[geot country="Romania"] [/geot]

Detalii despre starea copiilor intoxicați grav într-o școală din Moldova.

25 de elevi ai Gimnaziului „Anatolie Sarghi” din satul Talmaza, raionul Stefan Voda, au fost transportați ieri la spital cu intoxicații din cauza unui coleg de-al lor, care a folosit în scoala spray lacrimogen. După ce au primit îngrijirile necesare, copii au plecat acasă. În spital rămâne doar o elevă. Gimnaziul a fost dezinfectat și astăzi procesul de studii va continua.

Părinții copiilor au aflat repede despre incident și s-au dus la spital.Elevii au fost transportați la spital cu cinci ambulanțe. Medicii spun că starea copiilor este acum satisfăcătoare,

În a doua jumătate a zilei, doar un elev din cei 25 afectați a rămas la spital. La gimnaziu i-am găsit doar pe paznic și pe două femei de serviciu, care aeriseau încăperile.Directorul gimnaziului din Talmaza nu se afla în instituție când s-a produs incidentul. Larisa Lungu promite că orele vor fi recuperate, iar elevii revin mâine la școală.

Poliția a aflat că substanța toxică, răspândită accidental în școală, a fost adusă din Rusia.

Băiatul care a creat starea de alertă la Talmaza a pulverizat aproximativ 150 de doze din acel spray. Potrivit autorităților, este al doilea caz de intoxicaţie cu substanțe chimice, în ultimii trei ani. Cel din urmă incident a fost în liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni. 

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

Obiceiuri și superstiții în Ajunul Crăciunului. Ce e bine să faci astăzi ca să îți meargă bine tot anul

Majoritatea bucatelor de pe masa de Crăciun sunt preparate din carne de porc, ceea ce simbolizează dorinţa de a avea un trai îmbelşugat. Tradiţional se servesc friptură şi cârnaţi de porc, sarmale, răcituri, bătute, peşte, dar şi fructe, dulciuri şi băuturi. În Moldova este atestat şi obiceiul de a mînca mămăligă în ziua de Crăciun, căreia îi sînt atribuite conotaţii magice.

Citește mai mult »

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6