Decorațiuni cu suflet: Interviu cu o mamă pasionată de puterea cristalelor

Pasiunea acestei mămici pentru decorarea cu cristale, pahare și alte obiecte este mai mult decât o activitate creativă. Este o formă de artă, o modalitate de a aduce magia și frumusețea în viața de zi cu zi și în spațiul său personal. Vorbim despre Iulia Blajenschi, moldoveancă stabilită cu traiul în Franța.

Sunt o profesoară de istorie care s-a recalificat și am ajuns meșter în decorarea cu cristale. Sunt mămică a 2 fetițe și de 2 ani locuiesc în Franța. Îmi dezvolt mica afacere, creând lucruri personalizate cu cristale pentru toată lumea care iubește strălucirea lor. Am început a decora cu cristale din aprilie 2021. Fiind în primul concediu de maternitate, am încercat să fac diferite lucruri handmade, dar nu aveam răbdare și nici nu îmi plăcea prea mult ceea ce făceam. Întâmplător am văzut pe Pinterest și Instagram video cu procesul de decorare și eu m-am îndrăgostit anume în asta. Doar privind acele video mă cuprindea o stare de relaxare, așa că am înțeles că eu vreau să mă ocup anume cu asta. Am căutat informații, am urmărit pe Instagram diferiți meșteri, un an de zile am strâns bani și așa am învățat să decorez.

Tratează fiecare proiect de decorare cu o atenție meticuloasă la detalii. În timp ce alții pot trece cu vederea micile străluciri ale cristalelor sau subtilitățile modelelor din pahare, ea le observă și le apreciază pe deplin. Fiecare element este ales cu grijă pentru a completa o poveste.

Am făcut curs fizic de bază, apoi am urmat și alte câteva cursuri și masterclass-uri on-line. Deși pare un lucru simplu să înclei cristale, asta de fapt este o artă, dar cu multe momente și procese tehnice importante pe care meșterii le învață, pentru a crea lucruri calitative. Primele lucrări au fost ușor de realizat, mai ales că eu primeam plăcere de la procesul de decorare. Dar în comparație cu ceea ce fac acum, îmi dau seama că acele prime lucrări erau simple și cu multe greșeli, pe care le-am conștientizat pe parcurs.

Iulia povestește că a învățat despre semnificațiile și proprietățile fiecărui cristal și le folosește în funcție de scopul și intenția sa.

Este un lucru migălos, cu multe etape de lucru. Nu pot spune că este greu, pentru că orice muncă care îți place îți pare ușoară. Iar pe lângă faptul că eu decorez, eu mai fac încă un lucru pe care îl ador : predau cursuri de decorare. Și lucrul cu elevele este la fel de împlinitor pentru mine ca însuși procesul de decorare. Acum nu pot să decorez zilnic, pentru că fetița mică îmi fură multă energie, dar mă strădui măcar de 3-4 ori pe săptămână să fac acest lucru. De obicei decorez timp de 2-3 ore, dar depinde de ce anume fac. O cănuță o pot decora timp de 1-2 ore, iar un tablou cu datele bebelușului îmi ia mai mult de 3 ore, iar în acest timp nu se include crearea schițelor și discuțiile cu clienții.

Ceea ce face nu este doar despre frumusețe și estetică ci creativitate și conexiune cu lumea înconjurătoare.

Folosesc cristale de la diverși producători: Austria, Cehia, Coreea, China. Cred că cristalele influențează mai mult starea de spirit și dispoziția omului, pentru că atunci când ești fascinat de tot ce strălucește, vei fi mai fericit de fiecare dată când vei vedea un obiect decorat cu cristale, o haină sau o bijuterie cu cristale. Pentru mine decorarea cu cristale este un mod de relaxare, de meditație.

Eu când vreau să fiu singură cu mine, merg și decorez cu cristale. De mai bine de 9 luni a devenit jobul meu de bază și sursa mea de venit și este cel mai frumos job pe care l-am avut vreodată. Iar starea de bine pe care o am atunci când lucrez îmi dă energie și dorință de a munci și mai mult. Nu am crezut vreodată că voi avea un hobby care să devină o afacere, dar iată că acum sunt la această etapă, când sunt în proces de înregistrare oficială a activității mele aici în Franța, pentru că nivelul la care vreau eu să ajung necesită și unele formalități de ordin legal.

Instagram-Iulia Blajenschi

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6