncenelor cu tehnica powdering. În noiembrie voi lansa și brandul meu personal de extensii de gene. E o cale lungă de parcurs dar sunt pregătită și muncesc mult în această direcție”.

Cine ți-a oferit bazele acestei meserii?

Persoana care mi-a schimbat viața este Raisa Schiopu, deținătoarea studioului ”Raiko Lashes” din Elveția. M-a ajutat să trec peste toate barierele și greutățile ce au apărut în acest parcurs a afacerii mele. Îi mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat, datorită ei am ajuns unde sunt astăzi”!

Vezi galeria foto!

Susține echipa Isecrete aici ! Vrem să facem ceea ce ne place, să aducem în vizorul cititorilor articole utile, să scoatem în lumina reflectoarelor oameni de succes și povești de viață interesante. Noi vrem și putem mai mult. Numai dacă ne sprjiniți voi. Dacă doriți să deveniți patronul proiectelor noastre, este foarte simplu! Indiferent de valoarea ei, contribuția voastră e neprețuită. https://www.patreon.com/isecrete

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6