[geot country="Romania"] [/geot]

Cum să ai un păr sănătos în zilele de vară? Sfaturi de la hairstylista Alisia Braga.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
Părul strălucitor și sănătos are propriile secrete de îngrijire pe timp de vară atunci când poate fi afectat grav de factorii agresivi la care este expus. Căldura, razele soarelui, aerul condiționat, apa din piscină și apa de mare – toate acestea pot fi dăunătoare pentru podoaba capilară, având drept consecințe deshidratarea și decolorarea. Cum menținem un aspect sănătos și hidratat în această perioadă, am discutat cu hairstylista Alisia Braga.

În sezonul cald, părul tău are nevoie de o rutină de îngrijire specială, adaptată condițiilor meteorologice care l-ar putea afecta.

Știm cu toții că, temperaturile ridicate au efecte negative asupra pielii și părului dacă nu este îngrijit corespunzător cu spray de protecție și ulei pentru vârfuri. O recomandare ar fi să ne acoperim capul atunci când mergem la plajă. Eu deseori recomand fiind în vacanță odată pe săptămână să ținem masca în păr chiar câteva ore. Zi de zi desigur nu este comod să ieși din casă cu masca sau să o purtăm toată ziua. Nu uităm să ne alimentam corect și să consumam multă apă”.

Ce tip de păr este cel mai afectat?

Orice tip de păr este afectat vara și nu numai dacă nu este îngrijit corect. Aici menționez cu produse profesionale șampon și mască pentru păr vopsit (dacă e vopsit) obligatoriu. Aș recomanda pentru persoanele care își poartă părul strâns să folosească un elastic care nu rupe firele sau să îl poarte împletit.(pot arata un exemplu) sau împletit sa-l poarte”, susține Alisia Braga.

Este adevărat că vara părul se deteriorează mai repede?

Nu este adevărat și nu pot să fiu de acord cu acest argument. Părul se deteriorează de la faptul că noi nu avem avem grijă suficient și nu punem accent pe câteva detalii care ne-ar schimba starea și aspectul. Deseori, suferă podoaba capilară ce a fost supusă la diferite experimente, tratamente efectuate de diferiți specialiști”.

Înlocuim produsele de îngrijire a părului în această perioadă?

Eu aș merge pe sfaturile care le ofer zi de zi și sunt cu rezultate bune (primesc multe mesaje în privat cu mulțumiri pentru sfaturi utile. Nu aș adăuga nimic la produsele recomandate poate de schimbat brandurile pentru a face comparație între ele și care ni se potrivește mai bine”, a mai adăugat hairstylista.

îngrijirea părului vara

Conform specialiștilor, îngrijirea părului vara trebuie să țintească protecția și repararea acestuia. „Soarele usucă și poate decolora părul de la simpla expunere, iar scalpul, ca pielea de pe orice altă zonă a corpului, este susceptibil cancerului de piele. Cheia este să aplici prin masare protecția solară pe scalp, nu doar să o pulverizezi la rădăcini”, explică dermatologul newyorkez Kavita Mariwalla.

În plus, firul de păr în sine suferă din cauza soarelui: își pierde pigmentul, devine uscat, fragil și casant, așa că are nevoie de îngrijire specială. Caută produsele cu acțiune reparatoare intensă.

Cum să protejezi părul vara?

Experții recomandă în egală măsură atât femeilor, cât și bărbaților să acorde atenție îngrijirii suplimentare a părului în timpul verii. O astfel de îngrijire nu va consta doar în curățare și clătire. Folosirea spray-urilor ușoare cu filtre UV, produse cu complex de antioxidanți și vitamine, produse cu ingrediente care redau structura părului. Mijloacele cu ceramide și uleiuri vor ajuta la combaterea efectelor nocive ale factorilor naturali. Vara, părul are nevoie de:

  • de purificare;
  • protecție solară;
  • nutriție;
  • hidratare;
  • de recuperare.

Pe lângă produsele de protecție pe care le folosim, aspectul exterior va fi întotdeauna influențat de starea organismului. Așadar, bea o cantitate suficientă de apă pentru a te menține hidratată şi încearcă să consumi mai multe fructe şi legume, care se găsesc din abundenţă pe perioada verii. Astfel, podoaba capilară va rămâne cu un aspect sănătos și puternic.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6