div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Dragă femeie, nu folosi copilul ca pretext pentru a te neglija!

Ți se spune că maternitatea este minunată, că la apariția copiilor înveți să iubești complet și să trăiești cu o parte a inimii în afara pieptului. Și este adevarat. Dar, nu trebuie să ignori un aspect foarte important în această etapă a vieții: iubește-te și pe tine, nu te abandona. Nu înceta să fii femeie pentru că ești mamă.

Regulile pe care nu trebuie să le uiți!

Pentru că maternitatea este doar o parte din tine și nu devine toată viața ta, există câteva sugestii pe care mai multe mame le-au împărtășit, mici detalii, dar care vor face diferența și îți vor permite să fii cea mai bună mamă, cea mai bună soție și mai presus de toate, cea mai bună femeie.

1. Nu folosi copilul ca pretext pentru a te neglija

A avea copii înseamnă că, timpul tău va fi aproape în totalitate al lor. Îi duci la grădiniță, îi iei, le pregătești mâncarea, hainele, iar lista este uriașă. Dar nu folosi acest lucru ca pretext pentru a-ți neglija propria persoană. Este adevarat că nu vei mai avea două ore pentru a te machia ca înainte, nu vei mai purta tocuri și ținute care să îți pună în evidență silueta, poți faci efortul de a spăla, de a-ți prinde părul într-un mod simplu, poți purta un machiaj ușor și lasă hainele sport pentru o ținută casual.

Ești o mamă frumoasă, iar copiii tăi vor învăța că dacă mama poate, pot și ei.

2. Cere ajutor

Ești mamă, dar nu trebuie să ai grijă singură de cei mici. Dacă tatăl este prezent în viața lor, el este prima persoană cu care să împărți sarcinile. Nu este vorba de “a te ajuta,” ci de a va exercita cu adevarat paternitatea, ceea ce va oferi multa tărie stimei de sine a copiilor voștri. Să fii mamă este obositor, iar mamele din jurul tău știu asta.

3. Nu uita de relația de cuplu

Dacă ești una dintre mamele care au un partener, trebuie să-ți amintești că până la urma copiii vor pleca și că alături de tine va rămâne acel partener pe care l-ai ales. Experiența îți va oferi suficienta înțelepciune pentru a impune limite, așa că nu uita să te bucuri de relația ta. Dacă micuții tăi văd o relație sănătoasă, asta vor cauta și ei când va veni momentul.

4. Un pic de mișcare nu va dăuna

Este normal ca, după ce naști, să rămâi cu câteva kilograme în plus, dar menținerea greutății te va ajuta să te simți mai bine cu tine, să ai mai multa energie și, desigur, să fii sănătoasă. Consultă medicul pentru a alege exercițiile pe care le poți face, poate ceva acasă sau plimbări scurte. Dacă vrei copii fericiți în primul rând tu trebuie să fii o mamă sănătoasă!

5. Importanța de a fi fericită

Nu-i face pe cei mici dușmanii tăi prin îndeplinirea tuturor dorințelor lor. Amintește-ți că ești adult, ești cel care îi îndrumă, așa că trebuie sa le arăți că este mai bine sa fii fericit, decât să faci sacrificii extreme. Dacă relația ta nu este corectă, dacă există violență, să fii sigură că cea mai bună lecție pe care le-o poți oferi este să le arăți că trebuie să fie acolo unde sunt iubiți si respectați, că nu există scuze pentru cineva care le face rău.

6. Întotdeauna “TU”

Când devii mamă îți schimbi perspectiva asupra multor lucruri, dar nu lăsa asta sa te transforme într-o altă persoană, nu uita pentru ce te-a ales partenerul, pentru ce te iubește și te respectă atât de multa lume. Nu rămâne cu dorința de a face ceea ce îți place, de a urmări emisiunea ta preferată, de a te bucura de acel fel de mâncare sau de acel desert pe care îl iubești, nu îți neglija prietenii. A fi mamă face parte din viata ta, nu este un nou capitol.

7. Buna organizare și timp pentru tine

Datorită unei bune organizări vei avea timp și pentru tine și pentru copii. Pe lângă solicitarea de ajutor, te poți baza pe calendare, organizatoare electronice și multe altele. Nu există mame mai bune decât tine, cu toții avem la dispoziție 24 de ore, diferența este în modul în care îți organizezi timpul pentru a face cât mai multe, chiar și pentru a te odihni.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Bebeluși & Copii

Zgomotul produs de copiii gălăgioși: soluții pentru vecini. Interviu cu psihologul Viorica Șaitan.

Unde se termină libertatea cuiva, libertatea înțeleasă sub forma sintagmei „la mine în casă fac ce vreau”?Trăim într-un mediu social în care vrem să ne simțim confortabil, respectați, apreciați pentru ceea ce facem, să nu ni se încalce anumite norme și valori. Aici vin cu o altă sintagmă „nu face altora ce nu ai vrea să-ți facă ție”.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6