Din dragoste pentru tradiție și frumos. Interviu cu Alina Alexandru, despre pasiunea pentru croșetat

A absolvit marketing și logistică, iar în prezent lucrează manager la o companie de construcții, însă cea mai mare pasiune este croşetatul. Vorbim despre Alina Alexandru, în vârstă de 25 de ani care acum un an a decis să-și dedice timpul liber unei ocupații care pe lângă satisfacție și inspirație, îi aduce un venit suplimentar.

Dragostea pentru tricotat se învârte în jurul copilăriei.  Primele creaţii croşetate le-a confecţionat pentru ea, însă după aceea au venit şi cererile din partea altor membri ai familiei şi prietenilor. Apoi, a primit solicitări şi din afara cercului apropiat.

Încă din școală, la educația tehnologică îmi plăcea să croșetez, cos, împletesc. Domeniul handmade l-am redescoperit un an în urmă. Vedeam foarte multe gentuțe croșetate care mi-au atras atenția, am privit mai multe tutoriale pe YouTube și atunci am decis să încerc să croșetez și eu una. Am rămas plăcut surprinsă de rezultat și proces, astfel am decis să nu mă opresc aici. De obicei croșetez după serviciu sau în weekend, uneori până noaptea târziu ca sa reușesc cu comenzile.

Îi place să experimenteze și să creeze diferite modele.  Timpul de elaborare al unei lucrări poate ajunge la câteva ore bune, iar tânăra depune mult suflet în fiecare creație.

 În portofoliul se găsesc genți pentru femei, fetițe ( diverse modele, dimensiuni), rucsacuri pentru copii și maturi, coșulețe ( organizatoare), papuci de cameră, o gamă variata de jucării, plapume. Le realizez cu multă pasiune, iar pentru mine croșetatul este momentul de relaxare, meditație. Pagina unde îmi expun toate creațiile se numește- “Trendy bags”. Mă dedic într-un totul și primesc plăcere din fiecare ochi croșetat. Am avut o comandă de 40 jucării ce trebuiau realizate în timp record, dar am reușit.

Lucrul manual a devenit parte din rutina zilnică a tinerei. Uneori, croșetează până seara târziu, iar orele petrecute în atelierul său improvizat sunt de neprețuit. Mâinile sale iscusite mânuiesc cu siguranţă croșeta, fără să greşească pasul, fără să încurce modelul și astfel se relaxează.

Deoarece îmi place ca lucrările să aibă un aspect îngrijit și calitativ folosesc doar materiale de calitate superioară. Pentru genți banda textilă 100% cotton, ecologică, pentru jucării și plapume fire din micropoliester și poliester, antialergice perfecte și pentru bebeluși. De asemenea, la noi găsim o gamă variata de materiale și furnituri.

La întrebarea de ce pierde timpul croșetând, dat fiind faptul că în magazine găsim o varietate mare de lucruri croșetate, Alina Alexandru a răspuns:

Din păcate, oamenii consideră scumpe lucrările handmade, nu toți înțeleg că sunt unice, în ele este sufletul, trăirile meșterului. Dar, desigur când vezi oamenii fericiți și încântați de rezultat, te fac să continui să creezi. De obicei seara mă dedic creării sau în weekend, întrucât am serviciu de bază, dacă am comenzi urgente pot lucra până noaptea târziu.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6