Exploatările pentru obținerea uleiului de palmier determină un dezastru ecologic în Indonezia, Malaezia și Singapore. În goana pentru profit, producătorii dau foc junglei, iar în incendii mor mii de animale și plante. Mai mult, peste 900.000 de oameni au avut nevoie de ajutor medical din cauza intoxicațiilor cu fum.
În Borneo, provocarea de incendii reprezintă o metodă, pe cât de ilegală, pe atât de rapidă, de „curățare” a junglei pentru a face loc plantațiilor de palmieri. Zone întregi sunt defrișate ca urmare a creșterii cerinței de ulei de palmier, întâlnit în, practic, jumătate din produsele aflate pe rafturile supermarketurilor din întreaga lume, de la ciocolată și pizza, până la săpun ori șampon, relatează CNN și Digi24.
În tot acest timp, în jur de 9.000 de pompieri încearcă să stingă incendiile, dar numai o ploaia zdravănă poate să stingă focarele. „Sper să vină mai repede ploaia”, spunea un pompier. „Și sper să plouă tare”. Peste 900 de mii de localnici din Borneo au avut nevoie de tratament ca urmare a problemelor respiratorii cauzate de aceste incendii, conform agenției naționale pentru dezastre a Indoneziei. Urangutanul de Borneo, specie întâlnită doar în acea zonă, riscă să dispară din cauza defișărilor, precum și peste 15.000 de specii de plante, 420 specii de păsări și 222 de specii de mamifere.
Cererea de ulei de palmier, mai mare cu 1.500% În mai puțin de 20 de ani, exporturile de ulei de palmier au crescut cu 1.500% și au ajuns la o cifră de peste 20 de miliarde de dolari, în 2017. Modul în care se obține uleiul, prin eliminarea barbară a speciilor de plante și animale, provoacă un dezastru ecologic major. Uleiul de palmier este produsul nr. 1 la export în Indonezia, țară care produce, practic, jumătate din întreaga cantitate de ulei de palmier din întreaga lume.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?