Culoarea anului 2020 este una de inspirație marină

Culoarea anului 2020 în modă, potrivit Pantone, este una ce presupune profunzime și complexitate. Nuanțele predominante ale anului 2020 vor avea ca tema principală oceanul.

Culoarea anului 2020 în modă este aleasă de fiecare dată de specialiștii în domeniu, recunoscuți în lumea întreagă fiind cei de la Pantone. Anual, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului după ce fac analize amănunțite în arii precum design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, fără a face însă excepție nici turismul, sportul şi tehnologia.

Culoarea anului 2020 în modă, inspirată de ocean

Pantone nu a anunțat oficial culoarea anului 2020, însă reprezentanții institului au dezvăluit faptul că nuanțele ce vor predomina în 2020 atât în modă, cât și în alte domenii, vor fi inspirate de ocean.

Așadar, în ceea ce privește culoarea anului 2020 în modă, în centrul atenției vor fi nuanțele de albastru, verde marin, neon, turcoaz, dar și bej și alb nispiu.  Alte nuanțe inspirate de mare și ocean includ negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece, gri sau taupe. În ansamblu, este o paletă inspirată de natură și este una atât de variată încât nimeni nu se va simți înstrăinat de o singură alegere de culoare.

Datorită unei astfel de diversități de nuanțe în culorile Pantone ale anului 2020, combinarea și potrivirea vor fi esențiale. Specialiștii sugerează faptul că straturile de culori de inspirație marină vor da profunzime și complexitate ținutelor.

Culoarea anulului 2020 și nuanțele stabilite în trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse începând de la haine pentru femei și bărbați, accesorii,genți de damă casual sau sport sau articole de design interior. Pantone oferă uneltele moderne pentru comunicarea nuanțelor între designeri, arhitecți, agenții, producători, clienți.

Culoarea anului 2020. De ce să ții cont când alegi culorile într-o ținută

Culorile anului în modă sunt stabilite de specialiști, dar pot fi purtate de fiecare dintre noi în funcție de criterii precum sezonul, tonurile propriei pieli, dar și posibilitatea de a face combinații potrivite stilului nostru.

În ceea ce privește culoarea anului 2020,  în alegerea ținutei puteți oscila între culorile calde și cele reci. În sezonul primăvară-vară 2020 se vor purta cu precădere nuanțe deschise, vii și puternice. În sezonul rece toamnă-iarnă 2020 vor fi în trend nuanțele reci de albastru sau verde-marin.

Chiar dacă știm culoarea anului și nuanțele aflate în trend, pentru a obține o ținută corectă este necesar ca mai întâi să vă cunoașteți subtonul pielii Dacă aveți un subton cald, cu tentă gălbuie, este indicat să alegeți nuanțe de de bej nisipiu, gri, turcoaz. Persoanele care au un subton al pielii rece pot purta cu precădere nuanțe de albastru și verde.

Pentru a evita să faceți combinații greșite, este foarte important să asortați  elementele pe care le purtați. Asortarea nu înaseamnă să purtați aceeași nunață în mai multe piese vestimentare.  O ținută corectă trebuie să păstreze o linie atât la nivelul articolelor de îmbrăcăminte, cât și la nivelul accesoriilor sau pantofilor prin alegerea unor nuanțe complementare.

Culoarea anului 2020 în modă și o scurtă retrospectivă

Dacă 2020 va fi sub influențe marine, culoarea anului 2019, Living Coral, este încă în tendințe. Living Coral simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă.

În 2018, culoarea anului  în modă a a fost ultra-violet, iar pentru 2017, Pantone a ales verdele proaspăt drept culoarea anului într-o încercare de a atrage atenţia asupra problemelor climatice cu care planeta noastră se confruntă.

În  2016, Pantone prezenta nuanțele de roz-cuarţ şi albastru-seren drept culorile oficiale ale anului pe care le-a descris drept „culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate.“

Milioane de designeri și producători din întreagă lume se bazează pe produse și servicii Pantone pentru a ajuta la definirea, comunicarea și controlul culorii de la inspirație la realizare – folosirea tehnologiei avansate X-Rite pentru a obține consistență culorii în diferite materiale și finisaje pentru grafică, modă, design interior și multe alte produse.

Sursa- https://verdict.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Fashion

Garderoba ta are nevoie de un wake-up call? Fii prietenoasă cu planeta și cu portofelul tău! Sfaturi de la vedeta TV Andreea Raicu.

Shopping-ul e o soluție tentantă pentru când simți că nu ai cu ce să te îmbraci, dar nu e nici cea mai etică pentru planetă și nici cea mai prietenoasă cu portofelul. Iată ce face vedeta de televiziune din România Andreea Raicu atunci când simte că garderoba ei are nevoie de un mic wake-up call.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6