Cum se uită, de fapt, bărbaţii la femei. Ce se întâmplă în primele zece secunde: „Contează foarte mult”!

Cum ar trebui să fie o femeie „de nota zece”? Ce îi atrage pe bărbaţi la femei? Și ce face ca o relaţie să dureze? – acestea sunt câteva dintre întrebările la care Hedi Hoka, psiholog şi coach internaţional în dezvoltare personală, a răspuns într-un interviu.

Femeia de nota 10 este cea care se bucură, mai presus de toate, că este în viață și se acceptă pe sine deplin doar pentru simplul fapt că este ființă umană”, a spus Hedi Hoka. Specialista mai susține că cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei este „acceptarea de sine necondiţionată”.

Hedi Hoka consideră că fericirea ocupă un loc important în viaţa fiecărui om, dar oamenii realizează că sunt fericiţi doar odată cu înaintarea în vârstă. „Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât suntem mai fericiţi. Pentru că fericirea este o stare pozitivă a propriei vieţi. Înseamnă să faci pace cu trecutul, să priveşti încrezător spre viitor şi să preţuieşti prezentul”.

Pentru ca relaţiile să dureze cât mai mult, cei doi parteneri trebuie să comunice în permanenţă. „Dacă faceţi eforturi să comunicaţi, să vă exprimaţi recunoştinţa, să vă distraţi, să râdeţi împreună, dragostea înfloreşte”.

CITIŢI MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT DE HEDI HOKA

Ce ar trebui să facă o femeie ca să se cunoască mai bine pe sine? Există o reţetă universală?

Nimeni nu te poate învăţa cum să te descoperi. Trebuie să faci singur acest lucru. De aceea, îndrăznesc să spun că fiecare dintre noi învaţă să se cunoască diferit exact atunci când trebuie. Există, sigur, câteva pârghii cu ajutorul cărora începe procesul de autocunoaştere. Dar ele pot fi diferite. Unii oameni au o aversiune faţă de fenomenul dezvoltării personale. Şi pe bună dreptate, uneori. Alţii, în schimb, ajung să întâlnească pe cineva şi apoi viaţa lor înfloreşte. Unele persoane dau de greutăţile vieţii şi îşi demonstrează cât de puternice sunt şi acest lucru le înalţă. Alţii citesc o carte şi li se schimbă viaţa radical. Deci, nu aş putea spune că există o reţetă. Dar ştiu sigur că acceptarea de sine necondiţionată este cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla.

Există o reţetă după care femeile să ajungă la succes? La noi, mai degrabă, se spune că un bărbat de succes are în spatele lui o femeie puternică. Cât despre succesul femeilor, se vorbeşte mai puţin.

Să ştii că s-ar putea să fie un truism această afirmaţie: ”Un bărbat de succes are în spatele lui o femeie puternică”. Practic, bărbatul este capul şi femeia este gâtul. Poţi să-ţi mişti capul fără gât? Ia încearcă! Vezi? Nu poţi! Bine, dincolo de glumă, trăim într-o societate în care predomină succesul masculin. Chiar şi ştiinţa este dictată de bărbaţi, de cele mai multe ori. Dar, undeva, este normal să fie aşa.

Gândeşte-te puţin, până în secolul al XIX‐lea, s-a înregistrat cel mai mare grad de analfabetism din Europa. Accesul la educație era foarte redus, uneori interzis pentru femei. Chiar și dreptul la viața socială era îngrădit prin lege. Iar activităţile femeilor erau legate de casă. Femeile aveau multe obligații faţă de familie şi puţine drepturi. Regula de bază era să se supună. Femeia nu avea nici capacitate patrimonială. Fără personalitate juridică, era considerată în același rând cu copiii și debilii mintal.  Abia în anul 1900, femeile și‐au câştigat dreptul la educație. Iar de atunci, au trecut abia 115 ani!

Iar când vine vorba de succes, este important să definim acest concept. Succesul poate însemna o stare de mulţumire obţinută în urma lucrului bine făcut. Sau succesul este ceea ce te face fericit. Dacă îţi doreşti să fii o persoană de succes, gândeşte-te mai întâi ce anume te face fericită. Apoi fă în fiecare zi o acţiune care îţi îndreaptă paşii spre acel lucru.

Există o vârstă anume de maturizare a femeii? La 30, 40, 50, 60 de ani…

Eu consider că nu vârsta ne dictează maturitatea, ci totalitatea experienţelor prin care trecem. Ceea ce am reuşit să învăţăm din greşeli sau bucurii ne defineşte maturitatea. Uneori, întâlnesc femei de 20 de ani şi dau dovadă de atâta maturitate, încât mă minunez şi eu. Alteori, văd femei la 45 de ani care se laudă că au încă fundul bombat sau abdomenul plat. Nu trebuie să spui aceste lucruri. Ci, mai degrabă, să fii tu convinsă de ele fără să ceri aprobarea celorlalţi.

La ce vârstă poate dobândi o femeie fericirea?

Fericirea este subiectul meu preferat. Ani întregi, ştiinţa s-a ocupat doar de studiul emoţiilor negative. Abia la începutul anilor 2000 s-a întrebat: ce-ar fi să studiem şi emoţiile pozitive? Aşa s-a născut psihologia pozitivă. Iar studiile în ştiinţa fericirii inundă cu date care validează acele comportamente care ne fac mai fericiţi. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât suntem mai fericiţi.

Pentru că fericirea este o stare pozitivă a propriei vieţi. Înseamnă să faci pace cu trecutul, să priveşti încrezător spre viitor şi să preţuieşti prezentul. Tot ştiinţa a pus negru pe alb faptul că genele influenţează gradul de fericire într-un procent destul de mare: 50 la sută. Deci, dacă părinţii tăi sunt optimişti, este foarte probabil ca şi tu la vârsta de 18, 20 de ani să te simţi fericită şi împlinită. Dar când vine vorba de fericire, să ştii că mai este un lucru foarte interesant: uneori avem nevoie să fim nefericite ca să devenim ulterior fericite.

Statisticile arată că 4 din 10 femei sunt victime ale violenţei în familie. Ce atitudine ar trebui să aibă o femeie în aşa fel încât să nu ajungă în această situaţie? Şi ce ar trebui să facă dacă, din nefericire, a ajuns în această situaţie? 

Nimeni nu are voie să lovească pe nimeni. Nimeni în lume nu are acest drept. Totuşi, unele femei ajung în situaţii limită şi devin victimele violenţei domestice. Am pentru ele un singur sfat: să facă tot posibilul să iasă din ele.

De cele mai multe ori, femeile aflate în asemenea situaţii invocă motivul că nu au resurse financiare pentru a se descurca singure. Dar de cele mai multe ori le este teamă să părăsească acea situaţie. Şi ceea ce le ţine acolo este frica de necunoscut. Uneori, ele speră tot timpul că se va schimba agresorul. Problema este că, în cele mai multe cazuri, nu se schimbă. Aşa că primul pas este să începi să vorbeşti despre acest lucru fie cu un profesionist, fie cu un apropiat şi cere-i ajutorul. Ai încredere că vei putea reuşi. Apelează la un avocat. Dacă nu ai bani să-l plăteşti, gândeşte-te că fiecare avocat are datoria morală să accepte cazuri pro bono. Ia legătura cu un adăpost pentru femei şi solicită consiliere psihologică.

De pe altă parte, în ceea ce priveşte violenţa domestică, există şi o activitate de prevenire. Dependenţa financiară sau emoţională duce de cele mai multe ori femeia într-o relaţie defectuoasă. Învaţă să-ţi câştigi independenţa financiară. Testează relaţia înainte să vă mutaţi împreună. Iar dacă la prima ceartă te loveşte, şansele să te mai lovească sunt foarte mari.

Relaţiile dintre femei şi bărbaţi  au fost dintotdeauna complexe şi complicate. Ce trebuie să facă o femeie, respectiv un bărbat, astfel încât o relaţie să dureze?

Longevitatea în cuplu nu înseamnă neapărat că este o relaţie fericită. De multe ori, oamenii stau împreună pentru că s-au obişnuit, că le este teamă de necunoscut sau sunt dependenţi emoţional. Dar, ca în orice relaţie, comunicarea este cel mai important lucru. Dacă faceţi eforturi să comunicaţi, să vă exprimaţi recunoştinţa, să vă distraţi, să râdeţi împreună, dragostea înfloreşte. Şi, sigur, viaţa sexuală are o importanţă majoră în relaţie. Aveţi grijă de corpurile voastre, faceţi mişcare, alegeţi să mâncaţi sănătos, toate sunt ingrediente importante într-o relaţie sexuală. Altfel, ajungem să facem sex cu partenerul tot a doua zi de Paşti sau de Crăciun.

Care este momentul în care ar trebui să punem stop unei relaţii?

A pune punct unei relaţii este un lucru dureros. Pentru fiecare. Şi pentru cel care iniţiază despărţirea, şi pentru cel părăsit. Dar decât să stai într-o relaţie în care simţi că nu te dezvolţi, care nu te mai face fericit, mai bine îi pui capăt.

Ce îl atrage pe bărbat la o femeie? Cât de mult contează felul cum arăţi?

Aspectul fizic contează foarte mult. Practic, prima impresie este creată în zece secunde şi deja îţi dai seama dacă o persoană îţi place sau nu. O faţă simetrică, pomeţii mari, buze frumos definite, ochii mari, o proporţie de 0,7 talie-şold şi sânii mari vor fi preferate. Dar asta nu înseamnă că dacă nu eşti aşa, nu se uită nimeni după tine. Ba da, se uită, dar poate nu atât de mult. Subscriu şi eu că ceea ce este în suflet contează. Dar trebuie să te străduieşti să fii suficient de atractivă ca să-ţi descopere caracterul frumos.

Sunt tot mai multe femei care aleg să fie mame, dar singure, îşi cresc copiii singure. Cum le caracterizaţi  pe aceste femei? 

Pentru mine, ele sunt eroine. Şi le felicit! Întotdeauna am considerat că a fi mamă este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei. Familiile monoparentale nu se încadrează în categoria invalizilor, aşa cum uneori se vehiculează. Este un alt stil de viaţă care poate fi la fel de sănătos ca şi o familie tradiţională.

Bunicile noastre se căsătoreau la vârste care acum ni se par prea mici – 16-19 ani. Acum femeile se căsătoresc după facultate. Există o vârstă ideală pentru căsătorie? 

Poate am să par neconvenţională, dar nu sunt adepta că ”trebuie” să te căsătoreşti la o anumită vârstă. Fă lucrurile atunci când ţi le doreşti şi simţi că, da, vrei. Este, în fond, viaţa ta şi faci exact aşa cum vrei tu. Există doar un singur lucru la care trebuie să te gândeşti: vârsta biologică pentru a face un copil care este totuşi limitată.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Relații&cuplu

 Află care sunt pericolele ce pot apărea dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă

Absenţa sexului într-o relaţie poate avea numeroase efecte asupra ambilor parteneri, iar unele dintre ele pot ameninţa însăşi fundaţia cuplului. Descoperă care sunt cele mai grave 6 pericole pentru cuplu dacă nu faceţi sex o perioadă mai lungă. Studiile despre sexualitatea în cuplu au descoperit o legătură clară între fericire şi frecvenţa sexului. Cuplurile fericite

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6