Dana Apostol, despre Social Media Marketing: „Ceea ce fac eu este mai mult o pasiune decât un job”

Dana Apostol este Social Media Manager și se află mai bine de 3 ani în acest domeniu. Fire calculată, ambițioasă și energică și-a dorit o activitate care să-i aducă plăcere și posibilitatea de a interacționa cu cât mai mulți oameni. În tot acest timp, a acumulat destulă experiență pentru a împărtăși din cunoștințele sale cu alți tineri care doresc să îmbrățișeze această profesie prin cursurile proprii de Social Media Marketing. Ce reprezintă și cum funcționează această profesie, tânăra a oferit un interviu pentru Revista Isecrete.

Experiență mea în domeniul SMM a început foarte spontan, doar știam că ține de amenajarea paginilor de Instagram și de editare poze și video. Iar,  motivația a fost prietena mea, care într-un fel sau altul m-a îndrumat spre propria dezvoltare și mi-a arătat că Instagram nu este doar o sursă de venit dar și de plăcere, creație și oportunități. De la început am învățat totul singură fără nici un curs iar, primele luni activam în domeniu absolut gratuit, cu cafenele sau magazine de haine.

Începutul este mereu plin de greutăți, însă Dana a muncit mult și depus efort pentru ca ceea ce numea vis acum 3 ani astăzi să devină realitate!

Primii mei clienți au fost chiar cei din localitatea mea natală orașul Drochia, care au câteva mici businessuri. Nu cunoșteau din start ce va fi sau ce voi face dar cu timpul au căpătat încrederea mea pentru că îmi asumam tot și aveam anumite responsabilități. Iar,  peste un timp am făcut un curs cu o specialistă din Ucraina.

A studiat foarte mult individual, folosind informația de pe canalele de căutare. Deoarece în Moldova nu este o școală de Social Media Manager Dana a obținut cunoștințele din propria experiență, statistici, analize și din propriile greșeli. 

 Un specialist SMM cred că este imaginea brandului și a companiei asta e în primul rând. Iar,  în al 2 rând pe plan teoretic și practic este persoana care ține răspundere de imaginea pe care o creează și reputația acelei companii. Un SMM este important pentru orice companie deoarece îi dezvoltă anumite oportunități, îi creează o imagine bună și de calitate și sa nu uităm că Instagram, Facebook sau Tik Tok sunt principalele oglinzi virtuale al fiecărui brand.

Comunicarea, dorința de a evolua, muncă și nopți nedormite. În spatele unei profesii solicitate dar destul de istovitoare se ascunde multă implicare și dorință. Dana povestește că ceea ce face numește plăcere, deși e tare frumos când poți combina munca cu pasiunea.

  Dacă sincer eu cred ca mai mult merge vorba de plăcere, asta e în primul rând și în al 2 rând cred că cu o pagina atractivă, interesantă și plină de content interesant atunci oricine ar vrea sa colaboreze cu tine, să te cunoască și să îți pună întrebarea ” de unde ai început ” și cum ai ajuns aici. Ceea ce fac eu este mai mult o pasiune decât un job sau o activitate bine plătită este ceva legat între lumea reală și cea imaginară. Și mă refer anume la faptul că poți realiza tot ce îți trece prin cap, poți singură totul modifica oricând și aduce lucrurile la mai mult decât real.

Nici o companie modernă nu se poate descurca fără acest specialist. El se ocupă de promovarea brandului companiei pe rețelele de socializare, creează conținut, publică postări interesante și menține legătura cu clienții. De asemenea, analizează publicul țintă, dezvoltă strategii și se asigură că acestea funcționează.

Dar, cu toate ca funcția de SMM pare una ușoară sau cum zic majoritatea stai mereu cu telefonul în mână și faci poze vreau să contrazic această afirmație. Da, stai mereu cu telefonul în mână dar aceeași poză sau video de calitate necesită foarte mult timp și creație uneori pentru a edita ceva poate dura până la 3 ore. Să nu uitam că mai sunt și texte de scris, confirmarea colaborărilor cu influenceri pentru următoarea zi și pregătirea materialului plus încă pe o săptămâna înainte.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6