[geot country="Romania"] [/geot]

Detoxifierea tenului în condiţii casnice. Te poţi bucura de o piele catifelată şi fără imperfecţiuni!

Când vorbim despre detoxificare, ne gândim în mod normal la organism și sănătate, însă și aspectul pielii are mult de câștigat de pe urma acestei curățări.

Eliminarea toxinelor are numeroase beneficii, de la scăderea în greutate, tratarea mai ușoară a unor afecțiuni grave până la rezolvarea unor probleme de infertilitate. Nici aspectul pielii nu e de trecut cu vederea. Poți scăpa mai ușor de toxine prin alimentație, ea fiind un factor important, dar și prin activități plăcute, tratamente de frumusețe, vizite în spa-uri și centre wellness, despre care nici n-ai bănui că au vreo legătură cu detoxificarea.

Sursa toxinelor

Dacă fast-foodul, mezelurile, grăsimile, produsele procesate și cu mulți conservanți sunt deja pe lista produselor alimentare care aduc toxine în organism, sunt mai puțin cunoscute alte cauze, la fel de importante: un consum insuficient de apă, sedentarism și gânduri negative. Și acestea își pun amprenta pe modul de funcționare a organismului și împiedică eliminarea optimă a toxinelor! 

5 semne că ai nevoie de o cură detox

Încețoșarea gândirii. Nu-ți amintești anumite lucruri și apare o lipsă de motivație. Și asta pentru că mulți dintre neurotransmițători sunt fabricați în sistemul digestiv, iar dacă el este afectat de toxine, procesul devine mai lent.

Oboseală. Un sistem supraîncărcat de toxine are o funcționare îngreunată și deseori apar stări de oboseală, uneori cronică, dureri musculare și articulare.

Miros neplăcut. Un alt efect secundar al toxinelor este mirosul neplăcut al corpului și respirația urât mirositoare. În mod obișnuit eliminăm o mare parte din toxine prin fecale și urină, dar, când corpul este plin de toxine, aceste căi nu mai funcționează corect și toxinele se elimină mai mult prin piele determinând mirosul urât.

Limbă albă. Atunci când limba e încărcată e semn de grad mare de toxine în corp. Un consum prea mare de carne roșie poate duce la multe reziduuri bacteriene în intestin care fermentează și încarcă sistemul digestiv. Balonarea sau poftele alimentare pot fi și ele alte simptome ale unui nivel de toxine mare.

Probleme ale pielii – erupții cutanate, iritații sau cearcăne.

♥ Când eliminăm toxinele, apar diverse reacții: oboseală, răceli, disconfort digestiv, probleme urinare.

Toxinele afectează frumusețea

De regulă, problemele pielii sunt tratate cu creme cu steroizi sau antibiotice. Însă de multe ori toxinele sunt la originea acestor probleme. Un intestin încărcat poate duce la erupții cutanate. Eczemele, acneea pot fi cauzele problemelor ficatului, plămânilor, rinichilor sau splinei. Când aceste organe sunt pline de toxine, provoacă inflamația pielii. Eliminarea toxinelor prin transpirație poate agresa, irita pielea în fața bacteriilor și ciupercilor.

Cele mai bune soluții

Pe lângă posturile religioase sau alimentare în care sunt incluse numai alimente organice (legume, fructe, semințe) bogate în vitamine și minerale, un sejur spa într-o stațiune balneară îți poate aduce multe alte beneficii, inclusiv frumusețea pielii. Aerul, calitatea apelor termale sau saline, nămolul, dar și alte ingrediente cu putere de detoxificare te vor ajuta să elimini odată cu toxinele și stresul, iar trupul tău va arăta mai bine, iar pielea va deveni fină, catifelată, tonică și mai fermă.

Sucul de aloe tratează

În primul rând ajută la o bună hidratare, însă aloe vera susține tratarea problemelor pielii. Să consumi zilnic un ceai din plante (păpădie, mentă, gălbenele, mușețel) este un alt mod natural și util să reduci eczemele și iritațiile pielii, în timp ce elimini și toxinele.

Apa curăță toxinele

Când consumi puține lichide, sistemul urinar nu funcționează la parametri optimi și toxinele nu pot fi eliminate eficient. Tranzitul intestinal este mai lent, iar această problemă se vede și pe piele, fie prin erupții, prin apariția coșurilor, fie prin aspectul tern. Să bei apă, 1-1,5 litri pe zi, este un tratament excelent pentru frumusețe și care asigură și o bună detoxificare. Poți întârzia astfel apariția ridurilor, menține pielea fină și mult mai elastică.

O dietă detox

Dimineața consumă sucuri de fructe, dar un singur tip de fruct, apoi apă, la prânz începe masa cu un fruct sau un suc de legume, după care mâncăm o salată cu un fel de proteină animală ușoară (lactate). Până la masa de seară bem doar apă și cina va consta într-un suc de legume și salată cu proteine vegetale care să conțină cât mai multe fibre (colonul va fi curățat mai eficient pe timpul nopții prin acest aport de fibre.) Dar dacă nu ajungem într-un astfel de centru, putem ține un regim mai prietenos acasă.

De asemenea, consumă numai alimente puțin prelucrate termic, dar de preferat crude, predominant vegetale (salate, legume, leguminoase, fructe, semințe, nuci) și în cantități mici alimente de origine animală împărțite în 2-3 mese pe zi. Ne mai recomandă să evităm băuturile energizante și cafeaua pentru că scad drastic nivelul de energie, dând o falsă senzație de înviorare.

Sursa- https://www.femeia.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Beauty
Mîndrilă Alina

Epilarea cu laser- este sau nu definitivă? Interviu cu Natalia Roșcovan, fondatoarea „Ice Laser”

Fie că este pe picioare, pe față, pe spate, inghinal sau în zona axilei, părul a fost considerat mereu un accesoriu inestetic al corpului nostru. Încă din antichitate, oamenii au cautat diverse metode de îndepărtare a părului corporal. Dezavantajul acestor metode era acela că trebuiau repetate la un interval regulat de timp, pentru că, orice

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6