div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Diana Cabaniuc, meșterița handmade care transformă aţa în artă!

Tehnica amigurumi – arta jucăriilor croşetate, nu este la îndemâna oricui. A inventat-o, japonezii, apoi s-a extins în diferite regiuni. O găsim astăzi în mâinile meșteriței, Diana Cabaniuc care își folosește tot timpul liber pentru a crea bucurii pentru copilași. A învățat că munca manuală înseamnă şi plăcere și business dacă te dedici în totalitate.

Am 33 de ani și sunt din Chișinău. Mămică a doi copii minunați care iubește lucrul manual, activitatea ce îmi aduce o satisfacție enormă atât prin procesul de lucru, cât și prin bucuria și mulțumirea clienților.

Totul a început în perioada concediului de maternitate, atunci când se cerea o mică schimbare în viața cotidiană. Această poveste a luat naștere din dorința de a face ceva personal pentru copiii mei. Inițial, am creat lucrări precum: bentițe, pălărioare, căciulițe, fulare, botoșei, ciorăpei etc. Jucăriile croșetate am început să le confecționez mai târziu, după o perioadă de ezitare, cu toate că îmi doream să încerc. Prima jucărie a fost o pisicuță, tare îndrăgită de copii, după care au urmat și altele. Cu fiecare lucrare creată învățăm ceva nou, studiam noi tehnici și metode, astfel m-am axat pe crearea jucăriilor amigurumi.

Amigurumi reprezintă tehnica japoneză de realizare a păpușilor croșetate și umplute cu diverse materiale. Aceste păpuși sunt născute din dorința de a crea povești pentru copii, povești pe care să le poarte cu ei prin lume toată viața, de care să-și aducă aminte cu căldură și care să îi readucă cu gândul mereu spre copilărie.

 Cu lucrul manual am luat cunoștință pe timpul când eram la școală. Revenind acum la această ocupație, am făcut-o din dorința de a schimba ceva în rutina zilnică, procesul dovedindu-se a fi destul de plăcut și util. Acum, atelierul meu improvizat cuprinde în cea mai mare parte jucării croșetate (păpuși, animăluțe), elemente de decor, accesorii tricotate (căciuli, fulare) pe care le creez la comanda și doar atunci când mai dispun de timp pentru a încerca ceva nou.

Dorește ca fiecare model să iasă perfect, pentru ca atunci când ajunge jucăria la client, să fie mulțumit. Iată de ce este atentă la detalii și pe lângă materialele pe care le folosește de înaltă calitate, mai depune multă muncă și dedicație.

Inițial, am făcut și desfăcut multe lucrări, chiar și de câteva ori, ca într-un final să obțin ceea ce îmi doream. Dar, am văzut și partea bună, deoarece în acest mod înveți și îți dorești să devii  mai bun. Ce fac cu o piesă nereușită? Muncesc iar și iar până realizez totul perfect. Acesta este genul de handmade care îți oferă posibilitatea să faci și să refaci la nevoie și să îți dezvolți răbdarea.

Cu toate că este foarte greu și e necesită timp, dedicație și inspirație în realizarea unor astfel de jucării, Diana spune că îi place enorm ceea ce face.

 Iubesc să croșetez, dar și să tricotez. Îmi plac foarte mult accesoriile vestimentare tricotate, croșetatul îl prefer la jucării și decor. Ambele tehnici îmi oferă plăcere și relaxare.Timpul este cel mai important ingredient în procesul de creație, deoarece îți ia foarte mult timp pentru a vedea rezultatul muncii. Pentru o lucrare nouă îmi ia de 2-3 ori mai mult timp decât la o piesă repetată. În atelierul meu cele mai îndelungate procese sunt la tablourile Family care cuprind foarte multe elemente de mici dimensiuni.

În ceea ce privește prețurile, acestea variază. În funcție de mărimea modelului și de materialele folosite.

Facebook/ Diana’S Handmade

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6