div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Dragomir Mariana Ancuța Ionela: “Încă de la debutul meu în industria frumuseții am muncit cu pasiune pentru a avea propria afacere și independența financiară, fără a fi angajata cuiva”

Ambiția, calitățile de lider, obiective stabilite, perseverența, dorința de a acumula cunoștințe și de a le aplica în practică, precum și susținerea celor dragi,  au ajutat-o pe Dragomir Mariana Ancuța Ionela, originară din România să-și deschidă propriul salon de frumusețe într-o țară străină. Vă invităm s-o descoperiți în rândurile de mai jos, alături de secretele unei femei frumoase, în adevăratul sens al cuvântului.

Sunt tehnician de unghii “oficial” din 2017, dar am cochetat cu asta vreo 3 ani înainte. Primul curs de bază l-am făcut în același an, la Timișoara. Primul curs de bază început și neterminat a fost de fapt în 2015 în Atena, am locuit 11 ani în Grecia. Originară sunt din Reșița, Județul Caras Severin.

Din 2015 locuiesc în Germania, am avut un job full-time și pe lângă făceam și unghiuțe. Am făcut peste 30 de cursuri de perfecționare, iar în iulie 2021 mi-am deschis propriul salon unde pe lângă manichiură, pedichiură și îngrijire tălpi, am introdus și serviciul de extensii de gene. Din octombrie 2021 sunt trainer de unghii tehnice. Tot în același an, mi-am făcut propriul brand de instrumentar metalic pentru manichiură și pedichiură.

A dat curs pasiunii și viselor orientate către domeniul înfrumusețării și le-a materializat în primul salon specializat exclusiv manichiurii/pedichiurii și extensiilor de gene.

Înainte să deschid salonul am lucrat în uzină în trei schimburi, munceam și noaptea. Banii ce îi făceam din unghiuțe îi investeam în cursuri și materiale de lucru. Dormeam câte 4-5 ore din 24, restul le munceam: uzină, unghii, învățat, casă! Acum pot spune că sunt bine, am timp mai mult pentru mine și familie și nu simt că muncesc, deoarece fac ceea ce îmi place.

Nu pot spune despre o sumă pe care am investit-o la început deoarece investiția a fost pe termen lung până am ajuns în punctul unde sunt acum. Atunci când îmi doresc ceva fac orice sacrificiu și efort pentru a avea acel ceva,  fie că e vorba de un curs cu un anumit trainer sau un pas în carieră. Ușor nu a fost, dar nu îmi pare rău.

Singura strategie de fi­delizare este calitatea serviciilor, care le face dependente pe cliente și revin de fiecare dată la salonul său, DAnk Beauty Academy.

Din propriile succese am învățat că atunci când vrei, poți. Întotdeauna m-am ghidat după vorbele mamei mele, ceea ce ea m-a învățat: ”mai sus de tine este doar Dumnezeu și cerul”. Consider că este foarte important să ai susținerea familiei pentru a avea succes.

Pentru a te dezvolta ai nevoie de voință. Să pui suflet în ceea ce faci, să îți dorești în fiecare zi și să fii mai bun decât ai fost ieri. Iubesc frumosul, iubesc să văd oamenii fericiți, iar dacă eu pot participa cu ceva sunt mulțumită sufletește.

Dacă pentru o perioadă am avut și un job full-time într-un alt domeniu a fost pentru că sunt străină într-o țară străină. A durat ceva timp până mi-am făcut o bază de cliente și să am un venit sigur și stabil.

Este de părere că o afacere prosperă se bazează pe servicii de înaltă calitate, profesionalism, atenție și experiență. Perfecționistă și puternică, a știut cum să-și transforme pasiunea pentru frumos într-un business prestigios, iar astăzi se bucură de succes și admirație din partea clientelor.

Ceea ce consider că e un plus pentru mine sunt serviciile profesioniste pe care le realizez cu mult drag. Produse de înaltă calitate, instrumentar sterilizat, toată atenția mea fiecărui client în parte. Clientele mă tot întrebau dacă nu pun și gene pentru că își doreau. Astfel, am făcut un curs și pentru asta fiind o persoană deschisă “la provocări” și întotdeauna voi încerca să îmi depășesc limitele.

Prin multă muncă, disciplină, determinare și greutăți spre stele, a reușit să pună bazele unei afaceri de suflet care o reprezintă.

Singura competiție la care am participat a fost Nailtop Competition în Germania unde am obținut locul 2 la secțiunea pedichiură. Am instrumentar metalic brand propriu DAnk Beauty Academy se numește școala mea de unghii și la fel și instrumentele. D de la Dragomir Ank de la Anca, iar în germană dank.

Pentru a-și atinge scopul propus, a frecventat diverse cursuri de perfecționare.

Consider perfecționările un MUST indiferent de domeniul de activitate. Eu mereu am mers la cursuri de perfecționare și voi continua să fac asta. Clientele mele apreciază acest lucru pentru că mereu vin cu ceva nou, iar ele sunt încântate să aibă unghiuțe “în trend”.

Multe persoane fac un curs de bază și atât apoi întreabă pe diferite grupuri “cum să atragă clienți”? Păi munca ta te recomandă în primul rând cea mai bună reclama este aceea care se transmite de la om la om, eu așa mi-am făcut cliente. Nu sunt genul care să mă promovez pe rețelele de socializare, deși poate ar trebui.

“Am avut mereu sprijinul familiei, mai ales al soțului care a crezut în mine și mereu m-a încurajat și susținut”

Avem o fată de 19 ani care urmează studii de translator, în Germania și pe lângă școala face Make-up, stilizare sprâncene, în timpul liber. A făcut la Timișoara cursuri de cosmetician și make-up artist. Îi place “frumosul”, sper să îmi calce pe urme și să profeseze în ambele domenii și cel de beauty și cel de translator.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6