div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Cum dezinfectezi telefonul pentru a reduce riscul de coronavirus

cum dezinfectezi telefonul

Telefonul este unul dintre obiectele cele mai pline de microbi cu care intrăm în contact de sute de ori pe zi. Fie verificăm e-mailuri, citim o ştire, ne uităm pe o reţea de socializare, jucăm un joc online etc. Ideea de bază este că mâinile noastre ating ecranul telefonului de foarte multe ori, inclusiv atunci când nu sunt tocmai curate.

Iar aceşti microbi pe care îi lăsăm în urmă pe suprafaţa telefonului ajung, inevitabil, tot în organismul nostru, deoarece mulţi avem tendinţa să ducem mâinile la nas, gură sau ochi, fără a mai ţine cont că nu sunt mereu igienizate.

„Telefoanele mobile sunt cele mai murdare obiecte cu care interacţionăm zilnic”, spune Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona, poreclit şi Dr. Germ (n. red. – Doctorul Microb).

În sprijinul afirmaţiei sale stau mai multe studii. Unul dintre ele, realizat în 2017, a descoperit că telefoanele mobile ale participanţilor avea de 10 ori mai multe bacterii decât colacul toaletei.

Oamenii îşi igienizează foarte rar telefoanele mobile, aşa că bacteriile şi microbii în general se acumulează pe suprafaţa acestora. Printre ele amintesc de E. coli, virusul gripal, stafilococcul auriu, chiar şi noul coronavirus COVID-19”, adaugă dr. Germ.

Din fericire, există soluţii simple pentru a scăpa de aceste microorganisme ce ne pot ataca sănătatea. Specialistul recomandă curăţarea telefonului cel puţin o dată pe zi sau chiar mai des dacă trece prin mai multe mâini. De asemenea, este important să nu iei cu tine telefonul la baie şi să te speli corect pe mâini după folosirea toaletei.

Cum îţi cureţi corect telefonul mobil

Iată mai jos care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăţa corect telefonul mobil:

Cârpă din microfibră – este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac, pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria

Soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40% – acestea sunt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cârpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blând telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. Important: nu aplica soluţia direct pe telefon!

Şerveţele dezinfectante – dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Ai grijă însă, astfel de şerveţele tind să fie excesiv de umede şi nu sunt foarte indicate pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.

Lampă bactericidă cu UV – dacă ai buzunare largi şi preferi o soluţie profesională, poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

Gel dezinfectant – spălatul pe mâini cu apă şi săpun este gestul ideal pentru a ţine la distanţă microbii, dar dacă nu ai acces la o sursă de apă, poţi folosi şi un gel dezinfectant pe bază de alcool. Astfel, mâinile tale nu vor împrăştia microbii peste obiectele pe care le foloseşti uzual, aşa cum este şi cazul telefonului.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6