div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Din data de 23 martie va fi reluată activitatea mai multor unităţi comerciale şi prestatori de servicii din ţară

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a dispus, în şedinţa de vineri, 20 martie, reluarea sau continuarea, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19, a activităţii mai multor unităţi comerciale şi prestatori de servicii din ţară.

Conform deciziei Comisiei, pe 23 martie îşi vor relua activitatea unităţile de comerț cu ridicata al tuturor tipurilor de mărfuri. Vor începe să activeze prestatorii de servicii funerare și de comerț cu produse conexe serviciilor funerare, prin unitățile comerciale specializate.

De asemenea, autorităţile au permis comerțul electronic, precum şi prestarea serviciilor notariale de necesitate stringentă, la solicitarea băncilor comerciale. 

Printre acestea se numără înregistrarea în Registrul garanțiilor reale mobiliare și autentificarea contractelor de ipotecă, pentru a asigura acordarea creditelor, în primul rând din sectorul agricol. La fel, a agenților economici din toate ramurile permise pentru activitate, pentru finanțarea următoarelor scopuri: procurarea tehnicii și utilajului agricol; mijloace circulante (motorină, produse alimentare, produse de igienă), precum și alte produse necesare asigurării activității curente a agentului economic.

În această săptămână, în ţară a fost permisă doar activitatea farmaciilor, magazinelor alimentare şi benzinăriilor. Toate restricţiile impuse sunt determinate de situaţia privind evoluţia coronavirusului de tip nou COVID-19 şi stării de urgenţă în Republica Moldova, declarată de Parlament până la data de 15 mai.

În şedinţa din 18 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a permis reluarea activității, începând de luni, 23 martie, ora 00:00, a mai multor unităţi comerciale, în special de produse igienico-sanitare şi mărfuri necesare sectorului agricol.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6