div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Cum scapi de cicatricile postacneice?

Cazurile de acnee reprezintă 60-70% din consultaţiile din cabinetul dermatologic. Nimeni nu se bucură atunci când are acnee, iar cicatricile sunt chiar mai groaznice. Unele dintre aceste semne post-coșuri pot dispărea de la sine cu timpul, iar răbdarea este cheia succesului.

”O acnee neglijată cu leziuni profunde poate provoca cicatrici. Frecvent, impactul psihologic asupra pacientului este destul de mare: el se poate simţi marginalizat, rejectat, şi îşi poate pierde încrederea în sine. Deseori medicul dermatolog trebuie să fie şi un bun psiholog: să reasigure pacientul, dar şi în acelaşi timp să nu-i creeze iluzii privind tratamentul cicatricilor, de unde importanţa tratării acneei la timp”, explica dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetică şi director medical al clinicii Skin Clinic.

Cicatricile apar de obicei după acnee inflamatorie severă şi pot fi de mai multe feluri, caracteristicile lor fiind esenţiale în stabilirea unei scheme de tratament corecte.

FOLOSEȘTE ÎNTOTDEAUNA PRODUSE CU PROTECȚIE SOLARĂ

Fie că vorbim de crema de față sau de fond de ten, toate trebuie să aibă SPF de cel puțin 15. De asemenea, evită să stai prea mult timp în soare, pentru că pielea se va vindeca mai greu. Razele UV stimulează producția de pigmenți, ceea ce face urmele de pe chipul tău să se vadă și mai tare.

EXFOLIAZĂ TENUL CU AHA ȘI BHA

AHA înseamna afla alpha hydroxy acid, iar BHA beta hydroxy acid. Primul se găsește în special în produsele anti-îmbătrânire, iar cel de-al doilea are efect anti-bacterial și anti-inflamator. Caută exfoliante care conțin aceste ingrediente.

FOLOSEȘTE PRODUSE CU VITAMINA C

Acest ingredient luptă împotriva inflamării pielii și stimulează dispariția petelor de pe piele.

APLICĂ ULEIURI

Poți investi în diferite uleiuri pentru ten, dar îți recomandăm să apelezi la cele naturale. Cele mai la îndemână sunt uleiul de măsline și cel de cocos, pe care le poți folosi atât pentru demachiere, cât și pentru hidratare.

APELEAZĂ LA PROCEDURILE COSMETOLOGICE

Cicatricile recente, superficiale şi care nu sunt foarte adânci, se pot şterge cu peeling-uri care au la bază acizi de fructe, salicilic etc. Avantajele folosirii peeling-urilor în tratamentul acneei sunt multiple. În primul rând grăbesc obţinerea rezultatelor (la o săptămână după procedură se observă deja o ameliorare), se pot asocia cu tratamentul local şi general fără probleme, tratează nu numai leziunile active, dar şi petele hiperpigmentare postinflamatorii ce apar uneori la persoanele cu pielea închisă la culoare după vindecare.

Sursa- https://www.csid.ro/ , https://www.cosmopolitan.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6