div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Diana Trohin, meșteriță handmade: „Am moștenit pasiunea pentru croșetat de la străbunica mea”!

Arta este nectarul depozitat al sufletului uman, adunat pe aripi de suferinţa şi trud㔑– Theodore Dreiser.

Diana Trohin tânăra mămică din Chișinău este cunoscută pentru lucrările frumoase pe care le realizează cu ajutorul aței și a croșetei. A studiat la facultatea Științe Economice, specialitate Finanțe – Bănci, însă nu a activat nici o zi în acest domeniu. De când a devenit mamă, acum aproape 6 ani, a început să acorde mai multă importanță pasiunii pentru croșetat. Ocupația care presupune multă muncă şi răbdare, a fost moştenită de la străbunica sa, care i-a insuflat încă din copilărie grija pentru detalii şi iubirea pentru frumos.

Cum ai descoperit pasiunea pentru domeniul handmade ?

 Încă din gimnaziu aveam o atracție spre acest domeniu. Nu trecea o zi fără să fac ceva, în imaginația mea fiind mereu acul, ața sau croșeta. Pe parcursul sarcinii brodam în cruciuliță diferite lucrări, făcusem ceva personalizat și pentru micuțul meu. Deja după o perioadă, când mă aflam în concediul de îngrijire a copilului simțeam nevoia de o altă activitate, așa am reînceput a broda însă deja după o altă tehnică ” brodatul cu biser ”. De aici a început activitatea mea în domeniul handmade.

Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început, care a fost primul obiect creat?

 Primele mele lucrări, de fapt cu ele am și început activitatea mea în domeniul handmade au fost icoanele cu biser, făcute cadou celor dragi. La încurajarea și susținerea lor a apărut și pagina mea de creații. Pe parcurs am dezvoltat mai multe pasiuni însă debutul meu în acest domeniu a fost lucrările cu biser și anume ” Icoane ”, acum aproape 6 ani.

Cât durează realizarea acestor creații?

 Durata realizării diferă de tipul de lucrare. Însă o lucrare poate dura o zi, dacă vorbim de organizatoare pentru copii,, 2 zile le dedic pentru confecționarea genților, rucsacurilor, jucăriilor personalizate și 5 – 7 zile ceea ce ține de lucrările cu biser ( aici la fel depinde și de formatul lucrării A5, A4, A3).

Când vine vorba de materialele pe care le folosește, Diana le preferă pe cele mai calitative.

ADT Handmade nu este despre un anumit tip de lucrări, este despre tot ce înseamnă lucrat manual, de aceea materialele folosite diferă în funcție de tipul lucrării. Pentru genți, rucsac-uri, organizator, folosesc fire de bumbac 100%, pentru jucăriile personalizate folosesc fir de catifea, extrem de ușor și plăcut la atingere, iar pentru lucrările cu biser este nevoie de ață, ac și asortimentul de mărgele, acestea fiind materialele de bază.

Care este cea mai mare provocare în acest domeniu ?

 Provocările vin cu fiecare lucrare nouă, fie că merge vorba de tehnica realizării, de ideia în sine sau alte mici chestii. Cu fiecare provocare apar și mici temeri, să îți reușească, să nu dai greș, să fii mulțumit mai întâi tu ca meșter de rezultatul obținut, iar apoi să fii plăcut și apreciat de publicul tău.

Ai avut până acum o comandă pe care ai considerat-o drept provocare?

Fiecare tip de lucrare nouă a fost pentru mine o provocare. Cea mai complexă însă a fost realizarea unui landou pentru bebeluși (nou-născuți), acum 2 ani. Recunosc nu mi-a ieșit din prima însă într-un final am obținut un rezultat frumos.

Care e cel mai important lucru pe care l-ai învățat de când creezi ?

RĂBDAREA. Orice nu ai crea, ai nevoie de răbdare, încredere și dedicație. Acest domeniu te învață cum e să treci de la fel și fel de stări atunci când nu-ți reușește și tot acest domeniu te învață să te aduni, să ai răbdare și într-un final să ajungi la rezultatul dorit.

Cum ți-ai caracteriza creațiile în câteva cuvinte?

Artă. Suflet. Pasiune. Creațiile unui meșter handmade sunt mult mai mult decât niște simple lucrări realizate manual. E suflet, e parte din noi, sunt emoțiile și trăirile fiecărui moment din timpul realizării acelui obiect.

Cum e să fii meșter handmade în Republica Moldova ?

Să fii meșter handmade e ceva frumos, cu ce te poți simți mândru, iar faptul că e acasă, nu poate fi decât o bucurie. Deși e greu,  lucrările noastre sunt apreciate și de moldovenii emigrați peste hotare, acest lucru face ca munca pe care o facem să fie apreciată nu doar în R.Moldova.

Facebook ADT Handmade
0611 91 703

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6