div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Creează lucrări handmade care te cuceresc; Interviu cu Mihaela Rusu despre pasiunea pentru lucrul manual.

Mihaela Rusu are 28 de ani și este originară din Chișinău. Fire energică și pasionată de ceea ce face, trăiește prezentul, o inspiră oamenii și tot ce o înconjoară. Își surprinde clienții cu emoții vibrante, lucrări executate cu atenție până la cele mai mici detalii, iar odată ce i-ai admirat lucrările, recunoști din prima amprenta sa artistică. Creează mărturii, plicuri și sticle personalizate, bomboniere și alte lucrări unicate.

Prima mea facultate a fost îndreptată în Business și Administrarea Afacerilor (ASEM). Ulterior, am absolvit facultatea de Drept (USM). La moment, sunt angajată în domeniul administrativ, în cadrul IMSP Institutului de Medicină Urgentă.

Mi-am început activitatea ce ține de domeniul handmade în februarie 2018, atunci când am confecționat un set de invitații pentru cumetria a două fetițe. În același an am sărbătorit nunta. Cu susținerea soțului meu, am confecționat totul, de la invitații și până la buchetul miresei.Dacă e să răscolim din adâncul anilor, îmi amintesc că în clasele liceale, mereu aveam note bune la lecțiile de desen, eram acea persoană care confecționa gazetele de perete, iar lucrările mele erau mult apreciate la expozițiile școlare. Probabil, de atunci era ascuns în mine micul ”hobby-st”.

Creațiile le realizează cu dragoste, migală și plăcere, iar rezultatul pasiunii sale depășește uneori toate așteptările.  

Pentru mine, această pasiune e un refugiu…un Univers în care mă regăsesc și mă recreez. Pur și simplu ador ceea ce fac, mai ales când văd finalul reușit pentru mine și clientul meu, ce mă face să fiu mai fericită și împlinită. Recunosc că multe ori vreau să las mâinile în jos și totul baltă, dar susținerea celor dragi îmi dă putere de a merge mai departe. Creez invitații, plicuri, lista și numerotarea meselor, mărturii/bomboniere, buchetul miresei, cocarda mirelui și a vorniceilor (din flori artificiale), 101 motive de dragoste, sticle personalizate, texte înrămate cu diverse destinații etc.

Uneori sunt rugată să confecționez ceva ce nu prea e legat de obiectul meu de bază. Ca să faci ceva nou, trebuie să ai o muză și atracție. Deseori nu sunt mulțumită de rezultat, cu toate că persoanele rămân satisfăcute.

Deși, procesul de creare este unul migălos, rezultatul bucură ochii, iar Mihaela Rusu tinde să confecționeze lucrările la perfecție.

La momentul de față, în ”arsenalul” meu se regăsesc următoarele utilaje: printerul color, calculatorul, câteva perforatoare cu diferite forme, ghilotina, aparatul de embosare, aparatul de biguit, fotoaparatul, bisturiul manual, riglă, o bucată de sticlă organică, foarfeca, lampa de masă etc. Toate lucrările sunt create în Adobe Photoshop și Ilustrator, deși greu mi-a fost să asimilez operațiunile acestora.

Ce materiale folosesc în lucrul meu? Depinde de lucrări. Cartonul este cel mai utilizat în principiu, la invitații, plicuri, listele și numerotarea meselor. Urmează ața de iută sau panglica, hârtia de calc sau plicurile, ștampila și ceara, hârtie coloră, diverse cutii (pentru 101 motive de dragoste), plante uscate, flori artificiale (în cazul compozițiilor florale), banda adezivă, pistolul și cleiul fierbinte, ceai/miere/ciocolate (pentru mărturii/bomboniere), bețișoare din lemn, rame, borcănașe, stikere autoadezive și lista poate continua la infinit.

Prin ce etape trece o lucrare înainte de a ajunge în starea finală?

Pentru a ajunge în starea finală, lucrarea trece prin mai multe etape. Inițial, se stabilesc bazele a ceea ce dorește clientul: textul, decorul, dimensiunea, culoarea, ornamentarea. Ulterior, încep machetarea invitației prin intermediul Adobe Photoshop. După finisarea prealabilă, macheta este expediată clientului spre aprobare. Desigur, apar și solicitări de modificări, în unele situații mai puține, iar în altele foarte multe.

După mai multe redactări, lucrarea devine ”bătută în cuie” și se supune tiparului. După tipărire, lucrarea se taie după dimensiune, unele se biguiesc, altele se lipesc, celorlalte li se rotunjesc colțurile.

Mihaela a învățat că o lucrare efectuată calitativ necesită foarte multă răbdare, pasiune și că doar în așa mod lucrurile frumoase iau amploare.

Fiecare lucrare, desigur, mai are continuitate. De exemplu: invelirea in hârtie de calc, legarea cu ață de iută sau panglică a cartonașului (care la fel necesită a fi machetat prin Adobe Ilustrator și aprobat de client), în cazul sticlei personalizate – se lipește cu atenție textul cu fotografie de pe hârtia autoadezivă (ceea ce nu-ți reușește chiar din prima), se ornează capul sticlei cu o panglică și accesoriu.

Nu în ultimul rând, când comanda este gata, acesta se supune aranjamentului, decorării și fotografierii, în care produsul trebuie să coincidă cu realitatea. Fiecare comandă este fotografiată pe fundal aparte.

Recunosc, este un proces lung care necesită timp și răbdare. Fiind și perfecționistă, dacă nu îmi place rezultatul final, o iau de la început și tot așa.

Care este cea mai mare provocare în acest domeniu?

Tot ce fac prima dată, pentru mine este o provocare. Mă strădui să nu-mi accentuez atenția pe venit, deoarece venitul este investit în material și utilaj. Acest moment probabil că a fost cel mai complicat – conștientizarea faptului că ai nevoie de investiții permanente pentru dezvoltare. La moment ceea ce fac acum este la nivel de pasiune, dar îmi doresc nespus de mult să devină un brand, chiar dacă conștientizez că este nevoie de multe finanțe.

În final, vreau să îndemn toată lumea să aprecieze frumosul și tot ce este făcut din suflet și cu mare drag!

Facebook/Michelle Decorum – HandMade

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6