[geot country="Romania"] [/geot]

Dezastru ecologic în Indonezia, de la exploatările pentru ulei de palmier. Cum obțin producătorii profit rapid, dar ucid mii de animale și plante.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Exploatările pentru obținerea uleiului de palmier determină un dezastru ecologic în Indonezia, Malaezia și Singapore. În goana pentru profit, producătorii dau foc junglei, iar în incendii mor mii de animale și plante. Mai mult, peste 900.000 de oameni au avut nevoie de ajutor medical din cauza intoxicațiilor cu fum.

În Borneo, provocarea de incendii reprezintă o metodă, pe cât de ilegală, pe atât de rapidă, de „curățare” a junglei pentru a face loc plantațiilor de palmieri. Zone întregi sunt defrișate ca urmare a creșterii cerinței de ulei de palmier, întâlnit în, practic, jumătate din produsele aflate pe rafturile supermarketurilor din întreaga lume, de la ciocolată și pizza, până la săpun ori șampon, relatează CNN și Digi24.

În tot acest timp, în jur de 9.000 de pompieri încearcă să stingă incendiile, dar numai o ploaia zdravănă poate să stingă focarele. „Sper să vină mai repede ploaia”, spunea un pompier. „Și sper să plouă tare”. Peste 900 de mii de localnici din Borneo au avut nevoie de tratament ca urmare a problemelor respiratorii cauzate de aceste incendii, conform agenției naționale pentru dezastre a Indoneziei. Urangutanul de Borneo, specie întâlnită doar în acea zonă, riscă să dispară din cauza defișărilor, precum și peste 15.000 de specii de plante, 420 specii de păsări și 222 de specii de mamifere.

Cererea de ulei de palmier, mai mare cu 1.500% În mai puțin de 20 de ani, exporturile de ulei de palmier au crescut cu 1.500% și au ajuns la o cifră de peste 20 de miliarde de dolari, în 2017. Modul în care se obține uleiul, prin eliminarea barbară a speciilor de plante și animale, provoacă un dezastru ecologic major. Uleiul de palmier este produsul nr. 1 la export în Indonezia, țară care produce, practic, jumătate din întreaga cantitate de ulei de palmier din întreaga lume.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

CNESP: Începând cu 8 noiembrie, se interzic nunțile, botezurile și mesele de pomenire în Republica Moldova

Începând cu data de 8 noiembrie, în R. Moldova se interzice organizarea tuturor evenimentelor private, nunți, botezuri, mese festive sau de pomenire. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până în prezent organizarea de evenimente private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6