COVID-19: Care este rata de vindecare și dacă o persoană mai poate transmite virusul după ce se tratează?

Ce se întâmplă după ce scapi de infecţia cu noul coronavirus
La momentul actual, conform worldmeters.info, din peste 463.000 de cazuri de infecţie, aproape o pătrime, adică peste 110.000 de persoane, sunt cazuri vindecate de coronavirus. Cu toate acestea, încă există multe nelămuriri în ceea ce priveşte recuperarea după infecţia cu noul coronavirus.

Întrebări precum „Sunt contagios şi după vindecare?, Mă pot reinfecta? Cât timp sunt imunizat după vindecare?” sunt fireşti, dar răspunsurile nu sunt atât de simple, pentru că acest coronavirus este în continuare studiat, iar rezultatele nu pot fi oferite publicului înainte de a beneficia de garanţia autorităţilor în domeniu în ceea ce priveşte veridicitatea lor.

Care este rata de vindecare a noului coronavirus?

Până la acest moment, conform datelor worldmeters.info, din cele 478.331 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, 114.833 de persoane sunt considerate vindecate. Asta înseamnă că peste o pătrime din infecţii au fost vindecate.

Cu toate acestea, este posibil ca numărul infecţiilor să fie mult mai mare, având în vedere capacitatea redusă a tuturor ţărilor de a efectua teste Real Time PCR în masă şi lipsa simptomelor sau prezenţa acestora, dar nu într-o măsură îngrijorătoare, în cazul anumitor categorii de vârstă, în special copii şi tineri.

OMS estima într-un comunicat remis presei din 6 martie 2020 că rata mortalităţii din cauza COVID-19 de 3-4%, însă Christopher Whitty, epidemiolog britanic şi consilier medical şef al guvernului britanic pune la îndoială această cifră, afirmând într-o declaraţie de presă că, de fapt, mortalitatea ar fi undeva la 1%, ţinând cont de cazurile nediagnosticate de COVID-19.

Mai pot transmite virusul după ce sunt considerat vindecat?

Lucrurile sunt încă neclare în această privinţă. Cercetări preliminare realizate de experţii germani au sugerat că infecţiozitatea cu COVID-19, în comparaţie cu epidemia de SARS din 2003, este redusă la 10 zile de la îmbolnăvire. Un alt studiu realizat în Wuhan a arătat însă că urmele virusului SARS-CoV-2 pot persista în organism până la două săptămâni după dispariţia simptomelor – cu alte cuvinte, cu cât pacienţii tuşesc sau strănută mai puţin, cu atât riscul de transmitere este mai redus.

Mai puţin optimist este însă un studiu publicat recent în revista ştiinţifică The Lancet, care dezvăluie faptul că virusul SARS-CoV-2 a supravieţuit în tractul respirator al unui pacient din China timp de 37 de zile, cu mult peste media de 24 de zile specifică pacienţilor aflaţi în stare critică din cauza COVID-19.

Mă pot reinfecta cu noul coronavirus?

Cel puţin teoretic, odată căpătată infecţia, o persoană devine imună ulterior, ca urmare a formării de anticorpi care protejează organismul de reinfectare. Cu toate acestea, un studiu realizat la sfârşitul lunii februarie a indicat faptul că o femeie de aproximativ 40 de ani din Osaka, Japonia, infectată cu noul coronavirus şi vindecată a fost depistată pozitiv la COVID-19 la scurt timp.

De asemenea, cazuri similare au fost observate în cazul unui pasager de pe nava de croazieră Diamond Princess, iar un altul în Coreea de Sud. Chiar dacă sunt cazuri izolate, directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Guangdong, China, a atras atenţia la sfârşitul lunii februarie că aproximativ 14% dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus internaţi în provincia menţionată şi consideraţi vindecaţi au fost confirmaţi ulterior pozitiv la controalele de rutină.

Chiar şi aşa, este prea devreme pentru a trage concluzii pripite. Testele pozitive la COVID-19 după vindecarea infecţiei pot avea şi alte explicaţii: fie nu sunt efectuate corect, fie prezintă erori de fabricaţie sau sunt recoltate probe care, într-adevăr, pot conţine „rămăşite” de material genetic al noului coronavirus.

Cât timp sunt imun la noul coronavirus dacă am avut infecţia şi m-am vindecat?

În mod normal, organismul produce anticorpi în urma infecţiei care pot asigura imunitate timp de câţiva ani, a declarat Keiji Fukuda, directorul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Hong Kong, într-un interviu pentru publicaţia LA Times.

Cu toate acestea, noul coronavirus prezintă multe necunoscute. Specialistul este de părere că testele serologice pentru identificarea anticorpilor COVID-19 sunt utile în acest scop, deoarece pot oferi mai multe informaţii despre reacţia sistemului imunitar la infecţia cu SARS-CoV-2.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6