Bronșita este o inflamație a membranei mucoase a bronhiilor (căi respiratorii de mărime medie și mare care transportă fluxul de aer din trahee în părțile distale ale parenchimului pulmonar). În 90 la sută din cazuri, este cauzată de un virus şi apare după un episod de răceală sau de gripă. Tusea este primul semn că bronşita acută s-a instalat şi, în mod obişnuit, simptomul trece după două-trei săptămâni de la debutul bolii.
În cadrul unui interviu televizat, pediatrul Dorina Agachi a vorbit despre bronșita obstructivă și ce presupune tratamentul acestei boli.
Copilul face des bronșită obstructivă, tratăm cu inhalații. Cum să diminuăm aceste bronșite cu obstrucții ca nu treacă în altceva?
”Când zicem bronșite obstructive, este deja o categorie aparte care include sindromul obstructiv, sindromul ce include spasmul musculaturii bronhice, adică este o diminuare a calibrului, sau o diminuare a porții de intrare a aerului către pulmoni și ieșire. Fie că, vorbim și despre cele 3 componente împreună cu hiper producția de mucus la nivelul căilor respiratorii.Toate aceste 3 elemente blochează respirația copilului sau cel puțin, o îngreunează”.
”Dacă sunt bronșite obstructive frecvente desigur obligatoriu copilul trebuie să fie investigat, deoarece există multiple cauze care pot să provoace, acele infecții atipice, aceleași parazitoze, infecții micotice sau oricare alte tipuri de infecții. După investigații vom afla exact pe care ”coridor” trebuie să mergem cu tratamentul copilului. Deci din moment ce copilul prezintă 3 și mai multe episoade de obstrucții, în decurs de un an este indicația absolută de a merge la pediatru, de a primi indicațiile de pachet de analize.
Eu sunt de acord că, cuparea sindromului obstructiv este cu acele inhalații, sau aceleași soluții dar, automedicația în sindromul obstructiv nu este una corectă. Deoarece, doar după consultul doctorului versus pulsoxymetria-încărcătura de oxigen se va stabili de care tip de bronhodilatatoare re va fi selectat pentru acest copil. Și doi, doza per kilogram și vârstă. Aceste lucruri părinții ar putea să nu le cunoască când vorbim despre bronșitele simple, auto-medicația poate să fie inițiată și fără consultul doctorului pentru că, mămicile cunosc deja aceste tuse, și atunci se descurcă de sine-stătător.Când vorbim despre obstrucții situația este un pic mai severă de la caz la caz, de aceea doar în concordanță cu recomandările doctorului trebuie să fie efectuate”, a mai adăugat Dorina Agachi.
–Diferenţa dintre bronşită şi gripă: bronşita se manifestă prin tuse şi expectoraţie, pe când în cazul gripei tusea este seacă, lăcrimează ochii etc.
-Frecvenţa reală a bronşitelor nu se cunoaşte, deoarece mulţi copii bolnavi sunt înregistraţi cu alte diagnostice (viroze respiratorii, faringite şi laringite acute).
–Bronşitele sunt mai frecvente din cauza deficitului de imunitate cauzat de alimentaţia inadecvată.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?